Mundial...etc. :)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 80
poprzednia |
Chciałabym wiedzieć, komu kibicujecie...:)
Ja kibicuję Niemcom i dlatego większość
znajomych np. z klasy się ode mnie odwróciła...
ale mundial to tylko jeden z przykładów.
Czy byliście kiedyś źle traktowani przez to,
iż lubicie bardzo język niemiecki albo
ogólnie Niemcy i wszystko co z nimi związane?
Napiszcie...:)
ja w tym czasie zajmowałem się grupą 19 Niemców ;)
A w czasie meczu była Niemka u mnie :D , dwa obozy hähä
Ale Polacy i tak dobrze grali ( Klose i Poldi ) :P
Katrin sags :
ik mean dat de ossi wohl dit spiel gewonnen habn ne da wut ik ja man eben saggen

Tanja sags:
ne dat kan ja net war sein,dat de dütschen bengels wunnen hem,ne ne ne
polska juz jedzie do domu, a niemcy po tym co pokazali ostatnio, to stac ich jedynie na wyjscie z grupy.
ja tez lubie niemiecki, ale badzmy realistami
;-)
w tym rzecz, że nic nie pokazali :PP no chyba, że wszystko, co najgorsze...
Die Pole konnten max. 4 Tore schießen.
2 von Podolski, 2 von Klose
No i że lubisz Niemiecki:), nie możesz kibicować Szwajcarii =D
a ja kibicuje niemcom, ale w grze n-p bylam oczywiscie za polska. nie uwazam(weronika!), ze polska nic nie pokazala. nie jestesmy moze na najwyzszym poziomie w grze w fußball, ale zle nie jest. bylam bardzo mile zaskoczona widzac, jak polacy graja z niemcami.dali z siebie wszytsko. oczywiscie jako druzyna sa slabi, ale naprawde widac bylo, ze sie staraja. ja to doceniam.
Kibicuje Polakom, bo jestem Polka i nie probuje udawac Niemki, pomimo iz mam jakies niemieckie korzenie. Uwazam, ze w meczu Polska-Niemcy nasi naprawde pokazali, ze potrafia grac. Gdyby nie to, ze gra sie przedluzyla zakonczylibysmy remisem. Nie mniej jednak bylismy swietni i pokazalismy, ze wystarczylo zmienic taktyke i mozna osiagnac naprawde duzo. W dalszej czesci mistrzostw bede za Niemcami i Brazylia, ale tylko dlatego, ze Polakow juz nie bedzie. Mimo wszystko to nie bedzie to samo, bo mecze Polakow przezywalam naprawde z wielkimi emocjami i przy kazdym ataku na bramke az sie podnosilam z miejsca.
ja pisałam o NIEMCACH!!!!
Ich stać na więcej, więc według mnie prawie nic nie pokazali.
Aha, moze i stac ich na troche wiecej, ale obrone maja slaba. Wydaje mi sie, ze tylko wyjda z grupy. W dalszych meczach trzeba sie zmierzyc z naprawde mocnymi zepsolami, a przy slabej obronie wygrana moze byc trudna do zdobycia.
ja zawsze kibicuje za Polska, Polska przegrala ale pokazala superklase, Niemcy mieli naprawde stracha przed Polska, zreszta nic im to nie da, pozegnaja sie tez niebawem, niestety inni sa lepsi od Niemcow. Niepodobaja mi sie jednak obrazliwe zarty na temat Polskiej reprezentacji i polskich kibicow , juz tradycyjnie okreslanych przez pisma niemieckie i szczegolnie przez telewizje niemiecka ZDF jako zlodzeii, pracujacych na czarno i bandyckich huliganow. NIEMCY , wstyd i chamswo z was wychodzi !
Masz racje, nasi pokazali klase. I to jest juz wystarczajaco wazne. Dla mnie nawet wymowniejsze niz zwyciestwo, choc chcialabym aby wygrali.
ciesze sie, ze ´nasi wygrali chociaz dzisiejszy mecz!2:1:-) a osobiscie kibicuje trzem druzynom: Italii, Argentynie i Ghanie:-)
Wie ist das eigentlich, gibt es in Polen noch Interesse an der Fußball-Weltmeisterschaft? Denn das, was hier los ist, sprengt jegliche Vorstellungen...
nie mam pojecia w domu siedze nie wychodze nigdzie :P (wlasnie wyszedlem z wanny haha). Ale zebys Ty widzial co sie na Malcie dzieje po kazdym wygranym przez Anglie albo Wlochy meczu :] tak z 50 samochodow przyozdobionych flagami jezdzi w ta i z powrotem z ludzmi wiwatujacymi na dachach tych samochodow i pipcza az do znudzenia. Tak sobei siedzielismy ze znajomymi w knajpie i zastanawialismy sie kiedy oni w koncu pojada zatankowac :]
co ja mowie 50 samochodow przeciez oni zajmowali cala trase Valetta - Pachiaville
Na, dann wird mir alles klar. Dir ging es richtig gut. Malta ist was Feines. Ich war in Birzebuggia - im Süden. Malta könnte mir dauerhaft gefallen.

Aber: Was Du beschreibst, mit den Autos und so, trifft zur Zeit auf Deutschland zu. Unglaublich...

Nochmal zu Malta: In Valetta und auch im Rest der Insel fahren die jungen Leute immer hin und her - und zeigen, was sie für eine tolle Tonanlage im Auto haben...
tak:) dzieki temu wiem ze przebojem lata na Malcie jest "Tornero" (Rumunska piosenka z Eurowizji):)

Poza tym trzeba na te auta uwazac bo to sa crazy Maltese drivers i nie patrza na nikogo.

Birzebugga to chyba niedaleko od Marsaxlokk?
Naja, die Frage nach der Nähe erübrigt sich wohl bei Malta ... :-) Aber es stimmt.

Auf Malta habe ich von den Autofahrern gelernt:

1. In Deutschland fährt man rechts
2. In England fährt man links
3. In Malta fährt man in der Mitte
In Polen fährt man rechts, links und in der Mitte...
Ich persönlich fahre rechts ;-)
Ja, in Polen gibt's noch Interesse daran.
Tja..ich mache gerade etwas mehr interessantes (zumindest für mich), spiele Gitarre.
podobno to zalezy od orientacji politycznej ;)

ja srodkiem ;) na razie ino na rowerze ;)
hehe
ja się przy tym nie kieruję orientacją polityczną ;P
Jeżdżę na rowerze, motorowerze... ale mama mi wyprała kartę :-(((((

czyli jesteś neutralny politycznie? :-)
w polityce jest lewica, prawica i centrum.... :)
a centrolewica i centroprawica?
hehe, czyli jesteś w centrum? :>
ja w niczym chyba:-) może w podziemiach, zaplutym karłem reakcji ;-) AK działała przynajmniej na korzyść dla kraju, a teraz to już nic nie wiadomo :-)
[wpis usunięty]
pools.arcor-ip.net

das kenn ich doch irgendwo her?

:-)

Egal, wie das Spiel heute ausgeht - eines hat die WM bereits geschafft: Eine Einheit im Lande weit über die Staatsbürgerschaften hinaus... "Die Welt zu Gast bei Freunden". Diesen Slogan habe ich am Anfang belächelt - bisher ist er wahr geworden. Wer hier war, wird das bestätigen. Es ist unglaublich: Deutsche, Italieniener, Brasilianer, Spanier, Polen, Franzosen fallen sich in die Arme - egal ob sie gewonnen oder verloren haben - unglaublich!
A ja kibicuje Portugalii i przyznaje sie bez bicia...
swoja droga takze lubie niemiecki, ale za druzyna niemiecka nie przepadam ...
wszystko ma swoje miejsce, ja nikogo nie potepiam, kibicujcie komu chcecie..wolny wybór;p
chcialbym final Portugalia-Wlochy :) Ale cos czuje ze bedzie dokladnei odwrotnie :P
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 80
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe