Paszport Niemiecki- jak go dobrze wykorzystac?

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 160
Maciuś...no bez przesady ! ;)
tez tak mysle ze do tego sluzy telefon, szybko zwiezle i na temat :))

a apropos socjalu, to nie chce go pobierac jesli nie bede musial, jak sie wszystkim tutaj wydaje.
Poprostu moje pytanie brzmialo tak a nie innaczej, i prosilem o pomoc a nie o zbedne komentarze, a wiec jezeli potrafisz czytac 'Studentko' i rozumiesz to co czytasz to zastanow sie czy warto jest pisac cokolwiek zanim sie napisze..

pozdrawiam .
Cześć Hans! Jak kryzys w USA? Bo jak czytam prasę to mam wrażenie, że Ameryka zaraz zbankrutuje..;-)
now sumie to kryzys zanika, paliwo potanialo z $3,50 na $1,65 a poza tym to wszystko jest bez zmian. Niestety niedlugo opuszczam ta kraine mlekiem i paliwem plynaca:) Czas swieta spedzic w rodzinnym gronie.

pozdrawiam.
no i juz jestem w Niemczech, zasuwam na budowie(jak narazie fizycznie:)), nie jest zle;] ameryka :)) tyle ze blizej Polski..

Pozdrawiam i dzieki za pomoc...
Hi, how are you Hans?

O! Widzę, że kryzys w USA jednak wiekszy niz sie wydaje.. Ambitny jesteś..;-)) "na razie fizycznie"..;-)) jest na budowie w ogóle jakaś nie fizyczna robota? Btw w jakim landzie jest ta ameryka?
ps jak Ty sie z Niemcami dogadasz? Przeciez oni ni w ząb nie znają angielskiego..;-)
Nie zapomniał dać znać o swoich poczynaniach ;-) "swojak"

Niemcy nie znają angielskiego? booooah, a Denglisch to niby co? ;-))
;-)) denglisch? na budowie szybciej juz polnisch..;-)
sama bylabym ciekawa, gdzie hans wyladowal... ale chwali sie koledze ze wzial sie do roboty ;)
HH :) ktos z was jest tutaj?
a w sumie nie fizyczna robota na budowie to np. siedzenie na dzwigu :P
DO Hansa-Klosa
Gratuluje wytrwałosci ja również zamierzam wyjechac do HH w najbliższym czasie czekam tylko na papiery dot.mojego obywatelstwa mąż mój jest w HH od stycznia tego roku i czeka na nas . Życze powodzenia :)
do NIEMIEC a nie do niemczech!!!
Powtorka z podstawowki:
"Jade do Niemiec." ale "Jestem w Niemczech".
mit ALLE MANN NACH ALLEMAN !!!
jak sobie wyobrażasz dostać obywatelstwo niemieckie?
ja byłem w HH prawie 20 lat do końca2008
ty mnie majster polskiego nie ucz. bede pisal jak bede chcial i nic tobie do tego. a do podstawowki sam sobie wracaj jak tak ja wspominasz..
A milo wspominam, milo... przynajmniej mnie czegos nauczyli :)
do hans-klos:jesteś już w HH ?
do k28-jeżeli już dbasz o poprawną polszczyznę to używaj polskich liter !!!
do ka28-a może :ich habe nie genug ?
nie mam polskiej klawiatury, wiec nie uzywam polskich liter.

Nie potrzebnie sie tak oburzasz... tylko raz cie poprawilam, ale chyba trafilam w jakis czuly punkt, ze az tak sie zdenerwowales ;p

Myslalam, ze mozna tu pisac dokladnie to, co sie mysli.....
nawet nie ciebie poprawialam, jak przed chwilka stwierdzilam.
>nie mam polskiej klawiatury, wiec nie uzywam polskich liter.

Wystarczy na pasku zadań (lub w panelu sterowania wybrać opcje regionalne) i dodać odpowiedni język. Kwestia dwóch minut... przełączanie pomiędzy językami - sekunda? :-)

Nie mam klawiatury niemieckiej, a używam dzięki tej funkcji niemieckich znaków i hmmmm muszę przyznać, że piszę dużo szybciej po niemiecku niż po polsku.. ale to już inna bajka.
do k28:dzięki za sprostowanie
do Minderit:jeżeli lepiej potrafisz pisać po niemiecku (ale to inna bajka) to dlaczego piszesz po polsku ?
Przeczytaj jeszcze raz co napisałam, pomyśl :-) Powinna zaświecić się żarówka :-) Jest już jasno?
tak jestem w HH. a dlaczego?;>
Tak, to kwestia paru sekund, wiem. I nawet nie przez lenistwo tego nie robię: niemiecka klawiatura różni się od polskiej. Jestem już przyzwyczajona do umieszczonych na niej znaków i jeśli zmieniam język na polski to moje palce same wstukują niemieckie litery: i tak na przykład z "z" robi się "y", nie wspominam już o interpunkcji!! wszystko jest inaczej.
Jeśli aż tak bardzo ci to przeszkadza, to prosze mogę pisać wszystkie ę,ą ć itd.
Jednak myślę, że można i bez tego zrozumieć, co napisałam...
Wy, posiadający polską klawiaturę, macie o tyle łatwiej, iż na dole, pod miejscem pryeznaczonym na wpis umieszczone są wszystkie öäÄ! a i tak nikt (prawie nikt) si€ tego nie trzyma! i przeszkadza to komuś????????
Bardzo prosze sie mi tutaj ino nie klucic, ja mam kompa i nie mam polskich znakow . Uzywam angielskiego windowsa jest mi z tym dobrze;]] no !

a teraz to kto jest w HH , moze na jakies piwo zbiorowe sie spiknac :P
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 160

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego