prepaid EDEKA

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,często jeżdżę do pracy do Niemiec i ostatnio z konieczności kupiłem kartę prepaid Edeka.Numer został zarejestrowany na mojego szefa no i karta zaczęła działać normalnie,ale chyba tylko w Niemczech.W Polsce mogę jedynie wysyłać i odbierać sms-y,natomiast telefonowanie wygląda tak że niby się połączę,ale ja nikogo nie słyszę,a na innych telefonach(ale nie wiem czy wszystkich) mój numer widoczny jest jako zastrzeżony(gdy dzwoniłem z Niemiec nie było żadnych problemów).
Poza tym karta sim Edeka nie współpracuje z niektórymi modelami telefonów(Sony Ericsson txt pro)-sprawiając podobne problemy jak w Polsce,także w Niemczech.Czy ktoś wie jak rozwiązać te problemy?
edytowany przez tomek4495: 11 cze 2012
Rozwiązać problem tzw. roamingu u twojego providera. Fertig.
Tzn. że muszę się skontaktować z Edeką jak rozumiem,hmm... no cóż zobaczymy czy to coś zmieni.
tomek, przestań... Nie wiesz, co to prowajder? No, polska młodzież jest zwykle taka rozgarnięta, ale teraz popadam sama w rozkminę...
btw. Edeka sprzedaje tylko te karty. Tylko handluje i kasuje kapuchę. Reszta ją nic nie obchodzi. Prowajder! Prowajder! Nic nie kminisz? Twój szef też ni chu-chu?
Orange, O2, Simyo, Telekom i takie tam inne...
edytowany przez irkamozna: 11 cze 2012

« 

Pomoc językowa