Szukam znajomych w Bremen, mam tam mamę

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, szukam ludzi mieszkających w Bremen lub okolicach.Mam tam Mamę, uczę się niemieckiego i chętnie pogadam z ludźmi stamtąd.Mam 28 lat, męża i 2 dzieci.Zamierzam także jechac do Niemiec bliżej lata.Czekam na odzew, pozdrawiam.
Hej,ja tez mam tam mame:)
Hej,już wiem,że masz tam tam mamę, a czy mieszkasz tam czy w Polsce?Ja jestem z opolszczyzny i nieczęsto zaglądam do kompa ale jeśli już, to właśnie na to forum.Moja mama mieszka w Bremen od kilku lat, wyszła za mąż i mam zamiar odwiedzic ją, zresztą nie po raz pierwszy.Tymczasem pozdrawiam i czekam na odpowiedź, Wesołych Swiąt.
Poszukaj sobie znajomych ale nie wsrod polakow. Lepiej wsrod niemcow, rosjan czy innych nacji. Z autopsji wiem ze polak polakowi wilkiem na obczyznie. Na poczatku fajnie i cacy a potem zaczyna sie obgadywanie, zazdrosc bo on ma a ja nie. Do donosow wlacznie. Tak bylo jest i bedzie. Ja sie trzymam z dala od polakow.
Da hat er auch etwas Recht
hej , czy Ty jesteś Polakiem czy Niemcem?Albo może, czy piszesz po polsku?Pozdrawiam
Dzięki za radę, coś o tym słyszałam, że nie każdy Polak jest życzliwy drugiemu na obczyźnie(zresztą w Polsce też tak jest-wszyscy potrafimy byc egoistami, bo tak wygodniej..)Tylko jak mam szukac znajomych wśród Niemców, skoro krępuję się pisac po niemiecku bo nie wszystko rozumiem itd..chyba że znajdzie się ktoś z Niemiec, kto zna polski?Tymczasem pozdrawiam, pa.
na Hammersbecker jest dużo polaków, ale to nie jest najlepsza dzielnia, wiem z własnego doświadczenia ;)
hejka ja mieszkam w bremen,jak narazie nie spotkalam sie z takimi ludzmi jak pisze kolega.Kazda narodowosc na takich przykrych,zawistnych i zazdrosmych ludzi.Pozdrawiam Was:o)
moje gg.4999599
Pozyjesz to zobaczysz. na poczatku zawsze jest fajnie. Ja tam wole od polakow z daleka.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego