Przyjac po slubie obywatelstwo niemieckie?

Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna
Hej! jestem w podobnej sytacji- od roku mieszkam w niemczech, a studiowalam w polsce ekonomie. Narazie jescze nie rozpoczelam tej calej procedury zwiazanej z uznaniem mojego dyplomu, ale jestem bardzo ciekawa, czy tobie sie udalo?Niemieckiego nigdy w polsce nawet sie nie uczylam, dlatego teraz chodze na kurs i lerne Deutsch. Pozdrawiam
Czesc ANJA 07,ja tez mieszkam we Frankfurcie nad Menem,tez skonczylam studia zarzadzanie i marketing i tez wiem ze tutaj narazie porzadnej pracy nie dostane dopoki nie naucze sie porzadnie jezyka.Tez jestem po slubie ,ale z polakiem.Dostalam ubezpieczenie,ale pozwolenia na prace niestety nie,powiedzieli z e mam zalozyc dzialanosc gospodarcza i wtedy szukac pracy.Napisz skad jestes moz e moglybysmy sie kiedys spotkac i pogadac o tym.Pozdrawiam:)ewelina z Ffm
Do KLENIA.Czesc klenia,też mam taka sytuacje ,ze mieszkam w niemczech i jestem po slubie.dostalam ubezpieczenie,ale pozolenia na prace nie.Jak sie orientujesz jak to mozna zalatwic to napisz.Bede wdzieczna i pozdrawiam.ewelina z Ffm
Witam,
wlasnie dzisiaj dowiedzialam sie ze moje studia sa tutaj normalnie uznawane, i ze od 2 lat nie ma juz tej instytucji zajmujacej sie uznawaniem dyplomow, ktore uzyskalo sie w krajach Unii Europejskiej. Czyli odkad jestesmy w Unii nasze dyplomy sa tutaj wazne. Jestem ciekawa tylko, jak beda na to reagowali pracodawcy.... Pozdrawiam!!! Aska z fuldy
Czesc,
a jesli mozna sppytac,to skad sie dowiedzialas,bo mnie w AA kazali wyslac do potwierdzenia(bylam tam w tym miesiacu).
to ja tylko napisze, ze warto bo reszta glupot zdementowana
no hej!odpisali mi maila z "Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst Abteilung Hochschulen und Forschung", a potam moj maz jeszcze dzwonil dla pewnosci i potwierdzili to. A co ma z tym wspolnego AA?przeciez oni tylko daja pozwolenie na prace. Pozdrawiam!!!
Czesc ja ci powiem jak ja tu zaczelam w 2000 roku ,przyjechalam w ciemno z mala znajomoscia jezyka niemieckiego razem z moim ojczymem i sasiadem moimautem dlatego ze nie mam prawka , chodzilam od domu do domu i pytalam o jaka kolwiek prace bez rezultatow zaczelam zbierac darmowe gazety i czytac w nich ogloszenia i w ten sposob dostalam sie na jablka pracowalam 1 miesiac (ciezka praca) potem dojechal do mnie moj maz i razem spalismy w 4 osoby w aucie przez pol roku gdyz nie stac nas bylo na mieszkanie ,cudem trafilismy na ogloszenie ze szukaja murazy no i sie zaczelo teraz mam swoje mieszkanie ,dzieci przy sobie ktore ucza sie tu ,maz prowadzi firme a ja pracuje u niego radze ci od otwarcia firmy jako reinigungskraft i dania ogloszenia do gazety a napewno ci sie uda ,potem idz do szkoly na kurs i zyjesz spokojnie.Powodzenia
witam. Macie pojecie gdzie moge uznac polski dyplom studiow zarzadzania i marketingu w niemczech, w nrw?
Wiesz co ja tez wyszlam za maz za obywatela niemiec i z tego co ja wiem to juz nie mozesz miec w tych czasach 2 obywalestw. Albo zrzekasz sie Polskiego albo zostajesz przy nim. Ja zostaje przy poslikm. A co do dzidzisia moja siostara jest w takiej samej sytuacji i dala swojemu dzidzisiówi obywatelstwo niemieckie bo wie ze w tym kraju bedzie zyc. Szczeze nie musisz rezgnowac ze swego obywatelstwa masz tu takie same prawa jak bys miala to obyw. jesli juz jestes zona obywatela niemiec.

pozd
PROSZE nie wprowadzaj w błąd!!!!!!!!!!!masz zle informacjie,,Isabelko
nawet nie masz pojecia jakie kosztowne jest zrzeczenie sie obywatelstwa Polskiego i potrzebna zgoda pryzdenta RP teraz

zamiast wpisywac bzdury lepiej upewnic sie najpierw,,info dostepne na kazdej stronie konsulatu
Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka