przyszli grmanisci

Temat przeniesiony do archwium.
chciala bym zeby te osoby ktorechca isc na germanistyke wpisywaly tutaj swoje wyniki z matury i pisaly gdzie chca isc tak zeby sie zorientowac jakie ja mam szanse za rok
ja chce iśc na germanistyke do kolegium języków obcych działającego przy uniwersytecie łódźkim miałam 95% z ustnego podstawowego a z pisemnego 80% i z rozszerzenia 65% zycze powodzenia za rok
ja mialam 90% z ustnej 86% pisemna podstawowy a 68% rozszerzony.. a chcialabym pojsc na UMCS..
Ja tez zdawalam nowa mature, z niemca ustnego rozszerzonego miałam 100% niem. pisemny podst. 98% a rozszerzony 82%. Wybieram sie na germanistyke na UŁ
Ja miałem z ustnego rozszerzonego 100%, a z pisemnego podstawowego 98% i rozszerzonego 97%. Wybieram się na UW, ale niekoniecznie na filologię germańską.
eh, UW, marzenie :)

serio boje sie ze mnie czekaj jakis buraking & ziemniakowanie w Swornych Gaciach :]
tja jak ja matury nie zdam, to i nawet o burakingu moge zapomniać

seelisches Tief :]
Pytanie do Oliviera: Ile uczysz sie niemieckiego i czy masz jakies certyfikaty czy cos takiego?
Ustny niem. rozszerz.: 85%
Pisemny niem. podst: 100%
Pisemny niem. rozszerz.: 98%
Ale na UAM, na który się wybieram punktują również język polski :/.
Pozdr.
no wlasnie i tu jest problem bo jeszcze sie okaze ze bede musiala pisac mature rozszerzona z polskiego no i nie wiem bo slyszalam ze na niektore uniwersytety wymagaja mature z angielskiego. Mam nadzieje ze do nastepnego roku cos sie zmieni szkoda ze juz nie biora pod uwage np. zertyfikatow
a i tak wogole to gratuluje wszystkim wynikow
gratulacje kasik lol to chyba najlepszy wynik ze wszystkich o jakich slyszalem

a na ustnym trema zjadla?:>
Dzięki Roberciq, choć polski już mi nie poszedł tak genialnie :D Jeśli chodzi o ustne... to hmm... nie chcę zwalać na nauczycieli, ale u nas niestety b. ostro oceniali (kumpela, która spędziła w Niemczech większość cześć życia, mówi super po niemiecku, też nie dostała 100%, choć więcej ode mnie ;)) Stąd taki wynik i stąd też jestem przeciwniczką uznawania w postępowaniu rekrutacyjnym na wyższe uczelnie egzaminów wewnętrznych (czy to język obcy czy polski), bo moim zdaniem nie są miarodajne :) Pozdr. i powodzenia na przyszłorocznej maturze (napiszesz super na pewno :))
Az sie nie chce wierzyc same geniusze!!!te wyniki sa imponujace
Hej:) Uczę się niemieckiego 8 lat. Zdałem egzaminy ZD, ZMP i ostatnio ZOP na ocenę "sehr gut". Niemiecki to moja pasja od piątej klasy podstawówki, której poświęcam wiele mojego czasu. Uwielbiam ten język. Brałem też udział w Olimpiadzie Języka Niemieckiego, niestety, mimo, iż przeszedłem do etapu okręgowego i ustnego, nie udało mi się wejść do finału - dlaczego, tego niestety nie wiem... A propos polskiego, moja maturka wypadła kiepsko PP 65% PR 73%.
Geniusze jestescie,rzecyzwiscie!Gratulacje!Ja nie jestem juz taka madra jak Wy,ale tez wybieram sie na germanistyke na UW ale powoli zaczynam watpic,czy oby mam szanse z Wami...
Oto moje wyniki:
niemiecki
ustny rozsz.85%
pisemny podst.92%
pisemny rozsz.82%
.....Zaczynam watpic,ale nadziei nie trace!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowionka!
moze nie bedzie tak zle ja tez nadzieji nie trace chociaz nie licze ze sie dostane na UW.ten glupi test predyspozycji mnie przeraza...:/
a To moje wyniki z niemca:
ustny-90%
pisemny:
podstawowy:94%
rozszrzony:87%
Mam nadzieje ze te wyniki chociaz do Bydgoszczy wystarcza;)podobno tez wysoki poziom.a jesli sie dostane to po roku moze do Torunie sie przeniose..bo niestety tam potrzebny polski rozszerzony wiec sobie daruje:/
ja składałam na np, na UAM i do Opola - obawiam się że się nie dostane, bo z tego co widze większość osób ma o wiele lepsze wyniki niż ja (niem. podstawa 96%, rozszerzony 84%, ustny90%, polski rozszerzony 58%-niestety)
Ja składam na Akademię Długosza w Częstochowie, a wyniki to:
100% - z rozszerz. ustnego
95% - z podstw.
86% - z rozszerzonego

limit miejsc to 30 osób a w kasie jak uiszczałem opłatę rekrutacyjną co druga osoba płaciła za germanistykę... miejsca mało, a chętnych w cholerę.... boję się, że znajdzie się tyle orłów, że będę mógł zapomnieć o dziennych...
A nie mysleliscie o Kraku? UJ lub AP???
No jasnę, że myślę, ale na tym to się chyba skończy. Przeca do Krakowca pcha się cała Polska drzwiami i oknami... Nie ma bata, żebym się dostał. Moje wyniki są przykre w porównaniu z resztą....
Jest jeszcze Opole, no i US w Katowicach! Tam tez mozna skladac papiery, nie wierze, aby ci, co ida do Kraka byli az tak genialni!!
Ech, podlamaliscie mnie :) Ja za rok zdaje na uni łodzki, ale na pewno nie bede miec takich wynikow jak Wy, bo niemieckiego sie ucze dopiero od dwoch lat i to po dwie godziny w tygodniu, a reszte w domu, samemu. Pocieszam sie tylko, ze jestem dobra z polaka, angielskiego, historii, wosu, pisze to na maturze, a te przedmioty sa rowniez punktowane, przynajmniej w tym roku.
Napiszcie prosze jakie ksiazki warto sobie kupic, zeby sie poduczyc do matury?
czytaj duzo gazetek niemickich.sluchaj roznych nagran jak najwiecej bo to wazne zebys sie nie przywyczail?a do glosu jednego lektorA.poza tym czytaj sobie repytytoria leksykalne(WAGROS- polecam).no i gramatyki szczegolnie transformacji zdan.a i zapomnialabym cwicz sobe pisanie rozprawek,opisow wydarzen,opowiadan no ilistow bo to pewne ze bedzie:)pozdrawiam
jakbys chiala cos wiecej sie dowiedziec to moje [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa