studia w niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
61-77 z 77
| następna
no to naco czekasz roberciq......przeciez jestes dobry z niemieckiego
komunikacja - schuelermonatkarte w magdeburgu 23 euro. mam jeszcze moje na pamiatke :P
ale nie tak zeby ZOP zrobic :] jeszcze mi sporo brakuje. Wczoraj stwierdzilem ze jestem debilem bo moglem sie zapisac na jakis kurs we wroclawiu, ale juz listopad i po ptokach.
bo Ty to od razu z grubej rury wystartujesz i pieniadze w kieszeni za egzaminy zaoszczedzis. I po co ci egzamin, wazne ze znasz jezyk, no chyba ze ten DSH pro forma zeby Cie na studia wpuscili, ale sam wiesz ze dla Ciebie to bedzie raczej czesc rorywkowa:)
ja niestety place wiecej 3 razy tyle, ale fakt ze wchodzi to tzw linia miedzystrefowa
aaaa no u mnie to byly tylko tramwaje i autobusy w meiscie
no wlasnie nie ejstem tak do konca przekonany

przez ostatni rok jedyna moja nauka niemieckiego to udzielanie sie na forum..... aaa i ogladanei raz na miesiac czegos w tv :P np dzisiaj na voxie o kolesiach co sobei zrobili schoenheitsOP i ejden sobie kazal odessac pol litra tluszczu z brzucha, sorry, ja w ciagu meisiaca schudlem jakies 5 kilo bez OP :P
z całym szacunek i szczerości :) NIE jesteś za słaby, z tego co czytam to forum, a czynię to od jakiegoś tygodnia, mówisz bardzo dobrze, całkiem możliwe, że lepiej ode mnie, więc głowa do góry i ZOP , ...chciałem powiedzieć HOP. a tak btw roberciq.... rocznik 87?? :>
yes
matura 2006
olaboga :]
hehe, no i jak uczysz się?? :D buehehe, w moim przypadku to pusty śmiech, a takie miałem plany ambitne :) może od przyszłego tygodnia się wezmę do nauki... ta.... jasne :] oprócz niemca, jeszcze angielski, matma i geografia [wszystko rozszerzone...] damy rade
ja niemiecki rosyjski polski historia - wsio rozszerzone

chcesz sie wyzalic? gg w profilu :P
jak ja sie ciesze ze mature mam juz za soba..chociaz do tej pory snia mi sie koszmary w omawianym temacie...Wspolczucia chlopcy:)) Za to macie lepiej bo dobrze zdana matura to juz otwarta furtka na studia, ja musialam jeszcze zdawac egzaminy.
4 kilo :P

a jaką renomę ma właściwie Uni w Lipsku? :>
wieksza niz pwsz w tarnowie :P
kurde, zebym mial tylko takie problemy jak ty roberciq hah dwa fremdsprache powiedzmy perfekt :P i tylko sie zastanawiac gdzie by sobie isc na studia w Polsce czy w Niemczech z gory wiedzac praktycznie ze sie dostaniesz bo innej opcji nie ma :)
ja to sie katuje zeby mature roz. z niemca zdac dobrze he bo z niemieckim u mnie powiedzial bym tak sobie :D no a potem isc na COS gdzie mnie przyjma z moja wiedza hehh nie ma tak kolorowo, ale jeszcze 0.5 roku do maturki zaczynam sie uczyc !:D
in Maastricht????auf welche Sprache? ich würde gerne noch was studieren, in Polen bin ich schon zu klug aber vielleicht irgendwo anders....;-)
rotfl koles przeceniasz mnie :]

ja sie wlasnie boje ze za ambitnie mierze, nigdzie sie nie dostane i lepiej isc na buraking i ziemniakowanie do walbrzycha :]
Temat przeniesiony do archwium.
61-77 z 77
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa