rozważam pobyt stały w Niemczech.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!!!
Mąż dostał pracę w Niemczech, nie znamy języka , mamy pięcioro dzieci.Mąż pracuje legalnie, załatwiamy tam rodzinne i ubezpieczenie dla członków rodziny. Mieszkamy w Polsce, mąż codziennie dojeżdża 2,5 godziny ,aż 160 km.W Polsce żyć nie jest lekko więc myślę o wyemigrowaniu. Ile czasu trzeba pracować w Niemczech , żeby starać się o mieszkanie socjalne .Gdzie i jak to załatwić , no i chcielibyśmy nauczyć się języka.
Pomóżcie kochani. Nie mam pojęcia jak zacząć.
http://www.pip.gov.pl/html/pl/doc/niemcy_poradnik.pdf
http://www.pogranicze.de/mieszkac-w-niemczech/formalnosci

Witam!!!
czy wie ktoś gdzie znajduje się jakieś biuro do spraw imigrantów. Mieszkam blisko Gubena , cottbus , Mąż pracuje w Ludwigsfelde, czy wie ktoś gdzie w okolicy znaleźć biuro imigracyjne??. chcę załatwić pozwolenie na pobyt, bo chciałabym tam wyjechać z rodziną na stałe. Nie wiem czy konieczny jest meldunek na terenie Niemiec , czy jeśli mieszkamy przy samej granicy i mąż codziennie dojeżdża do pracy to będzie brane pod uwagę . Czy jakbym dostała pozwolenie na pobyt to mogę starać się o mieszkanie socjalne, żeby zamieszkać tam z rodziną? Aha jeszcze jedno pytanie , jeśli nie znam języka to czy dogadam się w biurze imigracyjnym.
Łoj, chyba migracje ci się już pokićkały.
btw. powyższe poradniki obejrzała, czy ni chu-chu nie wie, o so się biega?
Same jajcuny tutaj...
....a, może ty chcesz prysnąć od męża?
edytowany przez irkamozna: 07 paź 2012
irkamozna
Czytałam trochę na forum jak ty do ludzi się odnosisz. Jęzor masz nie okrzesany, siano ci z butów wychodzi , a mniemanie o sobie masz jakbyś wszystkie rozumy pozjadała. No i wszystkich musisz pojechać , skoro już niemiecki opanowałaś to kultury się ucz. Wszędzie cię pełno , a skąd wiesz czy ktoś ciebie prosi o odpowiedź .Są jeszcze ludzie , którzy potrafią się zachować i szanują drugiego człowieka. A więc goń się. Ciebie o zdanie nie pytam . O pomoc proszę inteligentnych ludzi. A skoro coś źle sformułowałam , to dlatego że nie orientuję się w tych sprawach i potrzebuję porady życzliwych i doświadczonych ludzi. KTO PYTA, NIE BŁĄDZI. A kto nie potrafi odpowiadać ,to niech się nie udziela.No chyba ,że poza tobą nikogo tu niema.
Cytat: sara36
irkamozna
Czytałam trochę na forum jak ty do ludzi się odnosisz. Jęzor masz nie okrzesany, siano ci z butów wychodzi , a mniemanie o sobie masz jakbyś wszystkie rozumy pozjadała. No i wszystkich musisz pojechać , skoro już niemiecki opanowałaś to kultury się ucz. Wszędzie cię pełno , a skąd wiesz czy ktoś ciebie prosi o odpowiedź .Są jeszcze ludzie , którzy potrafią się zachować i szanują drugiego człowieka. A więc goń się. Ciebie o zdanie nie pytam . O pomoc proszę inteligentnych ludzi. A skoro coś źle sformułowałam , to dlatego że nie orientuję się w tych sprawach i potrzebuję porady życzliwych i doświadczonych ludzi. KTO PYTA, NIE BŁĄDZI. A kto nie potrafi odpowiadać ,to niech się nie udziela.No chyba ,że poza tobą nikogo tu niema.

Pozwolisz, że wezmę irkamozna w obronę?

Więc zaczynajmy:
1. Piszesz z błędami gramatycznymi, prawdopodobnie żadnej porządnej szkoły nie masz.
2. Pytasz się o rzeczy, które można znaleźć w sieci w ciągu 2 minut.
3. Dostałaś dwa linki do źródeł, ale pewnie nawet nie przeczytałaś.
4. Pozwolenie na pobyt? Potrzeba tyko zaświadczenie Freizügigkeitsbescheinigung - od 8 lat w UE!
5. Czy w biurze imigracyjnym dogadasz się po polsku - no chyba żart!

Jak widzisz, dość trudno pomóc osobie z dużymi problemami z percepcją, do tego reprezentującą kulturę prosto z rynsztoka.
irkamozna
Czytałam trochę na forum jak ty do ludzi się odnosisz.
Zmarnowałaś tylko kupę czasu na czytanie bzdur dla małolatów, i tyle.
Cytat: Tamod
Więc zaczynajmy:
1. Piszesz z błędami gramatycznymi, prawdopodobnie żadnej porządnej szkoły nie masz.
2. Pytasz się o rzeczy, które można znaleźć w sieci w ciągu 2 minut.
3. Dostałaś dwa linki do źródeł, ale pewnie nawet nie przeczytałaś.
4. Pozwolenie na pobyt? Potrzeba tyko zaświadczenie Freizügigkeitsbescheinigung - od 8 lat w UE!
5. Czy w biurze imigracyjnym dogadasz się po polsku - no chyba żart!

Jak widzisz, dość trudno pomóc osobie z dużymi problemami z percepcją, do tego reprezentującą kulturę prosto z rynsztoka.

Odzywa się "mondry" po super szkole, a zaczyna zdanie od słowa "więc". Śmiech na sali. Dass ich nich lache.
Sara36 szkoda nerów, widocznie forum jest tylko wyłącznie dla tych dwoje Państwa, Bo tylko na tym forum spotkałam się z taką arogancją. Nie o to chodzi czy ktoś jest wykształcony, czy tego własnie mu brak ale ważne jest, jakim jest człowiekim. Zgadzam się, że zarówno irkamozna jak i Tomad swoim zachowaniem uduwodnili tylko i wyłącznie, iż siano tonami z butów się wysypuje. The setzeruber dobre spostrzeżenie.
calella, the_setzeruber, sara36 - wypłaczcie się siusiaczki. Nareszcie znaleźliście wspólny temat.
Gmeranie w pupsku.
Uwielbiam go.
Ile razy mam powtarzać, żebyscie ignorowali tą parę -_- Niech sobie piszą, niech sobie plują...
Cytat: erni13
Ile razy mam powtarzać, żebyscie ignorowali tą parę -_- Niech sobie piszą, niech sobie plują...

erni13 - widzieliśmy już twoje wpisy, oj było nam do śmiechu. Pokaż mi, gdzie taki "mondry" człowiek jak ty pomógł. Nigdzie, bo nie masz o niczym pojęcia i taka jest prawda.
irkampozna podała linki, ja skorygowałem pewne "nieścisłości" a reszta się rzuca oczywiście nic od siebie nie wnosząc. Ale z was "pomocnicy"!
edytowany przez Tamod: 09 paź 2012
spkoj nie macie pojecia jak trudno jest rodakom w niemieckim kraju sie poruszac irciu sama wiesz bo mieszkasz w niemczech czesto sie zdarza sie sie do dobrej szkoly chodzilo a robi sie bledy bo mialo sie nauczycieli do dupy rodzina z pieciorgiem dzieci jest serdecznie witana w niemczech tylko na waszym miejscu pchalabym sie na zachod niemiec jezeli maz pracuje to nie potrzebujecie mieszkania socjalnego tylko normalne mieszkanie lub dom sobie mozecie wynajac a panstwo wam doplaci do czynsz tzw. Wohngeld.
Cytat: irkamozna
calella, the_setzeruber, sara36 - wypłaczcie się siusiaczki. Nareszcie znaleźliście wspólny temat.
Gmeranie w pupsku.
Uwielbiam go.

irciu jestes stara obrzydliwa baba
Cytat: Diego44
Cytat: irkamozna
Gmeranie w pupsku.
Uwielbiam go.
irciu jestes stara obrzydliwa baba
Sama taka
Witam Wszystkich!!!
Nie wiedziałam, że są na tym forum normalni ludzie. Przepraszam ,że wątpiłam.Dziękuję wszystkim,którzy wzięli mnie w obronę. Może i narobiłam błędów przy wpisie, ale byłam wściekła po przeczytaniu szyderczych odpowiedzi pewnej stale obrażającej wszystkich użytkowniczki tego forum. Jeśli chodzi o wykształcenie to nie jest ze mną aż tak źle , Skończyłam Technikum Leśne z wyróżnieniem i Technikum Usług Fryzjerskich . O studiach przestałam myśleć gdy pojawiły się dzieci, tak wyszło... Ale inteligencja człowieka nie idzie w parze z wykształceniem.Każdy ma swoją godność i powinien traktować drugiego człowieka tak jak sam chciałby być traktowany. Pozdrawiam wszystkich i życzę większej życzliwości i uprzejmości ze strony użytkowników.Ja przenoszę się na inne forum , tam gdzie potraktowano mnie poważnie i uprzejmie.
Tu za wiele chamstwa.Kochani!!! Trzymajcie się!!!
kontynuacja:
...i za cholerę nie otworzę tych linków, co mi ta wiadoma osoba podała, bo mi to jest zbyt uciążliwe. Lepiej zdurnieć do cna, aniżeli poczytać urzędowie papiery, jak to jest w Niemczech dla Polaków. Na złość mamie odmrożę sobie uszy! Abyście wreszcie o tym wiedzieli, osły!

prywatna wskazówka na dalsze życie bez hamstwa dla ciebie sara36:
Nigdy nie podawaj nic konkretnego o sobie w internecie.
Bo cię ogolą na łyso w leśniczówce!
Przeczytałam twoje linki i nie chcę twoich porad więcej. A jeśli tak bardzo chcesz pouczać i oceniać ludzi to zajrzyj do słownika ortograficznego i upewnij się jak to CHAMSTWO się pisze bo ci link do słownika podeślę . Kretynka z Ciebie . Myślisz że mądrzy ludzie tylko w wielkich miastach mieszkają , to poczytaj historię i sprawdź gdzie tworzyli swoje dzieła najwybitniejsi artyści i literaci.
HE, HE, HE!!! Mądra się znalazła.

Kretynka to jest z ciebie.
Najwybitniejsza.
Pomimo, że ze wsi.
Hu. hu.hu!
Srala-mondrala.
Mieszkam na wsi z wyboru, ale urodziłam i wychowałam się w mieście . Teraz nie ma już wielkiej różnicy między mieszkańcami.
Wszędzie trafiają się za równo mądrzy ludzie , jak i kretyni na twoim poziomie. Zrozum to wreszcie i (zanim zobaczysz u kogoś pod lasem , to zobacz najpierw to czego u siebie pod nosem nie widzisz) -weź sobie do serca ten cytat , zanim ludzie zaczną Ciebie traktować w taki sposób , jak ty ich traktujesz.
Kretynów jest więcej. A, jeszcze więcej kretynek na twoim poziomie, które z uporem podają dalsze szczegóły osobiste. Najgorsze, że to kretyństwo rozprzestrzenia się na Europę.
To twoje traktowanie mnie przez ciebie geht mir tangential am Arsch vorbei, jeśli wiesz, co mam na myśli.
Takie z wiochy bardzo lubią być tak, jak ty, strasznie upierdliwe w obronie swojego kretyństwa. Weź to sobie do serca i zamknij jadaczkie, bo się murzyny w Angoli już z ciebie śmieją.
btw. już widziałam u kogoś pod lasem. Miał straszną pałę!
btw2. Pewnie dzieci poszły spać. Starego nie ma w domu. No, to trzeba popierdzieć trochę na forum.
edytowany przez irkamozna: 14 paź 2012
Przeczytałam twoje linki i nie chcę twoich porad więcej. A jeśli tak bardzo chcesz pouczać i oceniać ludzi to zajrzyj do słownika ortograficznego i upewnij się jak to CHAMSTWO się pisze bo ci link do słownika podeślę . Kretynka z Ciebie . Myślisz że mądrzy ludzie tylko w wielkich miastach mieszkają , to poczytaj historię i sprawdź gdzie tworzyli swoje dzieła najwybitniejsi artyści i literaci.
HE, HE, HE!!! Mądra się znalazła.

Wszystkiego nie jestes w stanie przeczytac, wiec uprzejmie donosze, że irkamozna nie jest kobieta. Nie wiem czemu koles podaje sie za kobiete ale to prawda.
Zdrajca! Aber du kannst uns älle am arschi lecken!
Wiesz co fakty, faktami, ale ty musisz mieć zawsze rację. Szkoda moich przekazów , do takich jak ty nic nie trafia. A szkoda. To czy mam ochotę pisać o szczegółach ze swojego życia , to nie twoja sprawa. W internecie każdy może być tym kim chce .Ty kreujesz się na wszystkowiedzącą damę z wyższych sfer , a nie wiadomo czy nie wyładowujesz swoich emocji na forum po ciężkiej pracy na zmywaku. nie myśląc ile ludzi mieszkających na wsi w tej chwili obraziłaś .Nikt ci szacunku do starszych niestety nie wpoił , to że obrażasz mnie to ci można jeszcze wybaczyć ale że miliony niewinnych ludzi mieszkających na wsi obrażasz , to już świadczy ,że masz kompleksy i nikt cię nie docenia , no i oczywiście trzeba to gdzieś wyładować. Wiesz co ja jestem upierdliwa , a ty taka mądra to czemu pierwsza nie zakończysz tego pisania? A co do obraźliwego tekstu w języku niemieckim - nie skomentuję twojego zachowania. Link z kabaretem ciekawy, ale to ty jak mistrz Kobuszewski się zachowujesz pouczając wszystkich , niewiele reprezentując swoją osobą.Szkoda czasu , nic tu po mnie .Ogarnij się dziewczyno!!!Życzę Ci żebyś zastanowiła się nad swoim postępowaniem . Powinno cię to zastanowić , że nie jestem sama w tych spostrzeżeniach.
Muszę. Twoje przekazy przesyłasz na fałszywe konto.
Napisz wszystko o sobie. Obnaż się w necie. Wszyscy skichają się ze śmiechu. Wspomnisz moje słowa.
Ja się na nic nie kreuję. Ja jestem taka. To jest rzeczywistość. Podziękuj Akonowi, że ciebie wspiera, bo to nie jest kretyn, to debil czystej wody i lubi naiwne dziewczynki, jak ciebie.
Wyładowuję się najchętniej na tobie, bo mi to pomaga. Ty i tak się za każde guwienko obrażasz, więc nie mam z tym trudności.
Sama się ogarnij i twoje życzenia wsadź sobie w kapelusz (wiesz, co to kapelusz?). Inni kretyni tutaj są tego samego zdania, co ty, bo po prostu nie widzą swojego własnego kretyństwa. Wszyscy ze wsi.
btw1. link z kabaretem należy do "Allgemeinbildung". Sieroto!
btw2. Przed znakami przestankowymi nie robi się spacji. Na całym świecie. Tylko u kretynek się to robi.
btw3. To, że nic tu po tobie wiadomo było od twojego 2-go wpisu. Nie podkreślaj tego, bo to nie zaszczyt.
To już wszystko zrozumiałam. Każdy od lat wie, że my kobiety znacznie różnimy się od mężczyzn. To mogę wytłumaczyć całe to zachowanie ze strony irkamozna, ale spotkałam wielu naprawdę mądrych, kulturalnych i szarmanckich mężczyzn w swoim życiu. Dlatego nie kryję zdziwienia ,że komuś może przynosić tyle szczęścia upokarzanie drugich ludzi. Czasy wojny już się skończyły gdzie upodlenie człowieka było w modzie.
Nie tak łatwo wyprowadzić mnie z równowagi. Wiesz co, nie wiedziałam,że ktoś będzie traktował moje wpisy jak dyktando. Myślę, że twoich błędów byłoby więcej, ale nie obchodzi mnie to . Nie tylko na mnie się wyżywasz.Ciebie po prostu nie wychowano odpowiednio. Albo jakiś nazista się w tobie odezwał. Już wiem jak zdobyłeś pochodzenie. Myślę, że
wyciągnąłeś z rodzinnych albumów zdjęcie dziadka w mundurze SS
opierającego się o piec gazowy. Człowieku co ty masz do ludzi ze wsi tam się teraz lekarze, nauczyciele i wiele innych wykształconych ludzi przeprowadza. Szukają spokoju i ucieczki od takich ludzi jak ty. Upierdliwych.
Gmeranie w pupsku. Popiarduj dalej.
Skończyłam Technikum Leśne z wyróżnieniem i Technikum Usług Fryzjerskich .

Przecież pisałem, że brak wykształcenia.
a Diego to nie facet tylko kot a fryzjerka w niemczech to dobry zawod prace mozna dostac a i prywatnie mozna dorobic
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka