Płatna germanistyka

Temat przeniesiony do archwium.
Niestety nigdzie nie dostałam sie na studia dzienne i jestem zmuszona szukać studiów zaocznych.Prosze piszcie gdzie jest najlepiej i ile to mniej więcej kosztuje.Interesuje mnie głównie woj. śląskie.Z góry dziękuje za pomoc
A przeciez tak chwalilas Sosnowiec, nie przyjeli Ciebie na germanska??? A zaocznej tam nie maja??? Na Slasku masz przeciez pare szkol, z tego co wiem, to np. w Czestochowie na WSP prowadza studia zaoczne.
Wcale aż tak nie chwaliłam po prostu dawalam jej szanse no ale oni mi jej nie dali.Nad tym WSL sie zastanawiam ale nie wiem troche daleko dużo wydam na dojazdy.Może polecisz mi coś jeszcze???Jeestem w kropce nie spodziewałam sie że tak będzie w końcu nie miałam tak złych wyników.W tym problem że oni w tym sosnowcu nie mają zaocznych tylko magisterskie uzupełniające:(((
Mozesz pojsc na UJ zaocznie lub na AP w Krakowie, tutaj nabor o ile sie nie myle jest we wrzesniu. A myslalas o Opolu, ale to chyba jeszcze dalej niz Czestochowa, nie wspominam o Wroclawiu, bo tam to chyba rzeczywiscie za daleko :-(
Przemyślałam to i chyba ta częstochowa to nie taki głupi pomysł.Waham sie pomiędzy WSL,AP i NKJO.Opole jest za daleko stanowczo składałam tam na dzienne ale to była strata czasu, no a Kraków to dla mnie stanowczo za drogie miasto. Bogaczem nie jestem.Myśle jeszcze o Wyższej szkole zarządzania marketingowego i języków obcych w Katowicach (gallus) ale nie wiem jakie tam są stawki.Wiesz coś może o niej???
Kiedys o niej slyszalem, ale raczej malo ciekawe opinie, tzn. stosunkowo niski poziom jezykowy :( Co do Czestochowy to odradzam AP, opinie na necie o tej szkole sa malo ciekawe, wejdz na forum czestochowskie GW i znajdz tam watek o AP a sama sie przekonasz! NKJO jest dobrym wyjsciem, mozna przez rok podszkolic jezyk, a potem zmow startowac na germanska. Od znajomej wiem, ze dobry poziom ma NKJO w Raciborzu, niezle sa tez Tychy, tam jest chyba kadra z Sosnowca (?), kolegium jest tez w Kraku, ale Ci miasto nie odpowiada - no szkoda, wbrew pozorom nie jest tutaj az tak drogo! Zalezy czego szukasz, ale jest inna strona medalu. w Kraku masz sporo mozliwosci pracy i szkolenia jezyka (patrz masy turystow!). Pozdrawiam i powodzenia!!
Dzięki za porady.Wyobraź sobie że za wcześnie panikowałam jednak będe studiowała na UŚ-u dostałam sie na kierunek kultura i literatura krajów niemieckiego obszaru językowego no i może nawet na filologi bo jestem blisko na liście rezerwowych.Jednak było mi pisane zostać germanistką. Przekonam się na własnej skórze jak tam jest i z pewnością napiszę
No to GRATULACJE swietnie, zobaczymy jak bedzie ;) Moze germanistyka sie troche poprawila?? Czas pokaze :) Pozdrawiam!!
na gallusie otwieraja w tym roku germanistyke - angielski maja bardzo dobry, wiec niemiecki tez pewnie beda miec. zobacz moze mozna sie jeszcze zapisac na dzienne. jesli masz placic za zaoczne to dzienne wyjda cie niewiele drozej - ja robilam przez caly czas zaocznie i zaluje do dzis, ze nie przenioslam sie po pierwszym roku na dzienne - nie rob tego bledu.
pozdrawiam
Hej Lina
Ja też startowałam na UŚ. wiem że sie nie dostałam ale czy mogłabys mi napisac jak mam sprawdzic czy jestem na liście rezerwowych??
Nie ma rady musisz jechać do sosnowca i sprawdzić bo na necie nie piszą.Możesz jeszcze spróbować zadzwonić do sosnowca jak beda mili to ci powiedzą.Składałaś na coś jeszcze??
ja zlozylam na gallusa- ale na filologie hiszpanska. wahalam sie pomiedzy germanska, ale nie chce byc nauczycielka oi 3letnim licencjacie. wybralam dlatego hispanistyke: 5letnie magisterskie ( 550 /msc) bede miala hiszpanski od podstaw,a angielskiego poziom moge sobie wybrac. termin skladania jest do 19 lipca. bo wtedy sie zbiera komisja i 1 sierpnia dostane odpowiedz co i jak. znacie moze kogos kto jesczze skladal na GALLUSA na hispanistyke??? bede wdzieczna za info.
Polecam WSL W CZęstochowie. Nie dość, że mają akredytację z oceną dobra, bdb ie dostała jeszcze chyba żadna niepaństowowa uczelnia w kraju, to właśnie przyznano jej studia magisterskie. A poza tym, jest tam fajnie!
a ja mam takie pytanie, za rok mam mature i chce isc na germanistyke i czy mam szanse na dzienne dostac sie z podstwa z niemieckiego ?? jestem w technikum takze tutaj nie mam szans raczej na rozszerzenie .. glownie chodzi mi o gallusa w katowicach .. mowili ze przyjmuja z podstawa od 50% .. , i czy w gallusie za dziennie sie placi ? jak tak to za co ? i ile prosze o pomoc... Bardzo prosze.
Mozesz sie dostac! Takze uczelnie panstwowe coraz czesciej dopuszczaja mature podstawowa. Jedynie inaczej (gorzej) ja przeliczaja, ale jesli bedzie brakowac kandydatow do limitu, to Cie mysle przyjma. Na prywatnych jest latwiej, tez jakos studia sa lepiej zorganizowane. Niekiedy wykladowcy lepsi i bardziej sie przykladaja. Probuj!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa