MASTER of European STUDIES na EU VIADRINA

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć,
Złożyłem papiery na ten kierunek w tym roku, nie jestem studentem tego Uniwersytetu. Skończyłem tylko UAM. Chciałbym się dowiedzieć czy trudniej jest się dostać osobą, ktłóre przychodzą na studia masterskie z zewnątrz? Czy ktoś ma jakieś info na temat tego kierunku European Studies? Jakieś przemdioty i jaka atmosfera? Jak z elastycznością godzin i kursów językowych? :)
Byłbym wdzięczny za każdą nawet niewielką, ale szczerą informację.
Pozdrawiam serdecznie! :)
Wojtek! :)
Nie slyszalam, zeby nie-Viadrinowcy mieli trudniej. Wrecz przeciwnie, MES sie lansuje na taki miedzynarodowy i miedzywydzialowy kierunek, ze byc moze ludziom spoza EUV daja fory ;) ja tylko zgaduje hihi.

Lista przedmiotow jest na ich stronie - przynajmniej za poprzednie lata. Atmosfera jest dosc miodna, jest wiele mozliwosci zaangazowania sie w zycie akademickie, jakies wspolne wyprawy, konferencje itp. Jak sie dostaniesz, to idz na ten kurs powitalno-intergacyjny dla MESow...

Plan zajec zalezy tylko od Ciebie, sam sobie dobierasz przedmioty. Kursy jezykowe.... zwykle na kazdym poziomie sa 3-4 kursy i wybierasz ten, ktory Ci czasowo najlepiej pasuje, albo jak lektor jest fajny.
Rate mal mit Rosenthal... osobą jest tam zwykle bardzo trudno (UAM-przedmiot: polski język)
Cytat: zochama
Rate mal mit Rosenthal... osobą jest tam zwykle bardzo trudno (UAM-przedmiot: polski język)

Nie rozumiem za bardzo tej wypowiedzi :)

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie