Obywatelstwo.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich,
czy orientuje sie ktos czy istnieje jakis przepis dokladnie mowiacy ile sie powinno czekac na obywatelstwo niemieckie.Zawarlam zwiazek malzenski z niemcem w niemczech.Mam male problemy z ausländeramt.Poniewaz wniosek skladalam w ubieglym roku w czerwcu a od 01.03.08 weszly nowe przepisy.Oni sobie przypomnieli w koncu o moich papierach 10.03.08 i kazali dolaczyc ZD.Wtedy jak skladalam to bylo nie wymagane.
2 lata slubu plus 3 lata w niemczech (to sie wlicza czyli po 3 mozna sie starac)musisz sie sama utrzymywac lub maz ciebie.musisz zdawac test jezykowy (moze wystarczy zd) i polityczny ktory jest obowiazkowy od tego roku
No i po co Ci to obywatelstwo niemieckie? Lepiej namow jego zeby polskie przyjal.
nie potrzebujesz obywatelstwa niemieckiego.Jesli malzonek ma obywatelstwo to on cie utrzymuje jak nie osiogacie minimum sozialnego to panstwo wam doplaci.A z obywatelstwem jest roznie warunek pierwszy jest nie pobieranie zadnych pieniedzy z miasta (sozialnego wohngeld) minimum 5 lat masz szanse .Durzym plusem jest jak masz dziecko:POZDRAWIAM
PRAWO OBOWIOZUJONCE W (NIEDERSACHSEN)
niewiem moja mama jusz po 3 miesiącach jak oddała papiery to napisałi ze trzeba czeką potrzebna ci jest cierpliwość:*
Witam ponownie,
czy orientuje sie ktos moze czy sie cos zmienilo w przepisach o otrzymanie obywatelstwa niemieckiego?Ja juz jestem 5 lat po slubie skonczylam kurs w KVHS ale bez certyfikatu wtedy tego nie wymagali a teraz czepiaja sie ze musze go dostarczyc.
Czekam na odpowiedz.
Z gory dziekuje.
do xxtomekxx:
skad masz te informacje, ze minimum 5 lat??? ja znalazlam, ze dopiero po 6. jestem w Niemczech juz 5, wiec fajnie by bylo, gdybys odpisal :-) z gory dziekuje i pozdr
Temat przeniesiony do archwium.