wyniki na uj???

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 53
poprzednia |
mam małe pytanko?? składał ktoś papiery na filologię germańską na uj?? może wiecie kiedy będą wyniki na necie?? siedzę na tej stronie po kilka razy dziennie i nic nie ma a wyniki miały być do 31!!
no ja właśnie też czekam i nie mogę się doczekać ;(
miały być dzisiaj ale nie podali konkretnej godziny.
na iberystyce UJ już mają wyniki tylko ie u nas!!
Nerwicy dostanę przez nich. Żarty sobie chyba robią!!! a jakie mieliście wyniki z matury?? to sobi porównam :)))
ogólnie to ja wątpię,że się dostanę bo zawaliłem polski.
z niemieckiego pisemnego rozszerzenia miałem 91% z ustnego rozszerz. 100%, ale z polskiego rozszerzonego tylko 50%!!! padaczka!!

a ty agnieszko_123?
wyniki pewnei sa ale na istytucie..zanim wklepna to na net troszke znajac zycie minie....masakra!!!!A SKLADAL ktod na szwedzka???
jak bedziecie cos wiedziec to dajcie znac!!!
Ja też wątpie, że się dostanę!! Zawaliłam niemiecki rozszerzony, bo miałam tylko 69%!! ustny 100%, polski pisemny rozszerzony 75% (lepiej niż podstawa). Złozyłam tam papiery na 3 kierunki i z żadnego nie mam wyników. Ehhhh.... Jak będziecie coś wiedzieć to napiszcie :)
a ja już wiesz! koleżanka z krakowa mi sprawdziła wyniki w instytucie i jestem 3 na liście rezerwowej. mają w połowie września dać odp czy się miejsca zwolniły. w sumie to mi i tak ułatwiło podjęcie decyzji, bo jakoś bardzie podoba mi się pomysł AP z drugą specjalnościa po drugim roku.

trzymam kciuki za resztę!
na szwedzka nie składałam to nie dla mnie :)
juz są wyniki na necie!! nie dostałam się!!!! kurcze!! przyjęli mnie na zaoczne!! a trzeba pisać odwołanie???
a ile masz punktów??
na szwedzka nie składałam to nie dla mnie :)
mam 143, a ty?
135. Ciekawe która jestem. A jak jest z tym odwołniem?? Trzeba je npisać czy sami cię przeniosą na dzienne jk się zwolnia miejsca??
SZCZERZE MÓWIĄĆ to ja nie ma o niczym pojęcia. ta kolezanka z krakowa mówiła mi,że dzisiaj był na UJ i babka powiedziała jej, że w połowie września dostanie maila czy się dostała.

a złożyłas jeszcze na AP?
hejka a jaki byl pzrelicznik na germanska?? moglby mi ktos to podac..jak przeliczlai polak itp...bo jak mnozyli pzrez 0.3 to za nic w swiecie neiw wychodzi mi...
nie mam pojecia. mi tez nie wychodzi. miało byc niby tak, że pl razy 0,3 a niemiecki (pisemny + ustny) razy 0,7 (???)

pozwólcie,że podam to na swoim przykładzie:

pol 50% razy 0,3 = 15pkt.

niem ustny100% pisemny91% = 100+91 / 2 = 95,5 razy 0,7 = 66,85pkt.

15 + 66,85 = 81,85pkt. !!! A MAM NIBY 143pkt.

ja sobie to tak liczyłem, ale nie wiem....
oni brali pod uwagę jeszcze podstawę pisemną to sobie dolicz. To pewnie nie trzeba pisać odwołania. A o progu to też nic nie wiem. Na AP nie składałam.
82,9 :))) dalej nie wychodzi :)))
a gdzie złożyliście oprócz na UJ i czy dostaliście się tam??
nie, podstawy nie brali pod uwage, mysle ze z ustego brali pktowo a nie procentowo///...ale nawet jak tak licyzlam to mi ten polak nie wychodiz w ogole nie mam pojecia jak oni to robili...a ile mozna bylo miec maks???i agnieszko ile mialas z niemca i polaka jka mozna wiedizec bo ja mam podobny jak ty wynik. a odwolania to chyab sie nei pisze, oni sami dadza znac jakby sie cos zmienilo///dobzre mysle??/
jesli chodzi o krakow to ja skladalam na ap , dostalam sie ale nie wiem czy tam pojde, a te pkt na ujcie to mnei juz denerwuja..masakra!!!!
do blume---19 : a dlaczego na AP nie chcesz iść?? oferta AP wydaje się korzystniejsza niż UJ. Na drugim roku wybierasz drugą specjalizację a po 3 latach jak obronisz licencjata to na magisterkę UJ możesz iść i masz dyplom z tej uczelni jeśli ci tak zależy. Ja tak chyba zrobię.
ja skladalam tylko na uj na germanistyke, psychologie i psychologie stosowana!!! ale nie ma wynikow z tych dwoch kierunkow!!! nie mam pojecia jak oni to liczyli!!! polski podstawa 66,roz.75; niemiecki ustny 100, pisemny podstawa 95, roz.69!! lipa a ile mialas punktow??
hejka nie chodzi o to, ze mi zalezy na dyplomie z UJ..bo szczerze mowiac ta cala range ujotu...mam daleko...nawet tam nei skladalam na germanistyke lecz na szwedzka, a ze przelicznik byl taki sam jak na germe wiec dlatego udzielam sie w dyskusji. Szczerze mowiac nie chce isc na AP poniewaz jets to typowa pedagogiczna uczelnia a ja nie chce zostac nauczycielem, a ona kształci tylko w tym kierunku. Oczywiscie z czystym sercem stwierdzam, iz ta propozycja z druga specjalnoscia--jezykiem na Ap jest ciekawa, dlatego sie zastanawiałam, co zrobic. ale chyba i tak zrezygnuje z AP. a moze wiesz troszke wiecej o tym drugim jezyku, na czy to w ogole polega??
do agnieszki----z niemca rozszerzoengo mialm 87 procent ale za to z polaka mniej od ciebie, wiec z pewnoscia to sie wyrownalo ze soba.
ps. jak ktos sie dowie o sposobie przeliczania tych pkt to neihc tu prosze napisze...bo ja juz sama nie wiem co o tym myslec...:/
a jeszcze o jedno zapytam. Jakbym chciala isc na zaoczne na germanistyke to nie wiecie czy musze tam jechac w okreslonym czasie i cos podpisac?? mam czekac az zamkna liste na dziennych (jak ludzie porezygnuja) i dopiero wtedy jechac??
ten drugi kierunek to jest coś w rodzaju specjalizacji półfilologicznej - masz tam tylko elementy tej filologii.
a co do tego,że AP kształci tylko nauczycieli to powiem ci tak: jeśli skończysz tylko ten licencjat na AP to napewno zostaniesz nauczycielem, ewentualnie jak zrobisz jakiś kurs to tłumaczem, może do jakiejś firmy cię wezmą, nie wiem dokładnie. dlatego też po tym licencjacie pójdziesz na magisterkę UJ i masz normalnego magistra i nie musisz być nauczycielem :)
ooo wiesz jaki był próg punktowy!!!

podobno przyjmowali od 144pkt. bo powiedziała mi, że zabrakło mi 1pkt.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 53
poprzednia |

« 

Studia językowe