na Bawarie

Temat przeniesiony do archwium.
nie wiem czy gdzies juz jest cos podobnego,ale szukam ludzi z Bawarii. Moim wielkim marzeniem jest zamiszkac na Bawari a ciekawa jestem na ile to jest mozliwe jak tam wyglada z pracą i z mieszkaniem. obecnie mieszkam w Polsc mimo iz mąz chcial mieszkac w Berlinie bo tam sie wychowal ale mnie wielkie miasta przerazają marzy mi sie domek na wsi daleko od ludzi.
no coz rozne sa marzenia czasm pewnie nie realne, tak tylko pytam moze ktos mnie sprowadzi na ziemie
pozdrawiam Kaska
Witaj:) mieszkam w Bawarii i Twoje marzenie wcale nie jest az tak nierealistyczne. Mnie tez fascynuje ta lekka wioskowosc, malomiasteczkowosc tego terenu (zreszta MOnachiummjako stolica Bawarii tez traci myszka:) Co do pracy to trudno mi powiedziec, bo nie wiem czym sie zajmujesz, czym Twoj maz, czy ktores z WAs ma obywatelstwo itd.
pozdrawiam
karakuma dzieki za odpowiedz.
moj mąz wychowywał sie w niemczech ma obywatelstwo i jezyk zna perfekt, pracował chyba juz wszedzi i pracy sie nie boi, ja niestety nie ale ja zamierzam bawic sie w mamusie ...
ciekawa jestem jak tam jest z mieszkaniem , w Berlinie mamy mieszkanie ze spółdzielni ale jak to wyglada na bawarii to nie wiem , choc mi sie marzy taki mały stry domek a jak z tym marzeniem ???
Czesc,
Twoje marzenia sa realne, ale Twoj maz musialby miec zawod poszukiwany na niemieckim rynku pracy....
W okolicach Monachium o domku raczej nie mozna marzyc (chyba, ze masz na koncie jakies 6[tel]Euro.
W innych regionach jest znacznie taniej, ale trudniej o dobra prace.
Zebys miala rozeznanie, wejdz na strone http://www.immobilienscout24.de/de/finden/wohnen/haus_miete/index.jsp;jsessionid=E9B57A3E31D4AF756EA4B7970646A048.worker2, mozesz szukac cen za czynsz albo kupna.
Wszystko zalezy od tego jaki zawod (ukonczone studia) ma Twoj maz...
Znajomosc jezyka, to niestety za malo...
Ale, jezeli Twoj maz juz w Niemczech pracowal, to sam wie, czy jego zawod jest poszukiwany, czy nie...
Pozdrawiam.
Prawda niestety jest, ze mieszkania sa tu o wiele drozsze niz w Berlinie (ktory nalezy do tanich miast) i musicie sie liczyc z tym, ze przyjdzie wam o wiele wiecej zaplacic za podobny standard. O samym Monachium juz nie wspomne, ktore nalezy do maist najdrozszych w DE.
kasienko, chcialbym byc twoja mama i opowiedziec tobie taka bajeczke o zlotej rybce ktora poplynela do Bawarii i znalazla aquarium w Monachium i utopila sie jak zobaczyla rachunek za te 10 litrow wody w ktorym plywala, ale dosyc zartow, ja wiem ze twoj maz przebywa czesto w oblokach, a ostatnio wyslali go w kosmos ze wzgledu na znajomosc perfekt jezyka niemieckiego, jako ze zielone ufolotki tylko sie w tym jezyku sie porozumiewaja, sadze ze znajdzie on (twoj maz) jakis tani i przytulny domek na marsie, tam nie ma za duzo sasiadow, psy nie szczekaja i ruch na ulicach jest umiarkowany, jedynym mankamentem jest stosunkowo mniej tlenu w atmosferze jak w Bavarii ok. [tel],1 mikrogram na metr ³ ale to nie jest problem , polecam najblizsza planete w odleglosci 10 milionow lat swietlnych, gdzie jest tlenu pod dostatkiem i za domek sie nic nie placi, a dlaczego? napisze pozniej. Zycze milej podrozy
a kto Ci powiedział ze mnie nie stac ? pieniadze to tu akurat mają najmniejsze znaczenie... ale dzieki za super bajeczke, nieźle sie bawiłam.. Bawaria to piekna kraina stąd moje marzenia ale skąd w tobie tyle ironi ??
to forum jest nudne , wszyscy tylko czegos szukaja, pracy , pieniedzy , domow, Polakow itp. dlatego probuje rozbawic nieco towarzystwo w satyryczny sposob, dziekuje ze bajka sie podobala, i dzekuje za wyrozumienie dla mojej satyry
a moze warto zmienic forum na cos weselszego ,mysle ze gdzies na Marsie na pewno sie cos znajdzie, w razie nudy podaje Ci adres : [email]
ehh..tak juz z reguly jest..zycie to jedno wielkie poszukiwanie:D na emeryturze sobie pokontemplujemy chwilę ;) troche szkoda ze juz tylko chwila zostanie :D
dzekuje za adres na Marsa , z innych forum nie korzystam bo sa jeszcze nudniejsze i tam szukaja jeszcze wiecej roznych rzeczy
kasia, no to jak on sie zadnej pracy nie boi (Twoj maz) to na pewno cos znajdzie, tyle ze tak jak juz wspomnialam te rejony naleza do drogich i nie uda Wam sie raczej wynajac mieszkania o podobonym standardzie do tego ktore mialas w Berlinie a za podobna cene. ZE juz nie wspomne o domku. No chyba ze np jedno pietro, lludzie tu czesto wynajmuja np jedna kondygnacje domu, rownie z ogrodkiem, jak w dodatku wezmiecie jakas wioske to przelkniecie koszta.
piozdrawiam

I:G:N:O:R:U:J T:R:O:L:L:E

bo sie znowiu wychylil ten od kosmosu. Na takie posty sie nie reaguje, bo to prowokacja
to nie prowokacja, to jest tylko niewinna niemiecka satyra, na ktorej sie nie znacie!
Temat przeniesiony do archwium.