Witam może mi ktoś doradzić ? Więc tak ojciec mojego dziecka jakiś czas temu wyjechał do niemiec do pracy podobno jest tam zameldowany i pracuje nie mieszkamy razem i nie jesteśmy ma alimenty które do dzisiaj wypłacał fundusz alimentacyjny płaci teraz sam na moje konto. Proslił bym zrezygnowała z rodzinnego tu w polsce by on mógł strarać się o ten kindergled czy jakoś tak nie oriętuje się wiem tylko że tu w polsce rodzinne wynosi 105 zł na dziecko a tam w niemczech ta kwota jest wyższa bo wynosci 184 Euro (podobno) czyli na nasze to jest jakie 700 zł . on stwierdzil ze nie musi mi nic wysyłac bo sam może rozporządzać tymi pięniedzmi. czyli na moje myślenie jeżeli on obierze te pieniądze tam to może mi z nich wpłacić na alimenty no tak bo jak inaczej to chyba nie jest reer bo te pieniądze sa dla dziecka a nie dla mnie ja mam swoje i mam sie z czego utrzymać tylko chodzi o to czy on faktycznie nie musi mi wysyłać rodzinnego z tych niemiec jest to osoba zmyślona i fałszywa jak widać dzis jak byliśmy w mopie pani mi powiedziala ze alimenty sawoja droga i rodzinne swoja droga. A on stwerdzil ze nie musi ze sam bedzie dziecku kupywać pani powiedziala ze jezeli nie otrzymam i nie bede otrzymywać tego rodzinnego to moge sie do nich zgłośić by z niemiec pieniądze na dziecko byly przesyłane tu same sie zdziwiły panie z mops. No tak Bo jezeli on bedzie to pobierać to beda szly te pieniadze na alimenty czyli tak jakby sie dorabial na wlasnym dziecku ja jestem sama oplacam rachunki sama nie mam rodziny tylko dziecko a on ma inna dziewczyne i jak tu myslec prosze o radę jak to w koncu jest bo on tu do mnie ze jak tak to on nie bedzie dziecku nic kupywać albo zebym sobie tu o rodzinne złożyła no matko juz nie wiem ...