Kto na germanistyke na UW??

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, jestem maturzystką, bardzo chce iść na germanistyka na UW i to dziennie ale boje sie ze nie dam rady...czy kto jeszcze sie wybiera?? wiecie ile trzeba mieć procent z matury z niemieckiego?? jak jest na tych studiach?? proszę odpiszcie...
hej ja tez sie wybieram tam,,tylko ze ja zdaje egzaminy na uczelni bo mam stara mature., musze zdawac poziom podstawowy i rozszerzony,i tak mysle czy mozna jakas ksiazke kupic z testami do matury..i sie domyslam ze jak ktos zdaje mature z niemieckiego, to pewnie ma niezle przygotowanie, przez szkole, bo sie uczy dokladnie tego co ma byc. prawda to?
Ja także mam starą mature i dziś dzwoniłęm do rekrutacji oraz instytutu germanistyki na UW w spraiwe testów z poprzednich lat i mam zadzwonić za 5 dni , bo babka ma zapytać gostka czy mają coś takiego ... lecz on wraca z jakiejś tam konferencji za kilka dni .
Na innych uczelniach normalnie mają książeczki .

Ja z niemca to stoje średnio :) Kiedyś przeglądałem testy z UAM w Poznaniu i przyznam że nie był wcale taki bajkowy .
Hej ja też wybieram się na germanistykę na UW, może ktoś jeszcze??... słyszałam że trzeba mieć tak przynajmniej 80% z rozszerzonego niemca...ale oczywiście im więcej tym lepiej:)
Hej, ja też się wybieram. Pozdro dla przyszłych studentów :)
Hej, ja też chcę iść na germanistykę na UW, w tym roku piszę maturę..czy mam jakies szanse jeśli będę zdawać pisemną rozszerzoną a ustną podstawową?
Ustna matura z niemieckiego nie jest w ogóle brana pod uwagę w rekrutacji na UW, tylko pisemna rozszerzona, więc możesz zdawać podstawową ustną...Ale na tych studiach od mówienia i tak nie uciekniesz;)
hej! wie ktoś może jaki był próg punktowy w tym roku ?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie