UWr

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, orientuje się ktoś może czy na Uniwersytecie Wrocławskim na studiach zaocznych jest specjalizacja tłumaczeniowa? Praktyki pedagogiczne nie bardzo mi odpowiadają...Powiedzcie czy ze słabą znajomością języka można dać sobie radę na takich studiach? Z góry dzięki :)
Cytat: asia0300
na studiach zaocznych jest specjalizacja tłumaczeniowa?
Powiedzcie czy ze słabą znajomością języka można dać sobie radę na takich studiach?

No pewnie, znajomość języka w tłumaczeniach nie jest w ogóle potrzebna, a na zaocznych to już w ogóle :)
haha dzięki Tamod, rujnujesz moje marzenia :)
A ty myślałaś, że trzeba się tam uczyć? Nic podobnego. Wcale nie trzeba.
Nie nie...źle mnie rozumiecie :) Wiem że trzeba tam ciężko pracować i o to mi bardziej chodziło, czy jak się będe starać mam jakieś szanse się tam utrzymać?
Utrzymać to raczej tak. Na zaocznych wykładowcy najczęściej nie znają swoich studentów, wiec przy odrobinie szczęścia nic nie umiejąc można przejść.
Tylko po co? Po papierek? Szkoda czasu! Es zählen nur Kenntnisse und Fähigkeiten.
Nie papierek, właśnie chciałam się czegoś nauczyć...i dalej nie wiem co z tą specjalizacją:/
I nie będziesz wiedziała dopóty, dopóki do nich nie zadzwonisz. Ale to trzeba osobno powiedzieć prawda? Uwaga, mówię: zadzwoń do nich i spytaj o to w sekretwariacie!
edytowany przez zochama: 05 sie 2011
Ale wy jesteście dla mnie niemili :( Myślałam że tu się czegoś ciekawego dowiem...
Ale wy jesteście dla mnie niemili :( Myślałam że tu się czegoś ciekawego dowiem...

A czego się spodziewałaś?
"czy ze słabą znajomością języka można dać sobie radę na takich studiach" - ???
Spoko, z tego co zauważyłam nie tylko dla mnie...Niemieckiego uczę się, od paru ładnych lat, ale po prostu moja znajomość tego języka nie jest na jakimś extra poziomie...
No, i co teraz?
Schreibe doch auf Deutsch und schleife dein Niveau. Es ist ganz einfach. Die Chance ist da. Nimm sie wahr.
Gratuluję UWr! Słuszny wybór.
Witam, orientuje się ktoś może czy na Uniwersytecie Wrocławskim na studiach zaocznych jest specjalizacja tłumaczeniowa? Praktyki pedagogiczne nie bardzo mi odpowiadają...Powiedzcie czy ze słabą znajomością języka można dać sobie radę na takich studiach? Z góry dzięki :)

Ze słabą znajomością niemieckiego zapomnij o specjalizacji translatorskiej. Czy trudno sie utrzymać to zalezy od Ciebie, nie prawda że wykładowcy nie znają swoich studentów.
edytowany przez el_00: 03 wrz 2011
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie