Au Pair po raz drugi !!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Mam pytanie do wszystkich byłych au pair :) byłam juz au pair w Niemczech przez okres 9 miesiecy wróciłam w maju do Polski i teraz znów chce jechać... a wiec mam takie pytanie czy moge być znow legalnie ?? ( mialam wczesniej pozwolenie o prace jako au pair)słyszałam ze au pair mozna byc tylko 1 raz w danym kraju :/ czy to prawda ? jak mam załatwic wyjazd po raz 2 ??jade ze strony internetowej a nie z biura... wiem ze wiele z was bylo kilka razy au pair albo tez dluzej niz rok czasu dlatego bardzo prosze o porade :)

Pozdrawiam Agata
http://forum.gazeta.pl/forum/w,11154,98336412,98349616,Re_Byc_AuPair_po_raz_drugi_w_tym_samym_kraju_.html
hej :)
tez teraz jestem jako au pair i z tego co wiem au pair mozna byc tylko raz w jednej rodzinie czyli nie mozna byc dwa razy w ten samej rodzinie ale tak to mozesz znow jechac.
;)
Hej,
Słuchajcie w Niemczech można być Au-pair tylko raz. Mówiła mi to kobieta do której wyjeżdżam na Au-pairowanie. W Niemczech można być Au-Pair TYLKO ROK. I nie ważne jest to, czy będzie się Au-Pair u jakiejś innej rodziny. Można jechać do innych krajów niemieckojęzycznych:) Np. Szwajcarii albo Austrii.
dokaLDNEI KOLEZANKA WYZEJ MA RACJE
te ktore sa dluzej operkami to sa neilegalnei i rodizna nazywa je jako auy apir bo robia za cene au pir :)
hej mam pytanie-aby dostac legalna prace w niemczech jako au pair trzeba poswiadczyc to ze zna sie jezyk niemiecki-no wlasnie na jakim musi byc on poziomie. Ja nie mam skonczonych kursow a niemiecki mialam tylko przez 2 lata liceum-czy swiadectwo moze byc takim dokumentem potweirdzajacym. Slyszalam ze trzeba tez zdac jakis egzamin z niemieckiego moze macie jakis link do stron z tego typu testami na takich egzaminach?pozdrawiam Łucja
nic nie musisz poswiadczac! chyba ze jedziesz przez biuro i oni maja jakies wymogi :) ja nie umialam jezyka i pojechalam nie mialam zadnych dyplomow ze soba itp :) bo przeciez program au pair jest po to zebys sie uczyla jezyka tam a nie umiala go juz idealnie... :)

mam pytanie do dziewczyn ktore odp na moje pytanie :) tak wiem moge byc legalnie jako au pair 12 miesiecy (1rok) jesli bylam wczesniej w 2008/2009 tylko 9 miesiecy a teraz bym chciala na czas wakacji jechac jako au pair do innej rodziny to bedzie jakies 3 miesiace to czy moge byc legalnie ?
no ale osoba do której jadę ( rodzina znaleziona na własną rękę a nie przez jakieś biuro) powiedziała mi że aby zarejestrować mnie jako au pair w jakimś tam urzędzie ( wtedy legalnie tam pracuje), muszę poswiadczyc swoją wiedzę jakimś certyfikatem lub coś w tym stylu ( moze byc to nawet ten najnizszy poziom A1)
to ja nie wiem... ale rodzina do ktorej mialam jechac w lutym tez wymyslała rozne rzeczy jakies certyfikaty a do tego zaswiadczenia o niekaralnosci iiiii co najlepsze badania na HIV (mialam byc u nich jako pierwsza au apir wiec byly rozne wyobrazenia od nich co do papierow jakie mam przywiesc) ale wczesniej bylam u rodziny w stuttgardzie 9 miesiecy i jak jechalam nie mialam nic ze soba tylko dowod osobisty ;) i tyle wystarczylo do wszystkich formalnosci (bylam zameldowana i mialam pozwolenie o prace au pair)
a ty jezdzilas tam za posrednitcwem jakiegos biura?
nie! sama znalazłam rodzine na str internetowej :) jak masz jakies pytania jeszcze to pisz 1401454 :)
hey pytalas czy mozesz byc aupeir w niemczech jeszcze raz?
Napisz do mnie na [gg] . Bo poszukuje aupeir. I mozesz byc jeszcze raz
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia