Architektura w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć a ja chciałabym się zapytać czy ktos z Was studiuje architekture w Niewmczech i gdzie i jak to wygląda. Ja chciałąbym sie przeniesc jestem teraz na 3 roku. Od niedawna ucze sie iemieckiego - chciałabym równi4ez zaliczyć kurs najlepiej na uczelni - tak jak w Zittau jest....ale na IHI nie ma architektury z tego co czytałam . Czy ktoś coś wie???
Hej! Ja jestem obecnie na rocznej wymianie w Cottbus, nie wiem jak wygląda sprawa z przeniesieniem się na stałe z jednej uczelni na drugą, ale na pewno musisz mieć zdane DSH. Najlepiej jest po prostu wyjechać z Socratesa lub Daadu, przez rok zrobić DSH i zostać. Cottbus bardzo polecam, wprawdzie malutkie miasto ale warunki na uczalni są bardzo dobre no i drugi najlepszy-podobno:P-wydział architektury w Niemczech, po Stuttgarcie
Pozdrawiam
czesc
bardzo fajnie ze odpisałas...powiedza czy Ty masz zdany egzamin? ile mniej wiecej czasu trwa taki proces??? ja nie mam pojecia o takie egzaminach i testach...czy jest mozliwosc tak jak np. w zittau ze jest kalsa zerowa i szkola organizuje kursy dla obcokraowców? czy moze jest mozliwosc studiowania po angielsku?? slyszałam o cottbus ze jak z socratesa sie jedzie to jest...czy masz moze jakies namiary na ta strone albo osobe ziwazana z wymainami albo sprawujaca opieke nad studenami zagranicznymi? moze moglabym napisac i dowiedziec sie z pierwszej reki od nich
dzieki i pozdrawiam

« 

Pomoc językowa