przesiedlenie do niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
31-47 z 47
| następna
Mój facet ma mieszkanie około70 metrów chyba jak mnie pamięć nie myli. Są tam 3 pokoje:spory salon, duża sypialnia i pokój dla dziecka. Mieszkać będą 3 osoby.Nie wiem ile zarabia ale zawsze płaci za nasze bilety lotnicze i utrzymanie.Jak długo można czekać na decyzję urzędu? Czy jest możliwe, że już jutro coś będzie wiedzieć na miejscu?
to miejsce ma i mysle ze w stanie utrzymac tez jest was bo musi byc 1 pokoj na 1 osobe tak slyszalam,ale wszystko zalezy od tego na jakie urzedniczki trafi czy nie beda robic problemow.jesli odmowia wezcie slub i wtedy nic zrobic juz nie moga nie moga ci przeciez zakazac wjazdu do de czy mieszkania z mezem.zupelnie nie potrzebnie szedl tam bo wystarczylo by was zameldowac i juz :)
Dzięki trochę podniosłaś mnie na duchu!!!!
Coś nie coś będę wiedzieć jutro. Dziś napisał mi sms,że bez względu na wszystko chce abyśmy przyjechały na kilka tygodni.
To też dobry moment na załatwianie różnych spraw. Jak długo trwa załatwianie papierów do ślubu i czas oczekiwania na ceremonię?
Czy to jest naturalne, że jak Niemcowi coś się popsuje to od razu idzie do sklepu i kupuje nową rzecz? hi hi hi Właśnie mojemu facetowi padł komputer a jeszcze nie tak dawno rozmawialiśmy, że przydał by się laptop ponieważ on nie umie dobrze pisać na polskiej klawiaturze.
Masz co nanajmniej dziwne pytania...oczywiscie niemcy wszystko kupuja nowe jak im sie popsuje.Jak samochod im padnie to ida od razu do salnu i kupuja nowe!
Musialabys najpierw przygotowac swoje papiery z polski czyli akt urodzenia i zaswiadczenie ze ejstes stanu wolnego jak mialas wczesniej slub to dokumenty ze mialas rozwod to przetlumaczone u tlumacza przysieglego na niemiecki i twoj paszport i jego dokumenty tak samo akty i ze jest stanu wolnego dodatkowe informacje podadza wam w urzedzie miasta a powiedz mi czy on jest rodowitym neimcem czy polakiem z niemieckim paszportem bo jesli urodzil sie w polsce to bedzie weicej papierow bo musi akty w polski odebrac niestety.W miesiac napewno byscie zalatwili termin moze nawet szybciej by szlo pytajcie w urzedzie.Aha do slubu potrzebne jest twoje zameldowanie w de .Pozdrawiam
Tak mój facet jest rodowitym Niemce z krwi i kości. Mam dobre wieści - właśnie dostałam z córką zgodę na legalny pobyt na 1 rok z możliwością przedłużenia. Wiem, że dokumenty muszę tłumaczyć ale w Niemczech. Polska strona jak i niemiecka nie godzą sie na tłumaczenie w macierzystym kraju, no cóż każda ze stron chce zarobić!!!
a ja wszystkie dokumenty tlumaczylam w polsce...i co?! nikt jeszcze nigdy sie o to nie doczepil,a mieszkam tu juz prawie 3 lata... wiec wcale bym sie nie zgodzila ze trzeba tlumaczyc w niemczech.. a ile kasy mozna zaoszczedzic....
wszystkie dokumenty maja byc tlumaczone u tlumacza przysieglego obojetnie czy polskiego czy neimieckiego jesli urzednik powiedzial ze ma to byc tylko u tlumacza niemieckiego przetlmaczone to tylko jego kaprys !
mam pytanie czy moja mama moze mi pomoc w osiedleniu sie w niemczech sprawa wyglada tak : wyszla za maz poraz drugi i przeprowadzila sie do niemczech mieszka i pracuje juz tam 8lat dostała staly pobyt czy moze mi pomoc w osiedleniu sie w niemczech .
zapomnialem dodac ze kupila dom i moze zameldowac mnie ale niewiem czy mozna?
Mam pytanko.Wraz z mężem chcemy sie przesiedlić do Niemiec.ja mam obywatelstwo niemieckie. Mamy problem z pierwszym meldunkiem gdyz właściciel mieszkania od naszych znajomych nie chce sie zgodzic na masze zameldowanie. Czy jest jakiś inny sposób na zameldowanie sie???Proszę o pomoc!!! Mój email: [email]
Bzdura! Jak mojemu mezowi padl samochod to po wielu poszukiwaniach kupil "nowke" osmioletnia. Wszystko co sie da kupujemy albo z przeceny albo uzywane byle taniej. Nawet po banany jezdzimy do sklepu gdzie sa tansze a nie gdzie blizej
pewnie ze bzdura, wszystkich ktorych znam to maja auta w leasingu na 3-4 lata i pozniej biora nowe:)
HEY! mam pytanie....jakie papiery są potrzebne do wyrobienia pochodzenia i obywatelstwa???.Ile one będą kosztować ??? (np.do5[tel]zL) czy więcej.
I gdzie je mozna wyrobić w polsce???

Ja mieszkam w Piekarach Śląskich (koło Katowic)
gdzie sie można zgłosić o wyrobienie tych papierow???

Zgóry dzięki ;)pozdro.x)
Witam serdecznie..planujemy z mezem wyjechac na stale do Niemiec,kupic mieszkanie i otworzyc sklepy,nie bardzo wiemy jednak jak to jest z kupnem mieszkania,czy odrazu otrzymamy meldunek na stale? a co z firma-czy dzialalnosc gosp prowadzona w polsce jest uznawana w Niemczech czy w polsce nalezy ja zamknac a w Niemczech otworzyc ponownie??bardzo prosze o informacje..:)
jesli ktos moglby mi pomoc i napisac cos na temat kupna mieszkania w de i na temat firmy to bede bardzo wdzieczna,,,prosze pisac na moj [email] [gg]
zadnego numeru krzysztof nie potrzebujesz nalerzom ci sie pieniodze sozialne + mieszkanie inf:[gg] tomek
Temat przeniesiony do archwium.
31-47 z 47
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego