Ciążą i poród w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z Was ma doświadczenia związane z przyjściem nowego potomka na świat w Niemczech? Jak wygląda tu opieka lekarska i czy można liczyć na jakąś pomoc po urodzeniu dziecka?
Możecie też pisać na [gg]
A czy jestes ubezpieczona? Bo jezeli tak to nawet sie nie przejmuj opieka jest zagwarantowana.
Tak jestem, ale to moje pierwsze dziecko i trochę się martwię jak to będzie, co mnie czeka. Wizyty u ginekologa nie różnią się od tych w Polsce, a nawet jest lepiej, bo wszelkie badania robią na miejscu.
Moja zona urodzila dwojke i nie bylo z niczym problemow nawet leki dla dzieci sa darmowe.
Zdecydowanie proponuje Ci rodzic w Niemczech:)
Wie ktoś może czy Elternsgeld wprowadzony w tym roku przysługuje kobietom, które w ostatnim roku przed urodzeniem dziecka pobierały Sozialgeld(nie były zatrudnione)?
Vielleicht hilft Dir diese Seite
Ich habe meine Tochter in De geboren und ich kann mir nicht vorstellen, dass es ich in Polen auch so gut aufgehoben wäre!! Es wird sich um einen von Anfang an bis..... (naja, jetzt auch noch wenn man's braucht) gekümmert! Zu wann hast Du den Termin?
Ich wünsch Dir Ausdauer und Kraft und viel viel Freude mit Deinem Baby!
Grüße
Lisa
http://www.familienratgeber.dfv-nrw.de/index.php?id=2158
Seite vergessen....
Dziękuję Ci za podanie tej strony, tam jest wszystko dobrze wyjaśnione.A termin mam na 24 sierpnia:)
a czy któraś z Was rodziła w szpitalu w gelsenkirchen?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa