ZD a ZMP

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna
czesc ludzie ! mam pytanko: ucze sie z ksiazki em hauptkurs. i czy po przrobieniu tej ksiazki juz mi wystarczy tej nauki do ZMP czy powinno sie a wrecz trzeba siegnac po em abschlusskurs zeby zdac to na dobrym poziomie?

i jeszcze jedno jak ktos ma na kompie jakies materialy do ZMP to przeslijcie mi na : [email]

bede bardzo wdzieczny

dzx z gory
Przerobienie Abschlusskurs jest wręcz wskazane. Lepiej iść na egzamin jak zrobiło sie wszystko co było możliwe.
aha i mam jeszcze takie pytanie: slyszalam ze jest cos takiego jak 'probny' ZD, mozna go zdawac przy Instytucie Germanistyki jakies 2 miesiace przed egzaminem, kosztuje chyba 60-70zł.. czy moze go zdawac kazdy czy tylko te osoby ktore sa zapisane na egzamin??bo jesli mozna to chcialabym podejsc do tego probnego:)
no tak ale z tego co widze to ten egzamin taki super trudny nie jest i jak sie przerobi tylko do hautkursa to wg mnie powinno styknac? czy ktos ma jeszcze jakies zdanie na ten temat?
Hejcia! Mam pytanko zna ktos moze jakies filmy niemiecki z polskimi napisami? Prosilabym o tyuly filmikow! pa!:)
31-35 z 35
| następna

»

Pomoc językowa