studentka chce pracować w wakacje w Niemczech!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem 21 letnią dzieczyną która szuka pracy na okres wakacyjny.Chciałabym bardzo podszkolić swój niemiecki. Mogę pracować przy zbiorach warzyw, owoców
e- mail [email]
przy zbiorach owocow kochana, za duzo niemca nie podszkolisz...wiem to z doswiadczenia:)
Tja, das stimmt. Hat vielleicht jemand eine Idee, wo und wie man also einen sicheren Job in Deutschland suchen sollte, um eine Gelegenheit zu haben, sein Deutsch zu verbessern?
Was ist nun "ein sicherer Job"? Um Deutsch zu lernen, braucht man denn einen Job in Deutschland? Es gibt viele Möglichkeiten die sprache zu verbessern: einfach an einem Sprachkurs teilzunehmen.
Naja, klar, ich konnte natürlich an einem Sprachkurs teilnehmen, aber das kostet ziemlich viel Geld. In den letzten Sommerferien habe ich in Polen gearbeitet. Dieses Jahr möchte ich dagegen nach Deutschland fahren, um das Angenehme mit dem Nützlichen zu verbinden. Also die Sprache lernen und ein bisschen Geld verdienen.
Die Polen sind angeblich sehr beliebt als Saisonarbeiter. Aber, wie jemand schon geschrieben hat: dabei lernt man doch keine Sprache. Es gibt auch viele Inserate (Kleinanzeigen, Stellenangebote) in den Zeitungen, aber man muss sich selbst bewerben.
Ich will aber nicht, damit sich meine in einen Alptraum verwandelt, deshalb frag ich einfach andere nach der Arbeitsmöglichkeiten in De...
Deshalb geht es mir nicht unbedingt um die Arbeit beim Obstpflücken. Vielleicht was anderes, z. B. Kellnerin in einem Restaurant? :)
Ich verstehe deine Antwort nicht. Mein Vorschlag: versuche es irgendwo, wo Sommerjobs zur Verfügung stehen.
Dieser Text oben ist keine Antwort, sondern Ergänzung zu meinen eigenen Worten. Aber OK, hat es überhaupt einen Sinn einen Sommerjob im Netz zu suchen? Hat jemand was Vernünftiges noch in Polen gefunden?
tu stronka gdzie szukaja pomocnikow do zbiorow. Prosze tak kopiowac do przgladarki aby adres stanowil jedna linijke, to forum zawsze dlugie adresy dzieli

http://www.up2city.de/arbeitsagentur/Landarbeitskr%E4fte_Erntehelfer%7Cin.html
Witam.Jeśli jesteś zainteresowana pracą przy zbiorach to mogę ci w tym pomóc
zapomnij warzywniaki tam sie nawet po polsku nie nauczysz, moja osobista porada szybkiej nauki niemieckiego to typowa niemiecka knajpa tam siedza tylko niemcy chlepia piwsko i pieprza o wszystkim, minusem tej pracy jest ciagly smrod piwska i papierosow , latem rowniez goscie smierdza na pot bo niektorzy nie znaja Deo szczegolnie ci z DDR, jak sie dobrze nachleja to zamieniaja sie w Belmondo i probuja cie poderwac jesli wyczuja ze jestes polka to sie bardzo wymadrzaja tzw, Klugscheißer,ale nie lapia za tylek lub cos podobnego, wiedza ze to jest karalne jesli to wszystko strawisz to gwarantuje ze mowisz po niemiecku w ciagau kilku tygodni , nie studiujac niemieckiego w Polsce . ja znam osobiscie takie knajpy w Düsseldorf gdzie poznalem mlode dziewczyny studiujace w Düsseldorf
witam,
prosba taka jak wszystkie: szukam pracy:), najlepiej jako opiekunka do dziecka, moge wyjechac tylko na okres od 15.06.2006 do 30.09.2006, wiem ze krotko, ale szkola... bardzo chcialabym wyjechac i podszkolic niemiecki :D, za rok maturka... jezeli ma ktos jakies info bardzo prosze o kontakt [gg] , [email]
Z góry dziekuję za pomoc, pozdrawiam :)
Witam mam 18 lat i chcialbym zarobic jakies pieniazki przez wakacje interesowal by mnie Düsseldorf poniewaz mam tam mozliwosc zamieszkania bym byl wdzieczny za za twoja pomoc !Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.