Dla Wszystkich załamanych

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 69
haj;-)pewno na złożenie dokumentów to już chyba trochę za pózno. Nie wiem chyba zostanę już przy tym co mam. 'Raz kozie śmierć ' Od zawsze chciałam iśc na gemanistykę czy lingwistykę, i nigdy nie przypuszczałam, że będe się pietrać, że mnie nie przyjmą :( Ale cóż... może nie będzie aż tak tragicznie. A propos moja matura ustna roz niem 100%. Ty lady i pozostałe dziewuszki nie macie się co bać. Miejsca czekają na was. Wyniki będą na Uwr 28, więc wpiszcie, jak wam poszło, ja również opowiem ; -) Tymczasem bye:*;-))
powodzenia!!!
ja pisalam na 1 temat (63%) i sie bardzo ucieszylam z wyniku, w sumie nadal jestem zadowolona, ale zastanawiam sie jak ludzie takie wyniki zdobyli ..bylas w klasie z poszerzonym polskim? kurcze no bylam dobrze przygotowana, nawet bardzo..caly rok uczylam sie tylko polskiego :] pozdroffki..trzymam kciuki..i moze do zobaczenia w pazdzierniku na poznanskiej germie? :D

niop oby nam szczescie dopisalo
Witam =). Ja też mam nadzieję ze spotkamy sie w pazdzierniku na poznańsiej germanistyce:). A co do nauki polskiego, w liceum chodziłam do klasy o profilu humanistyczno -dziennikarskim, ale owa klasa nie miała nic wspólnego z dziennikarstwem=) a i z humanizmem z prawdziwego zdarzenia także=), mój wynik matury z rozszerzenia to wynik szczęścia, trafiłam na temat... jak dla mnie normalny... i tyle.. wprawdzie powtarzałam trochę przed maturką, pochłaniałam zawsze tony książek więc miałam jakiś odnośnik... no i tyle=). Myślę, że masz bardzo dobry wynik z polskiego=). A jak z resztą przedmiotów? pol podstawowy? niem podstawowy i rozsz? oraz ustny niem??? no i jesli składałas na uwr to ile procent z przedmiotu dodatkowego na podstawie???=)
halo Slonce, widze ze mamy podobny problem, poniewaz ja sie nastawilam na angieslki i wlozylam cale swoje serce w przygotowania do matury, niestey ku zdziwieniu wszytskich poszlo mi bardzo slabo(63%r) po prostu sie zalamalam totalnie, ale na szczescie zdawalam rowniez niemiecki i zdalam na 82 (rozszerz.)w zwiazku z tym spelniam swoje marzenie i wybieram sie na upragniona germanistyke, a nie anglistyke, ale nawet sie ciesze z takiej kolei rzeczy:)))))) pozdrawiam bardzo serdecznie i zycze powodzenia :>
hejka, a czy moze ktos studiuje lub wybiera sie na UMCS na germanistyke???
pytankodomonique;];] sorka, że y\takpózno aledopierowróciłam z wakacji;];];] ilemiałaśpunktów wsumie? tzn niem ustny rozsz, niempisemny podstawa i rozszerz no i polski podst i rozszerz;]bede wdzieczna za ujawnienie wyników;];]];
a mozna wiedziec na jaką uczelnie sie wybierasz?
ja na lingwistyke stosowana UW
hej boooboo, strartuje do UAM do poznania...,a Ty?>
przy rekrutacji 162...ale jakos malo osob zlozylo ;) mniej niz w zeszlym i to sporo mniej...uszy do góry;) pozdroffki
hej!w sumie ja jeszcze sie nie zlalmuje bo jesli chodzi o UW to po posliczeniu punktów wychodzi mi 175/200. Wyniki probnej matury byly lepsze podejrzewam ze przede wszystkim z tego wzgledu ze poprawiali ja nauczyciele z naszych szkol a po drugie na pewno byla 2 razy latwiejsza
. Nie sądzisz? Jestem z Oświęcimia:)
Hej!!! ja tesh składałem ne germę do Poznania, ale raczej sie nie dostanę, bo po przeliczeniu miałem 148,4 pkt:/ A wszystko przez polski ... bo z niemca mam nie najgorzej ... Ustny roz 100% pisemny podst 100 % i rozsz 98% ... ale cóż:/
no coś Ty!!! ja na germe na uam tez składałam, 148,2 pkt i wierzze ze sie dostane! zobaczysz będzie dobrze :):) uda sie nam jak bum cyk cyk :) a nie składałeś do wrocławia? natalko, a Ty? nie do wrocka ani poznania??
hinui ( czy jakoś tak), dodam teraz bo zapomnę potem... masz piękny nick, niezwykle kojarzy mi sie z moim ukochanym krajem -indiami. 160?? jak to? ale przecież maksymalnie można zdobyć 400. we wrocku zgadza się???/
witam :))) wiesz poslskim to nie bede sie chwlic bo wstyd, 65(rozsz.) i 60(podst.), niem podst pis (96) i rozsz. (84) tak wiec mi sie udalo, ale prawde powiedziawszy ja zawsze kochalam niemiecki, choc czesto zmieniali mi sie nauczyciele i wprawadzali rozne poziomy, duzo musialam uczyc sie auf eigene Faust :)))) ale widac ez bylo warto. Slonce ku dostalaam sie na AJD w czestochowie i jestem baaaaaardzo szczesliwa, poniewaz niemozliwe stalo sie mozliwym Pozdrawiam i zycze powodzenia :))
Hej! To znowu ja po dość długiej przerwie, ale w końcu jestem :) Dostałam się na UWr na germanistykę i jeszcze na Uni Rzeszowski i z tych dwóch opcji wybieram Wrocław ale składałam jeszcze na UJ i na UW i jeśli by mi sie udało tam dostać to będę miała dopiero problem co wybrać ;). Ale jak na razie jest dobrze :)
rusalka od ilu % przyjmowali na uni we wrocku????
nie ..ja dałam do Poznania..i jest max 180 pkt..
przyjmowali od 297 punktów na 400
zarzućcie linkiem do wyników rekrutacji (kiedy się już takowe pojawią ofc ;) na poznanską germę, pls. Bo czekam i czekam, a może szukam nie tam, gdzie trzeba ~~ Btw, dostałam się na etno 8) i nie wiem tylko czy mam potwierdzać chęć studiowania w IJ
Ze sprawdzonych w miarę nieźle źródeł moge powiedzieć, że na UW będą przyjmowali od 170 pkt. Swoją droga, na UAM spadł próg przez te dodatkowe 30 osób :)
a moge wiedziec skad masz takie info??
nie od 170 tylko przynajmniej od około 180 pkt :) widziałem osoby z ilością pkt 175 które są ok 140 miejsca.

Tyle do powiedzenia.
ja bym mial 188.... no ciekawe jakie progi beda
Hej wszytskim!!! no nie rozumiem dlaczego nagle przestali wszytscy pisac?:) Jestem baaaaaaaaaaaaardzo ciekawa kto gdzie sie dostał, czy jest zadowolony i tak dalej... czekam z niecierpliwoscią:):) !!! Pozdrawiam Was Wszytskich :)
Info było od przewodniczącej składu komisji... widać sama nie wiedziała do końca, albo mówila o drugim naborze juz.
Ja dostalem się na germę w Bydgoszczy, punktów miałem 216. Pozdro
hej witam wszystkich, jestem ciekawa, kto sie wybiera na AJD do czestochowy :>
A co to jest AJD???
Akademia Jana Długosza Częstochowa, nic specjalnego, nie polecam(b. niski poziom a miasto? czy to jest w ogóle miasto??) pozdrawiammmm
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 69

»

Życie, praca, nauka