jej widze że nie jestem sama z pomysłem studiów we Wiedniu, ale teraz mam jeszcze wielką prośbę.... cz ktos może mi powiedzieć raz jeszcze jak to jest ze znajomością języka...bo ja na stronce uniwersyetu znalazłam takie ciekawe coś odnośnie Deutschkenntnise...a mianowicie że jeżeli się ma ocene z niemieckigo na świadectwie "Sehr gut" albo "Ausgezeichnet" to oni już nic nie chcą,no ale my już nie mamy wpisywanych ocen ze szkoły na maturalne... przecież...same tylko wyniki z matur...
no ale ja zdaje niemiecki na maturze, więc ja to sobie tak wydedukowałam,że musze mieć ponad 90% żeby sie załapać na ocene bardzo dobra (taki jest przelicznik w szkole).... czy ktoś może mi to potwierdzić... no albo zdementować...a jeżli to nie prawda że wystarcza ocena, to co mam zrobić z niemieckim... nie mam jak narazie certyfikatu, no ale bede robic w te wakcacje... czy to nie bedzie za pózno???????bo planuje najpierw wyjazd do pracy a potem czyli w sierpniu robić certyfikat....czy to nie za poźno?????????
proszę niech mi ktoś napisze jak to jest..
i jeszcze raz ponawiam pytanie odnośnie matury, bo ciężko w to uwierzyć.....naprawdę dostaje się każdy, bez względu na to jak zdaje mature...???a co z poziomamii... oni tego wogole nie biorą pod uwagę czy zdaje cos na podstawowym czy rozszerzonym??????????????????????