Paszport Niemiecki- jak go dobrze wykorzystac?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 160
poprzednia |
Mam niemiecki paszport, i chce pojechac do niemczech.Zarejestrowac sie w urzedzie miejskim, w urzedzie pracy, ubezpieczalni i pobierac socjal oczywiscie..I moje pytanie brzmi : Do jakiego rejonu niemczech najlepiej pojechac?, to znaczy gdzie najlatwiej o prace i mieszkanie?, chce jednoczescie z zamieldowaniem zapisac sie tam na bezplatna szkole jezyka niemieckiego, w czasie ktorej bede otrzymywal od panstwa kieszonkowe i mieszkanie o wielkosci mi przyslugujacej(do 300 euro okolo za mieszkanie placa i okolo 400 kieszonkowe).prosze o pomoc jak sie da.
Ps. Obecnie jestem w USA, ale chce pojechac do niemczech.
Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi i wszelka Pomoc.
>i pobierac socjal oczywiscie...

Bez komentarza!
A wiesz, ze panstwo niemieckie tych pieniedzy "socjal" nie wykopuje koparka z pod ziemi, tylko bierze z podatkow, ktore placa ludzie pracujacy panstwu??? Uwierz mi te podatki nie sa niskie - wrecz przeciwnie.

Zastanow sie nad twoim nastawieniem do tej calej sprawy. Z pomocy panstwa mozna oczywiscie korzystac - ale nie z taka premedytacja!
no wlasnie kazdy chce jechac i zyc z socjalu a my musimy zarabiac i placic duzy podatek na tych co im sie nie chce ruszyc do pracy dobrze ze my z mezem za rok wyjezdzamy do szwajcarii ale niech rzad niemiecki wkoncu skonczy z tym socjalem albo niech go maxymalnie obnizy zeby ludzia za dobrze nie bylo !!
no dzieki za rade/.. niewiem czy skorzystam..a do niemczech itak pojade , jest to moj kraj i chce w nim mieszkac i pracowac!! tylko najpierw zazdrosnicy wy jedni, chce sie nauczyc jezyka niemieckiego. i tyle.. czy jest ktos kto zrobil tak samo jak ja bym chcial zrobic??
Niemcy to twoj kraj? - Przeciez ty nawet jezyka nie umiesz :-). Smiechu warta wypowiedz ...
On jest polskim niemcem i juz nic na to nie poradzi "teraz chce to co mi sie nalezy od mojego panstwa"

Scherzkeks.
no wlasnie jaki twoj kraj jestes polakiem chodz masz niemieckie obywatelstwo i tak cie beda niemcy uwazac .jacy zazdrosnicy chyba kpisz???!!! ja bym sobie umiala znalezc prace w Polsce a nie jechac na socjal do niemiec lazic i sie prosic zeby cos ci dali.Ty myslisz ze dostaniesz mieszkanie ?? buehehe dobre dostaniesz jak juz za darmo pokoj dla siebie w schroniskach dla obcokrajowcow ze wspolna kuchnia i lazienka.jak chcesz mieszkanie to napewno nie beda ci calosci za nie placic!!pamietaj ze jak pobierasz socjal a znajda ci prace za 1 eur musisz isc ja wykonywac bo inaczej zabiora ci go .
niemcy ciebie nigdy nie bede traktowac jak niemca ! a my polacy tez juz cie nie chcemy jak dla ciebie Polska w ktorej zyles ,wychowales sie ,ktorej jezyk umiesz nie jest twoim krajem tylko niemcy z ktorymi oprocz papierow nie masz nic wspolnego
Jestem posiadaczem dwoch obywatelstw, to znaczy ze mam dwa paszporty.Czy jest cos zlego w tym ze teraz chce sprobowac zamieszkac w krju ktorego rowniez jestem obywatelem.Mam kilka zawodow, certyfikatow i uprawnien , a wiec na socjalu bym wiecznie nie siedzial, chce sie nauczyc jezyka, i znalezc prace w kierunku na jaki sie wyuczylem, czy to tak trodno zrozumiec? heh..
a tak na marginesie to co mam rozumiec przez te wypowiedzi..? ze najlepiej paszport niemiecki mam wrzucic w karton i zapomniec o nim?? ...i sie meczyc skoro moge jakos lepiej zycie przezyc??
lepiej czy wygodniej? :)
Oczywiscie, ze nie masz go do kosza wyrzucac. Ale.. twoja pierwsza wypowiedz byla chce przyjechac do NIemiec i dostac od panstwa "to", "to" , "to" i jeszcze "to"! Czyli same wymagania: Twja ostatnia wypowiedz juz lepiej brzmi. Jezeli tak jest z tymi certyfikatami i chcecia pracy, to juz sprawa wyglada inaczej. Radzilabym, od razu pracowac.Nawet nie w swoim zawodzie, zebys na tym socjalu nie ugrzeznal. Znasz angielski, masz certyfikaty, wiec moze w tym kierunku sie rozejzyj. Jest dizo firm, ktorych "jezykiem pracy" jest angiesli. Probuj jak najwyzej zaczac a nie jak najnizej - czyli na socjalu i kieszonkowym z podatuku innych.
"Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country", Kennedy
lepiej,i o pare zmartwien mniej ;] ...moze byc czy musze rozwijac ta wypowiedz?
pozdrawiam.
bylo by super! ;]
Nadal nikt mi nie odpowiedzial na pytanie w jakim regionie niemiec najlepiej wystartowac/..... z zona??...zeby moja ukochana czula sie dobrze ..? prosze odpowiedz z goory dziekuje..
Jak wspomniałam , egoistom nikt nie pomaga. Zapytaj swojej ukochanej, może ona...
Liebe Grüsse
bezrobociem sie nie interesuje a zreszta, jak bede potrafil pomoc to pomoge z mila checia..
i napewno nikogo nie wyzywam od egoistow, tak robia tylko egoisci..(to bylo na marginesie).
Poprostu jaknie chcesz pomoc to nie pomagaj i nie zajmuj mojego czassu na czytanie twojej niepotrzebnej mi wypowiedzi.
Pozdrawiam.
Az mnie trzesie jak czytam te bzdury,ktore tu wypisujesz. Wydaje ci sie,ze jak masz paszport to masz prawo wymagac?A moze zamiast pytac gdzie twojej zonie byloby najlepiej, rozejrzalbys sie najpierw za praca?Ale nie,ty chcialbys przyjechac i najlepiej, zeby na lotnisku czekal czerwony dywan a Niemcy bili przed toba glowa o ziemie i dziekowali ze raczyles przyleciec i pobierac od nich socjal.Nie komentuje dalej bo mnie trafi.
no co ty powiesz..?. a ty pewnie pracujesz teraz i nigdy nie korzystalos z socjalu..? heh ale najlepsze jest to ze wszystko jest opisane w pierwszym pytaniu a wszyscy sie p********zyli do socjalu,wspomnialem rowniez o kursie niemieckiego.
a zreszta niewazne.. a tak na marginesie to: jak cie trafi to bedziesz trafiona i tyle. zycie.....
pozdrawiam
Nie,wyobraz sobie,ze nie korzystalam. Do tego ja mialam 2 razy trudniej,bo bez paszportu musialam znalezc firme,ktora wystapila dla mnie o pozwolenie na prace.A ty nie dosc,ze masz paszport,to jeszcze chcialbys wszystko i to jeszcze za darmo.Ale na szczescie powoli zmienia sie prawo, ktore dotyczy darmozjadow,wiec lepiej sie pospiesz z szukaniem przyjemnego Landu, w ktorym moglbys sobie lezec do gory brzuchem.Mam nadzieje ze do BW nie trafisz.
Witam! Broń Boże! Tylko nie do BW! Mieszkam tam i byłoby mi wstyd za tego osobnika.. Człowieku! Nie znasz języka, przypuszczam, że nie masz wykształcenia a jesli masz to niewiele jak widać ci się przydaje, masz niemiecki paszport i myślisz, że Deutschland tylko czeka na ciebie, syna marnotrawnego, z otwartymi rękami, mieszkaniem, dobrze płatną pracą i jeszcze dadzą ci pieniadze z socjalu.. wszystko za ciebie załatwia i podziekują... Mam wielu przyjaciół Niemców, ale nie wszystkim sie tak świeynie powodzi jak ci sie wydaje, tutaj też jest bezrobocie. Ludzie mają długi, żyją w nieciekawych dzielnicach, gdzie większość to emigranci, podobni pasożyci jak ty chcesz być, żyjący z socjalu. To nie raj, tutaj też trzeba pracować, nic nie ma za darmo. Jestem Polakiem, ale mieszkam w Niemczech nie ze wzgledu na pracę, pieniądze.. podoba mi sie ten kraj (bardziej Land - BW) i honor nie pozwolił by mi na życie z socjalu. Kolego wiesz co to jest honor?

Ps proponuję wyjazd do Angli, tam powinienes sie lepiej odnaleźć, niż w Niemczech..

Pozdrawiam
PS sorry, że troche ostro pojechałem.. profilaktycznie..
czy ktos moze mi przeslac przetlumaczony przepis placków po wegierku po niemiecku???????
"Bild" fehlt:

http://www.marions-kochbuch.de/dru-pic/2595.jpg

:-)
dzieki w sumie, potwojej wypowiedzi chyba pojade do BW.
pozdrawiam.
Oettinger freut sich - und wir mit Dir.

Eine bessere Wahl wäre sonst nur noch Sachsen. :-)))
Niestety przez takich jak hans_ w tym kraju coraz gorzej sie dzieje. Dzieki Bogu wcale nie jest tak latwo,jak sie mowi, niemcy nie daja juz tak pieniedzy jak kiedys to czynili. Rozleniwili polskich niemcow (i nie tylko), a teraz cierpia. Juz teraz tak latwo pieniedzy sie nie dostanie, a poza tym slyszalam, ze trzeba ostro kombinowac, zeby przezyc z tych pieniedzy od panstwa, bo wcale nie jest tak pieknie,jak pisze hans...Troche honoru i werwy do pracy! Pozdrawiam!
Hans_.. Ja.. ich freue mich schon drauf.. Wo willst du dich eigentlich snsiedeln? In welcher Stadt?
Jesli hans- przyjedzie do BW to bede sie czula winna za naprowadzenie go na ten pomysl.Ale nie martw sie don carlos,pozostaje nadzieja,ze nie rozszyfruje skrotu i trafi do np. NW :p
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 160
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego