obywatelstwo niemieckie

Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna
Cześć!
Mam zamiar wyjechać za granice do niemiec.Ale nie wiem ile bedzie trwało wyrabianie obywatelstwa???czy długo (np.3lata) czy krótko (npkilka miesięcy)???
Bierzesz akt slubu idziecie do urzedu miasta zglosic zawarcie zwiazku malzenskiego potem kto z was jakie nazwisko po kim przyjmuje .Kolejna rzecz to wymiana paszportow .Tobie sie nie nalezy niemiecki paszport bo nie masz niemieckiego obywatelstwa .Takie otrzymasz po 2 latach malzenstwa i 3 latach pobytu w de .Utrzymujac sie samemu nie pobierajac pomocy socjalnej i zdajac test jezykowy i polityczny
Witam,
Mam pytanie mój chlopak ma obywatelstwo polsko-niemieckie za kilka miesięcy mamy zamiar sie pobrac ale tylko slub cywilny i mamy zamiar wyjechac do niemiec. Adam juz obecnie pracuje w niemczech natomiast na chwile obecnej w polskiej firmie. Jezeli wyjedziemy czy mozemy liczyc na jakas pomoc ze strony miasta?z tego co slyszelismy od znajomych to otrzymali tam od ręki mieszkanie, wysłano ich na płatny kurs języka niemieckiego, dostali równiez kase na meble w co wierzyc w co nie? jak jest naprawde czy jak wyjedziemy będziemy zdani tylko na siebie? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc
no jezeli dochody niskie to mozecie na socjal isc...to znaczy maz napewno..a ty musisz sie zglosic do Auslanderamt po papierek na pobyt,teraz ostatnio robia problemy bo zeby go dostac trzeba okazac sie tym ,ze jestes w stanie sie utrzymac z wlasnych pieniedzy(700) minimum....akurat znajomej tego odmowili bo maz byl na socjalu i musieli wrocic do Polski...bo ona tego pobytu nie dostala...a co do mieszkania szukacie sami...i wam zaplaca...i bon na meble(w niektorych landach moze jeszcze pieniadze dawaja na meble)...ale musisz miec najpierw ten papierek z Auslandramt...bo inaczej tobie nie daja nic...
kiedys bylo latwiej...na laczenie rodzin a teraz jak Polska w Uni...to zone tego meza z obywatelstwem traktuja jak turyste...emigranta z polski....i nie jest latwo...choc niektorym wydaja ...to zalezy jaki land...i urzednik
bella 1365 prosze hellp przetlumacz jesli morzesz dostalem to wczoraj w sprawie obywatelstwa Ihr Antrag ist beim Bundesverwaltungstam eingengangen . Fur die Bearbeitung erganzende Angaben benotigt. Bitte fullen Sie den als Anlage Beigefugten Vordruck vollstandig aus und senden Sie ihn Untershrieben an das Bundesvewaltungstam zuruck. Teilen Sie mir bitte auch mit , ob Ihr Vater deutscher Abstammung ist oder nicht. niemam pojeci o co chodzi prosz o pomoc oprucz tego sa jeszcze jakies dokumenty do wypelnienia
To już koniec.
Policja się tobą zajmie (ortograficzna). I nie mówię tu o niemieckim. Wstyd!!!
twoj wniosek dotarl do Bundesverwaltungstam ..dostales cos do wypelnienia.... masz wypelnic to i odeslac..(dokladnie wypelnic)i podpisac... masz im tez przekazac (czy twoj ojciec ma pochodzenie Niemieckie lub go nie ma..
a na przyszlosc korzystaj tez z tlumaczy..troche na opak tlumaczy ,ale pewnie cos ci pomoże

http://translate.google.pl/#
oj nie warto kopiowac po Tobie..
zrobilam byka ...mialo byc Bundesverwaltungsamt
dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam
Witam. za kilka tygodni wychodzę za mąż tu w polsce , mój narzeczony mieszka i pracuje w niemczech ma obywatelstwo ja kończę studia tu w Polsce czy może ktoś z was orientuje się czy przysługuje mi jakieś dofinansowanie czy coś w tym stylu aha i jakie będę posiadać prawa?z góry serdecznie dziękuje za jakąkolwiek pomoc
Witam. za kilka tygodni wychodzę za mąż tu w polsce , mój narzeczony mieszka i pracuje w niemczech ma obywatelstwo ja kończę studia tu w Polsce czy może ktoś z was orientuje się czy przysługuje mi jakieś dofinansowanie czy coś w tym stylu aha i jakie będę posiadać prawa?z góry serdecznie dziękuje za jakąkolwiek pomoc
Cytat: starlight23

nic ci nie przysluguje i nie masz zadnych praw
Błąd! Przysługuje ci: dostaniesz pozwolenie na pracę :)
Cytat: diego13
Cytat: starlight23

nic ci nie przysluguje i nie masz zadnych praw

napisze jeszcze raz nie licz na zadne dofinansowanie ze strony panstwa niemieckiego punkt nie dostaniesz zadnych pieniedzy bo nie masz prawa do niczego nawet jak ktos sobie tu z ciebie kpiny robi
napisze jeszcze raz nie licz na zadne dofinansowanie ze strony panstwa niemieckiego punkt nie dostaniesz zadnych pieniedzy bo nie masz prawa do niczego nawet jak ktos sobie tu z ciebie kpiny robi

nikt sobie żartów nie robi (chyba tylko diego)
Cytat: Tamod

nikt sobie żartów nie robi (chyba tylko diego)

Mund halten
Mund halten

Wieder mal MIST!
Cytat: Tamod
Mund halten

Wieder mal MIST!

musisz po mnie papugowac nie stac cie na wlasne pomysly echt
Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna