Witam! Broń Boże! Tylko nie do BW! Mieszkam tam i byłoby mi wstyd za tego osobnika.. Człowieku! Nie znasz języka, przypuszczam, że nie masz wykształcenia a jesli masz to niewiele jak widać ci się przydaje, masz niemiecki paszport i myślisz, że Deutschland tylko czeka na ciebie, syna marnotrawnego, z otwartymi rękami, mieszkaniem, dobrze płatną pracą i jeszcze dadzą ci pieniadze z socjalu.. wszystko za ciebie załatwia i podziekują... Mam wielu przyjaciół Niemców, ale nie wszystkim sie tak świeynie powodzi jak ci sie wydaje, tutaj też jest bezrobocie. Ludzie mają długi, żyją w nieciekawych dzielnicach, gdzie większość to emigranci, podobni pasożyci jak ty chcesz być, żyjący z socjalu. To nie raj, tutaj też trzeba pracować, nic nie ma za darmo. Jestem Polakiem, ale mieszkam w Niemczech nie ze wzgledu na pracę, pieniądze.. podoba mi sie ten kraj (bardziej Land - BW) i honor nie pozwolił by mi na życie z socjalu. Kolego wiesz co to jest honor?
Ps proponuję wyjazd do Angli, tam powinienes sie lepiej odnaleźć, niż w Niemczech..
Pozdrawiam