Studia w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, czy ktoś z obecnie przebywających tu na forum wie coś na temat studiowania w Niemczech ?
W tym roku mam maturę , chciałabym studiować w Niemczech . Nie wiem jednak w jaki sposób liczą oni polską maturę , nie mogę porównać jej do niemieckiej bo zasad ich matury także nie znam :)....
Jakie przedmioty na polskiej maturze powinnam zdawać aby dostać się na prawo w Niemczech ?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi :)
My tu nic nie wiemy.
Soooo, das haben wir erledigt.
Nie bawią mnie żadne ironicznie odpowiedzi , więc skoro nic nie wiesz na ten temat lub wiesz i nie masz ochoty udzielić informacji to w ogóle się nie wypowiadaj.
Cytat: emik-7
Witam, czy ktoś z obecnie przebywających tu na forum wie coś na temat studiowania w Niemczech ?
W tym roku mam maturę , chciałabym studiować w Niemczech . Nie wiem jednak w jaki sposób liczą oni polską maturę , nie mogę porównać jej do niemieckiej bo zasad ich matury także nie znam :)....
Jakie przedmioty na polskiej maturze powinnam zdawać aby dostać się na prawo w Niemczech ?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi :)

a może pierw sprawdzisz ofertę Viadriny?

Namnożyło się tych gimbusów teraz i panoszą się po całym internecie.
Jeszcze trochę, to trzeba będzie tłumaczyć jak się przechodzi przez ulicę.
edytowany przez Tamod: 11 wrz 2012
Mam na oku inną uczelnię panie gimbusie .
Ja mam na oku jęczmień.

To my mamy sie domyślać?
Każda uczelnia może mieć inne warunki przyjęć.
Gimbus pozostanie gimbusem. Gimnazjum to zUo.

A wyjście jest proste i oczywiśte. Sprawdzić na ich stronie, zatelefonować do dziekanatu i masz odpowiedź w ciągu 10 minut.
Ale popierdywać na forum to zawsze można, nie?

Chyba nie chcesz uczęszczać do Blasenmitschluckenhochschule in Kreuzberg?. To tylko nasi szlifowani herosi językowi mieli wstęp do tak renomowanej uczelni. Niech Ci się pochwalą.
edytowany przez [konto usunięte]: 12 wrz 2012
hej jesli chcesz jeszcze cos wiedziec to daj znac. Zaczelam teraz studia w niemczech (NRW) wiec raczej co nie co wiem :). Moj mail: [email]
Cytat: izka1911
hej jesli chcesz jeszcze cos wiedziec to daj znac. Zaczelam teraz studia w niemczech (NRW) wiec raczej co nie co wiem :). Moj mail: [email] ktoś, kto co nie co wie! Juchhuuuu!
Czy ktoś, kto uczestniczył w poprzedniej rekrutacji na studia IBA może powiedzieć, ile mniej więcej miał punktów procentowych z polskiej matury i z jakich przedmiotów?
Czy Wydział Ekonomii przestrzega pięćdziesięcioosobowego limitu miejsc na te studia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia