Studia w Austrii.

Temat przeniesiony do archwium.
61-70 z 70
| następna
Witam! Sesja przypada zwykle na koniec czerwca i koniec stycznia. Niektorzy sorowie robia tez tzw. Zwischentesty ale to dotyczy tylko cwiczen. Egz wygladaja zwyczajnie... wchodzisz, piszesz, wychodzisz ;) Wiekszosc egz jest pisemna, poza cwiczeniami Mündliche Kommunikation. Polecam, jestem na 3 sem, i jak na rayie mi sie podoba. Pozdrawiam!
Sluchaj, na tych studiach jest tak, ze jezeli zdales/as mature w PL to MUSISZ miec ojczysty polski i nie ma dyskusji. Poza tym stanowczo ci odradzam ten kierunek jezeli nienajlepiej stoisz z angielskim. Akurat ten jezyk jest ciezko zaliczyc zwlaszcza poczatkowy wyklad z gramatyki i tzw. SPOT (jak ja zaczynalam jeszcze tego nie bylo- egz ktory uprawnia cie do wejscia na cwiczenia, bez niego mozesz robic tylko wyklady) polecam stronke wydzialu www.univie.ac.at/translation zwlaszcza forum! pzdr!
poiuyoooo- ano prawda, nie ma indeksow, oceny sprawdzasz w internecie, a po otrzymaniu wszystkich w danym semestrze drukujesz sobie tzw Sammelzeugnis.
ja jestem zainteresowana studiami we wiedniu. i mam takie pytanko: jakie tzreba zlozyc dokumenty, wiem ze trzeba wypelnic ten formularz... a co ze świadectwem maturalnym itd. mianowicie czy trzeba to przetlumaczyc u tlumacza przysieglego. prosze o odpowiedzi bo czasu do października coraz mniej. pozdrawiam
Moze pochodzicie z dobrze sytuowanych rodzin, wiec w takim przypadku moja uwaga Was nie dotyczy, ale jesli nie to musicie miec na uwadze, ze ciezko jest utrzymac sie finansowo na studiach w Niemczech Zachodnich, a co dopiero w Austrii i to w Wiedniu! Trzeba miec na uwadze, ze przez piec lat musicie sie tam utrzymac!
Mysle, ze wiele osob nie ma pojecia jakie sa koszty miesieczne studiowania w Wiedniu.
To prawda masz racje. Ale uwierz mi ja nie dostalem ani grosza od rodziocow, do dzis nie mam pozwolenia na prace, a jestem w wiedniu od 3 lat. :D
A na jakim kierunku jesteś?Ja się dostałam na magisterskie Deutsch als Fremdsprache...
Software & Information Engineering na TU i Informatikmanagement na Uni. Pewnie napisz. Pozdrawiam
Witam wszystkich!

Bardzo prosze o pomoc- mam zamiar wybrać się na studia do Innsbruck- Tirol na Menedżerstwo sportowe. Czt ktoś- kto tam studiuje- lub ma wiadomości mógłby mi ich udzielić? Czy Zertyfikat ZMP + zdana matura rozszerzona z niemieckiego- wystarczy aby dostać się na studia? jAK TO wygląda z rekrutacja??

Dziękuję, będę wdzieczna z góry!!
mj
Temat przeniesiony do archwium.
61-70 z 70
| następna

« 

Egzaminy