Germanistyka - u. rzeszowski

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 56
poprzednia |
Witam,
bardzo chciałabym iść na germanistykę i szczerze mówiąc biorę pod uwagę Rzeszów;) (oczywiście to jeszcze nic pewnego, póki co waham się i rozważam wszelkie możliwe opcje). Interesuje mnie uniwersytet rzeszowski, tak wiec miałabym wielka prośbę czy mógłby mi ktoś (kto studiuje tu, lub kto dostał się w tym roku) napisać jakie przedmioty są wymagane na maturze? (czy koniecznie trzeba zdawać niemiecki rozszerzony? bo jak odwiedziłam stronę internetową wymagania praktycznie są troszkę okrojone, moim skromnym zdaniem). Aż mi się wierzyć nie chce ze można się dostać tylko z maturą na poziomie podstawowym, no ale... nie jestem wszechwiedząca dlatego chciałam się konkretnie dopytać:) mam nadzieje, że ktoś udzieli mi odpowiedzi na ta nurtującą mnie kwestie...;) czekam z niecierpliwością...
Rzeszów jest dobry wg "beobachtera".
a on tam studiował?
.... a diabli wiedzą. Ale doradza każdemu. Mnie się wydaje, że on tam wszędzie wykładał. Kafelki.
edytowany przez zochama: 05 wrz 2011
heheh:) ok :)może przeczyta i moja wiadomość i coś doradzi od serca...:D
Nie wiem. Moja stara pracuje też na uniwerku. Jako Teppichmasseuse (dawniej: sprzątaczka).
a ty co robisz?:)
Ja? To ty jeszcze o tym nie wiesz? Oj, leniwiec pięciopalczasty, ty!
Ja kopię rowy. Boskie zajęcie!
A, co ty robisz?
hhehe nie wiem bo nie często tu zaglądam ostatnio...;) ja czekam, aż ktoś udzieli mi ciekawych informacji;)
Aha! hehehehe! Znaczy - ty nic nie robisz tylko "czatujesz"? Ciekawa informacja. Buahahahahahaaaa!
eheh aano tak wyszło...:) a ogolnie w tzw. ''między czasie'' edukuje się:)
eee--ooo-uuu- edu----co? Buahahahahaha! Super! %==0
Jaja totalne!
:P:P:P
%==0
więcej nie dostaniesz
Cześć Kaja ;)
Po pierwsze, nie słuchaj tego co Ci napisze ZOCHAMA czy jak mu tam... czy też beobachtera .... to trole ... , którzy zazwyczaj niszczą każdy temat, podejrzewam, że mają jakieś problemy natury psychicznej i zazwyczaj wypowiadają się na tematy o których nie mają zielonego pojęcia. ;)

Kaja, właśnie zdałem maturę. Byłem w klasie językowej i z mojej klasy 4 osoby idzie na germanistykę do Rzeszowa. Jedna dziewczyna zdała rozszerzenie na 80%, jedna podstawę na 70% jeszcze inna z podstawy miała 60% . Ja też się dostałem na URz, miałem z podstawy 96%, a z rozszerzenia też 80% ;) ale wybrałem Kraków. Także nie ważne na ile zdasz, ważne żebyś w ogóle zdawała niemiecki. Ogólnie URz ma mało chętnych na studia i przyjmują każdego! Trzymam kciuki, rozszerzenie nie jest takie straszne :-))

Powodzenia życzę ;-)
daro2192m - nie zaczepiaj się.
Sama jesteś troll i chrzanisz bzdury, jak w malignie. Bo ty jeszcze nie masz o niczym pojęcia.
Ostrzegam: jeszcze nie mam nic przeciwko tobie, a ty na mnie skaczesz.
Mój nick brzmi "zochama".
I nie "czy jak mu tam". Ist das klar?
Alles in Ordnung

Denerwuje mnie Twoje ironiczne, wręcz aroganckie zachowanie w stosunku do młodych i zaciekawionych ludzi germanistyką . Jeśli nie chcesz im pomóc, to chociaż im nie utrudniaj!

Nie gniewaj się ;-)
Troll to takie miłe stworzenie, zawsze życzliwe i uśmiechnięte. Niech każdy studiuje, co chce i gdzie chce, ale niech robi to dobrze, bo potem strach dzieci do szkoły posłać, jak słyszy się jak jedna germanistka z drugą uczą dzieciaki tzw. język niemiecki.
Ja się nigdy nie gniewam. To wy się ciągle gniewacie.
Podnieście swój własny poziom i nie pytajcie o to, jak jest "Alamakota". Od tego są fora typu: zadane.pl. sciaga.pl i inne. Tam się możesz wyżyć z tymi bzdurami, jakie dostaniesz (oceninoe na "bardzo dobrze")-
"Pomoc" wg mnie jest: ktoś coś zaczął i trzeba popchnąć.
Oni tylko chcą odrobić za nich lekcje.
Ostrzegałem ciebie, ale ty nie chcesz słuchać. Teraz mnie masz. Nie mam zamiaru się u ciebie przepraszać za to, ży TY NIC NIE UMIESZ!!!! Czy to jasne?
Zajmij się lepiej analizą mojej skomplikowanej osobowości, pszczółeczko.
Wszyscy tak tu robią i ty nie masz być wyjątkiem. To ci dobrze zrobi.
edytowany przez zochama: 07 wrz 2011
beobachter

Nie ważne gdzie, ważne jak! Zgodzę się !

W liceum miałem anglistę, który uczył nas dwa miesiące przed maturą czasu Past Simple !
Facet po UJ .... a w pierwszej klasie uczył na A..B..C..D...
Każdy był zdany na siebie..
i tak wszystko było do kitu. To widać po twoich wpisach. Sempel.
Zochama.... to bardzo miłe, że się na mnie nie gniewasz. Nie mam do Ciebie żalu .

Wissen ist begrenzt...
Straszne historie, więc jak ktoś ma tak kaleczyć swoją robotę, to niech jej w ogóle nie robi. Na studia powinno się iść z przekonania, a nie z nastawieniem, że jakoś to będzie. Potem niedouczone osoby chcą nauczać innych. Chcę wierzyć, że rynek takich i tak ostatecznie zweryfikuje. A anglisty po UJ współczuję! Dobrą wizytówkę wystawił temu bądź co bądź dobremu uniwersytetowi - choćby z nazwy ;-)
Mein Wissen ist grenzenlos.
Nie masz do mnie żalu? Zaraz się rozryczę. Gdzie moja pielucha?
wybacz, ale dlatego wybrałem niemiecki... bo moja znajomość angielskiego jest na poziomie zero ! ;)
Sempel ? wtf
wybaczam
"Sempel"=?
wtf?
I ty tego nie wiesz, skoro wybrałaś niemiecki?
Eine Schande.
edytowany przez zochama: 07 wrz 2011
to było tylko tak z grzeczności.
Trotzdem: Schande.
Nie mam czego się wstydzić ... po prostu nie znam tego słowa, o ile to słowa ma jakieś znaczenie?

Learn, learn, learn!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 56
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie