Mundial...etc. :)

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 80
A ja bym chciala zobaczyc Niemcy i Portugalie w finale. Strasznie nie podobaja mi sie wlosi (nie w sensie wygladu zewnetrznego ;) ).
no to nie zobaczysz....:|
zemsta , choc leniwa, zagnala was w nasze sieci, ta karczma RZYM sie nazywa, klade areszt na waszeci...
No i Włosi dali popalić Niemcom... W najbardziej perfidnym momencie... A szkoda takie ładne karne się zapowiadały!
wreszcie Niemcy wytrzezwieja i obudza sie z Mundial -letargu, jak zobacza jaka pizze podatkowa przygotowala dla nich ich wlasna, Tante Angela
jestem w niemczech i zniesc nie moglam tej zasranej pewnosci siebie niemcow, caly czas kibicowalam wlochom i zajebiscie sie ciesze ze ktos niemcom nareszcie bramek nakopal, nawet nie wiecie w jak szybkim empie wszedzie poznikaly niemieckie flagi!!!! ich bin ehrlich überglücklich
muaaaaa viva Italia :)
Niestety :(
forza azzurri:-) Ciesze sie, ze Italia wygrala. Moje gratulacje jednak Klinsmanowi, ktor jest naprawde znakomitym trenerem!!
Do kornelii, niebyloby zle gdyby Niemcy wygrali, ale ta ich pycha i arogancja wobec innych narodow bioracych udzial w WM, jeszcze przed meczem gazeta BILD nawolywala wszystkich szkopow aby zamawiali pizze we wloskich restauracjach o godz 21, przed meczem Argentyny wolali glosno: nakopcie tym pastuchom, i tym podobne, zero tolerancji, a jak przegraja to skulaja ogon pod duupe jak kopniety pies i skomla na wszystko, von wegen ein freundliche WM Land
A co ty myslisz ze w innych krajach to mowia "wygrajcie z tymi cudownymi rywalami"? Tez ublizaja innym druzynom.
Das schreibt die Presse und das deckt sich mit meinen Beobachtungen:

(klingt nich nach „pycha i arogancja wobec innych narodow”. Die Welt zu Gast bei Freunden – bis jetzt stimmt es – zu meiner eigenen Überraschung…)

Statt Jubel und Euphorie herrschte in den meisten deutschen Innenstädten Fassungslosigkeit, Stille und Trauer. "Natürlich sind wir sehr enttäuscht", sagte ein Fan nach der Niederlage. "Jetzt werden wir eben Dritter." Viele andere Fans saßen fassungslos auf der Straße, einige weinten. Das war, als hätten sie mich mitten ins Herz getroffen", sagte eine 36-Jährige. "Wir waren so nah dran." Dennoch: Die deutsche Mannschaft habe ihr Bestes gegeben. Ein andere Fan sagte: "Die Italiener waren einen Tick besser. Die Leistung der deutschen Mannschaft war aber toll." Dem stimmte ein italienischer Fußballfreund zu: "Es war ein Spiel unter gleichen Mächten." Die Italiener seien aber am Ende doch ein Stückchen besser gewesen.

Nach dem ersten Schock feierten viele Fans die Leistung der Mannschaft - der Niederlage zum Trotz. Am Berliner Kurfürstendamm lagen sich deutsche und italienische Fans sogar in den Armen. Die erweiterte Berliner Fanmeile meldete Rekordbesuch: Rund eine Million Menschen zitterten mit dem deutschen Team auf dem Areal zwischen Brandenburger Tor und Siegessäule.

http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,425169,00.html
Noch eins: Ich würde auf qualitativ hochwertige Zeitungen setzen und nicht auf Revolverblätter ("Mann beißt Hund - Kind tot" oder so...).

Wer Bild-Zeitung liest, ist selber schuld und disqualifiziert sich... Das ist keine Zeitung sondern ein Stück Scheiße.
niestety Bild ma najawiekszy naklad nie tylko w N , lecz mozna go kupic wszedzie na swiecie i wlasnie on odnosi prawdziwe uczucia i nienawisc do innych narodow, ty Mokotow przytocz lepiej pare przykladow jak N, byli " mili" przed meczami do innych, teraz oczywiscie skomla jak psy, a to ze Niemcy porozbijali i zdemolowali po meczu z Italia restauracje i sklepy wloskie, to oczywiscie tylko taki mily gest Niemcow wobec zagranicznych gosci....
Tak sie sklada, ze niejednokrotnie slyszy sie o bijatykach i demolkach po meczach. To, ze przytoczyles tu jeden z takich wybrykow nie znaczy, ze tylko niemieccy kibice maja do tego sklonnosci. Pokaz mi kibicow jakiejs reprezentacji, ktorym nigdy nie zdarzaly sie "wybryki". Nawet Polacy maja sklonnosci do demolek, nie bez powodu my i angielscy kibice bylismy uwazani za najbardziej "niebezpiecznych" podczas tego mundialu i to na nas i na Anglikow przygotowano najwiecej srodkow bezpieczenstwa.
przypomniej sobie co Anglicy zrobili po meczu w Stuttgarcie.
Niemcy okazali się bardzo przyjaźni.
,,Die Welt zu Gast bei Freunden "
tym bardziej jako gospodarze WM nie powinni demolowac innych i dac dobry przyklad, ale trudno jest to wymagac od choloty niemieckiej o braku kultury , wychowania i tolerancji wobec gosci, dziekuje za taki Freundschaft z taka cholota
Poprostu Polacy są bez zarzuceń...
Już na samym początku był problem z biletami bo były przekręty, ale Polak potrafi.
"Polski kibic" poprostu potrafi dostrzec tylko wady innych a swoich nie dostrzega. Moze jeszcze napisze, ze jako gospodarze powinni byc tak uprzejmi i pozwolic sobie na odpadniecie juz w pierwszym meczu. A jesli chodzi o te "cholote", no to powiem tylko tyle ze "swoj pozna swego".
najwiekszym nieszczesciem jest to, ze Niemcy sa gospodarzami tych WM, a njwiekszym szczesciem jest to, ze Niemcy nie weszli do finalu, i oby tak zawsze bylo !
Deutschland ist auch dein Gastgeberland, denn du bist jetzt hier. Ich hoffe, nicht zu lange.
no coz ja moge tylko powiedziec, ze Niemcy jako gospodarze mistrzostw swiata spisali i spisuja sie doskonale! Wielkie brawa dla trenera, ktory "przywolal do zycia" caly narod niemiecki!!! mam nadzieje, ze nie zostawi swojej druzyny. A co do zawodnikow, to jedyny, ktory zyskal moja sympatie to Lahm!
aha, kibicuje oczywiscie Wlochom a nie Niemcom:-)
http://ms2006.interia.pl/news?inf=768004

ja stawiam na Messiego badz Ronaldo (oczywiscie tego z Portugalii) a wy?
mam moze byc wdzieczny za to Niemcom ze tu jestem i rzucic sie Panom Swiata na kolana, a co oni mi dali od siebie, ha ?
nie bardzo rozumiem o co ci chodzi? Ja stwierdzilam calkiem obiektywnie, ze zorganizowali bardzo dobrze tegoroczne mistrzostwa, nic wiecej!
[wpis usunięty]
[wpis usunięty]
weil das ein Troll ist - und ihr fallt alle darauf 'rein... :-)
ich fall jetzt auch mal rein, weil ich eben fast vom Stuhl gefallen bin. Ich habe es mir vorgestellt, dass

Klinsmann "general broni artyleryjskiej"

wird. Zum Totlachen :-)))
bocianno pisze wyraznie ze Klinsmann "przywolal do zycia" caly narod niemiecki!!! no chyba nie chodzi tu o pilke nozna w tym kontekscie, przeciez caly narod niemiecki nie gra w pilke, albo?
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 80

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe