NKJO Czy UKW w Bydgoszczy

Temat przeniesiony do archwium.
Poradźcie co jest lepsze: NKJO w Bydgoszczy (niemiecki) czy Uniwersytet Kazimierza Wielkiego-Germanistyka. Wybrałem Uni, ale nie wiem czy dobrze!
ja bym wybrala odwrotnie, w kolegu nie zasmiecaja glowy bzdurami jak na uni...no ale zycze powodzenia
Hej... myślę, że dobrze zrobileś. Żyjemy w takim a nie innym karju i o ile człowiekowi po Akademi ekonomicznej bedzie łatwiej dostać pracę ekonomisty aniżeli temu po akademi rolniczej, o tyle pracodawca prędzej przyjmie osobę po germanistyce na Uniwerku aniżeli po kolegium. i abym nie została zle zrozumiana, nie twierdzę, że poziom jaki reprezentuje kolegium jest gorszy, ale żyjemy w polsce. i takie przesądy nigdy sie nie zmienia. dobrze zrobiłeś. pozdrawiam
Ja też uważam,ze lepiej UKW, z góry mówie,ze jestem bezstronny bo studiuję na UMK w Toruniu.Ale filologia to filologia,a w NKJO to jest w sumie nauczanie j.niemieckiego.
Dzięki bardzo. Już tyle opinii słyszałem o UKW (negatywnych), że zwątpiłem.
Pozdrawiam
Wiadomo,ze UKW szału nie robi jako uczelnia,ale jesli chciałes w Bydgoszczy to chyba lepsze rozwiązanie niż NKJO. Mogłeś w sumie zdecydować się na UMK ,bo tam dobra jest filologia germańska.Pozdrawiam
ciarek19 to pozdrawiam bo będziemy studiować razem :)
a ja pozdrawiam Ciebie Nina19,bo wlasnie dowiedzialem ze bede i z Toba studiowac;)
mgh to podaj może nr gadu :)
6249237 :] odezwij sie :)
Nina podaj mi swój numer GG
6257856 :)
czy Wy sie juz wszyscy znacie?
ja tez bede studiowala razem z Wami :)
pozdrowionka dla wszystkich ktorzy ida na germanistyke na UKW :)
Podaj swój numer GG:)
:) widzę,że wiecej osób wybiera sie na germanistykę...to bedziemy razem studiować...pozdrawiam wszystkich serdecznie!!
Temat przeniesiony do archwium.