wyniki na uj???

Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna
Studiuje tam juz troche i zapewniam, żadnych wynikow nie znalazlam w internecie... IFG jest raczej tradycyjny jesli chodzi o te sprawy. Radze obejrzec wywieszki lub zadzwonic do sekretariatu:)
powiedz mi proszę drogo Aolko, skoro jestem 3 na liście rezerwowej to mam szanse dostać się na UJ? jakie kroki musiłbym (i kiedy) uczynić w tym kierunku?
pytam tak z ciekawości, bo cały czas mam jakies drobne wątpliwości co do AP (takie drobne:))
Jesli jestes 3. na liscie to szanse są duze...Ludzie pewnie poskladali papiery awaryjnie, na kazdym kierunku tak sie zdaza...A probowales na wieczorowe?Z moim rokiem przyjeli 6 osob na wieczorowe. Te osoby chodzily z nami na zajecia tylko placily a po roku zdaly egz i sa na dziennych....
IFG na UJ jest tradycyjny jesli chodzi o wszystko, slyszalem, ze wrecz archaiczny :]
A co do Ap to śmieszne jest to, ze tam uczy kilka wykladowcow z uj. AP nie jest znana za granica a przy Filologii to sie liczy. Poza tym po licencjacie trzeba robic mgra na UJ i uzupelniac wszystko to, czego na 3 letnich nie bylo. Strasznie duzo roboty tam maja!! Na dzienne 2 letnie uzupelniajace limit jest 15 osob...
:))))Ale mamy najwspanialsza sekretarke pod sloncem!!!Wszystko zalatwi, wytlumaczy, pocieszy i przytuli:))
czego nie mozna powiedziec o paniach z sekretariatu na ILS na UW....

"_Dzien dobry ja chcialbym sie spytac o rekrutacje na studia...
-jakie studia?
- lingwistyka stosowana
-ale jakei studia?
- no chodzi o lingwistyke stosowana, mowie przeciez
-ale panie, jakei studia??? ILS prowadzi studia stacjonarne i neistacjonarne
- no wiec chodzi o studia stacjonarne
- ale my nei udzielamy informacji o rekrutacji, to trzeba gdzie indziej."

masakra....
na wieczorowe nie chcę iść!!
mówisz,że ludzie po ap mają dużo do nadrobienia...? bo mi się podoba to,że na ap jest ta druga specjalizacja i napaliłem się na to, że zrobię coś w rodzaju 2w1 a potem wskoczę sobie na uj i zrobię tam magisterkę (no bo na ap się nie da, poza tym to tak ciekawie: 3lata ap a potem 2 uj:))
co o tym myślisz??
Mam 142pkt i nie przyjeli mnie fa fil. szwedzka. I bardzo dobrze!!! Wiecie co juz mnie to kurwa wszystko zaczyna bawic. Nie wierze, ze bylo az tak wielu chetnych na licencjat i ten przelicznik...ja nie wiem dlaczego mam 142. Mi wydzodzi 83%
pozdrawiam
ap nie wydaje mi sie zbyt swietna inwestycja na przyszlosc...Nawet nie wiem czy po ap przyjmuja na mgr na uj.Jeszcze nikogo takiego nie spotkalam. A te 2 specjalizacje...?Na uj tez mozna robic 2 specjalizacje!!!Tylko sobie piszesz 2 prace magisterskie, ba, nawet 3 mozna!!!Na ap pewnie tez trzeba licencjat podwojnie pisac. Moim zdaniem studia dwustopniowe nie sa az tak fajne, za duzo zachodu...
Na szwedzka jest bardzo trudno sie dostac!!!Wbrew pozorom chetnych jest duzo. Egzamin w tym roku (dla starych matur) byl trudny, zdawali moi znajomi z roku (czy sie dostali nie wiem)...
hej piszesz, ze masz 142pkt a ile procent z matury z niemca i polaka??moze ja staram sie od rana odszyfrowac jak to z tymi pkt jest..ale przelicznik masakra...ile mozna bylo maks zdobyc nie orientujesz sie moze???bo tez chciałam isc na ta szwedzka!!!!
a jesli chodzi o Ap ..no fakt ta druga specjalnosc jest ciekawa, na uj chyba czegos takiego nie ma...no fakt kazdy sobie moze zaczac 3 kierunki i miec tych 3 magistrow ale w jednym czasie jest to troszke;) chyba trudne do pogodzenia?..pytanie retoryczne....i jeszcze jedno czy przypadkiem germa na uj tez nie realizuje programu pedagogiki..naucyzcielskeigo??/ jest tam jakas inna specjalizacja?
dütsch 100\100\80
polski 74\68
Chcialem isc na Skandynawistyke, ale jak widac chyba pojde na germe. W sumie i tak jest tam tylko licencjat bez uzupelniajacych, nie mowiac juz o tym, ze ten kierunek jest tylko w 4 miastach( w wawie prywatnie) Swietnie matury nie napisalem, ale liczylem na to, ze bedzie tam mniej chetnychniz na Germanistyke
ja z niemca mialam wiecej no ale z polaka mniej..kurde niby polak sie licyzl tylko 0.3 a jednak duuuzo zmienial ja z niemca mialam 87 procent z rozszerz. jak ktos dowie sie o co biegalo w tym pzrelicnziku to prosze tu napiszcie...A gdzie sie na ta germe wybierasz??
hejka a co myslicie o germie na KULu i UMCSie??
troszeczkę nie na temat, ale dostałem od Roberciq'a ranking germanistyk to sobie zobacz: http://www.rzeczpospolita.pl/teksty/raporty_010525/raporty_a_3-2.F.gif

a powiedzcie mi co byście wybrali na moim miejscu: AP czy UJ (jeszcze się nie dostałem, jestem 3na rezerwowej i dopiero w połowie wreześnia bedę wiedział czy mnie chcą czy nie, dlatego na AP i tak musze złozyć, ale powiedzcie mi co lepsze) wydaje się, że droga 3-letni licencjat z dodatkową specjalnością a potem mgr na UJ czy lepiej od razu jednolite magisterskie? Aola mi bardzo odradza AP, a co wy myślicie??
Sa tacy, co bardzo chcieli na UJ, a potem zaluja tego... Nie uwazam, aby germanistyka na UJ byla taka rewelacyjna. AP ksztalci glownie nauczycieli, ale nie zapominajmy, ze lektor w prywatnej szkole jezykowej to tez nauczyciel, osoba prowadzaca szkolenia jezykowe dla pracownikow firm to tez nauczyciel itd... Ciekaw jestem jakie profile oferuje germanistyka na UJ jesli nie sa to studia nauczycielskie??? Prawie wszystkie neofilologie w Polsce na uniwersytetach czy szkolach pedagogicznych sa kierunkami nauczycielskimi. Moze studia na UJ sa jakies inne?? I przez to wyjatkowe??
Polecam Ci stronke www germanistyki na AP, tam bedziesz miala wiecej informacji. A dlaczego studia na UJ maja byc dobra inwestycja a na AP nie?? To ciekawe stwierdzenie?!

http://www.ap.krakow.pl/neofil/germ/index.html
Do
Ja chyba pojde na Germanistyke na UMCS. Slyszalem pozytywne opinie o Lublinie a i bylem tam przez 4 dni. Bardzo ciekawy Uniwersytet. A ty gdzie sie wybierasz? Dostalas sie na UJ? Ja po tym wszystkim wpadlem w gniew.
pulcherrimus ja chciałabym się z Tobą spotkac na AP :) wprawdzie zabrakło mi 2 ptk, ale liczę, że się dostanę :P. Jak pisałam wcześniej językiem należy się otoczyc, więc żadna uczelnia nie zapewni Tobie takiego poziomu nauczania, jak Ty sam :) Moimi pasjami jest język pisany oraz niemiecki, i całą sobą chciałabym połączyc te dwie miłości :). Na UJ zabrakło mi 8 ptk, ale nic, wierzę, że kieruje mną palec boży :). Pozdrawiam Cię i życzę dobrych wyborów :)
UJ oferuje specjalizację językoznawczą, literaturoznawczą oraz metodyczną, czyli nauczycielską. Ambitni mają ponoc mozliwosc robienia nawet wszystkich naraz. Wśród tegorocznych seminariów magisterskich są takze tłumaczenia literackie...
kto wie....? może się spotkamy :)

nie wiecie ile przypadkiem facetów się dostało na AP i na UJ, bo mówili mi, że same prawie dziewczyny... :D
Ale to sa tylko i wylacznie specjalizacje w tematach magisterskich. Czym innym jest specjalnosc, np. nauczycielska lub tlumaczeniowa, albo kulturoznawcza. Np. na US w Sosnowcu mozna wybrac wlasnie kulturoznawstwo germanskiem druga opcja to wlasnie nauczycielska. Nawet beda na specjalnosci nauczycielskiej mozna pisac prace magisterska z literatury badz jeyzkoznawstwa czy metodyki. A UJ jak wiekszosc uczelni w Polsce musi oferowac specjalnosc nauczysielska. Innej raczej nie ma :-(
Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna

« 

Studia językowe