przeniesienie do niemieckiego liceum

Temat przeniesiony do archwium.
jestem w polskim liceum w klasie maturalnej ale za 2 tyg musze sie przeprowadzic do niemiec i chcialabym tam kontynuowac nauke najlepiej tylko ostatnia klase. nie wiem na jakich zasadach mozna sie przeniesc i czy sa tez szkoly zaoczne. moja znajomosc jezyka jest na tyle dobra ze potfraie sie dogadac. a co do szkol to najlepiej w okolicach herfordu, bielefeldu. prosze o pomoc
zostan w polsce do przyszlego roku zdaj mature w polsce w innym wypadku bedziesz miala ogromne problemy ze zdaniem matury z polska matura mozesz sobie spokojnie studiowac jezeli ci na to pozwoli dostateczna znajomosc jezyka
Cytat: schatzi13
jestem w polskim liceum w klasie maturalnej ale za 2 tyg musze sie przeprowadzic do niemiec i chcialabym tam kontynuowac nauke najlepiej tylko ostatnia klase. nie wiem na jakich zasadach mozna sie przeniesc i czy sa tez szkoly zaoczne. moja znajomosc jezyka jest na tyle dobra ze potfraie sie dogadac. a co do szkol to najlepiej w okolicach herfordu, bielefeldu. prosze o pomoc

Na co liczysz?
Twoja wypowiedź po polsku jest pełna błęduff :). I chcesz jeszcze tam kontynuować naukę (1 rok). No cóż życzę szczęścia.
czepianie się...
Jestem w podobnej sytuacji. Za 1,5 miesiąca przenoszę się do mamy do Niemiec i też muszę zmienić szkołę... Nie wiem u mnie to trochę chyba lepsza sytuacja, bo jestem na początku drugiej klasy LO. Mam w sumie dwa lata do matury...
Und aus welchem Grund tust du dich so stressen? Du bekommst eine schöne Gegend mit vielen Bad-Orten. Bielefeld und Osnabrück - ein Katzensprung und hast viele Unis. Du kannst studieren bis zum Umfallen. Du bist jung und die Mama hilft dir bei allen deinen Problemen. Nur zu! Was solls´s?
edytowany przez zochama: 26 wrz 2011

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego