Au pair

Temat przeniesiony do archwium.
Heeej. Mam pytanie...
Od ilu lat mozna by bylo pracowac jako Au Pair w Niemczech??
Poniewaz slyszalam, iz nie koniecznie trzeba miec ukonczone 18, aczkolwiek na wielu str. pisze co innego, ze wlasnie przyjmuja os. powyzej 18 roku zycia.
Jak to wkoncu jest? Bardzo mnie to interesuje, chcialabym za pare lat(?) sprubowac, wiec musze wiedziec, kiedy mniejwiecej bym mogla dac ogloszenie itd..

Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Aha, i czy ktos z Was jest/byl Au Pair? Jak bylo?? Czy ogolnie jest to fajna praca??:) Fajnie by bylo, gdybyscie opowiedzieli co nieco na ten temat.
Pozdrawiam.
Czesc, by zostac Au Pair musisz miec ukonczone 18 lat Tu idzie o pelnoletnosc. Za granica bedziesz musiala liczyc tylko na siebie. I nie mylisz sie piszac, ze osoby po ukonczeniu 18. roku zycia moga wyjechac za granice w celu wyzej juz przeze mnie wspomnianym. Poza tym taki pobyt i opiweka nad dziecmi wiaze sie z duza odpowiedzialnoscia. Wiec skoro pragniesz rad, moge Ci kilka podac, bo sklada sie wlasnie tak ze obecnie przebywam w Niemczech jako Au Pair. Ciesze sie, ze zamierzasz sie wybrac za granice w tym celu. Uczysz sie jezyka, uczysz sie odpowiedzialnosci i poznajesz sama siebie.
W razie czego pisz! Chetnie bede odpowiadac Ci na pytania!(przy okazji przepraszam, ze moja wiadomosc jest bardzo prosta i malo uprzejma, ale wlasnie przecztalam w wiadomosciach rzecz dotyczaca poslkich politykow... i tak sie wkurw.... ze musialam sie gdzies wyzyc... padlo na to forum.)

Pozdrawiam Cie! :)

...i juz mi lepiej :)
Hehe, nie no nic sie nie stalo;)
I dziekuje za odpowiedz.. Aha, to napisz mi w ogole jak tam Ci sie pracuje, jak sobie radzisz, nooo i...Czy u nich siedzisz sobie na necie? Pozwalaja Ci? Czy jakas kawiarenka internetowa??;P

Trafila Ci sie mila rodzinka??;PP

Napisz jak najwiecej, jesli bys mogla/chciala.
Pozdrawiam:) :*
hej ja byłam au perką w wakacje pzrez 3 miesiące w Bonn (koło kolonii) jaK MASZ JAKIEś PYTANIA DAJ ZNAć :) 5977864 GG
a ja wyjeżdzam za 4 dni koło Kiel, więc za jakiś czas mogę się podzielić wrażeniami :)
i 18 lat kończę dopiero 15 czerwca, a mam już załatwione papiery, więc będę tam legalnie, 17 lat wystarczy.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego