po olimpiadze z niemca

Temat przeniesiony do archwium.
121-134 z 134
| następna
Skąd macie testy z drugich etapów z poprzednich lat? Ja niestety znalazłam w internecie tylko zeszłoroczny, który i tak pisałam. I jakiego rodzaju pytania padają na ustnym? Można sobie wybrać temat z literatury?
ja mam od nauczycielki wszystkieod 1 do 29:) ale jest też parę takich testów na stronce www.ojn.webpark.pl. Z literatury wybierasz sobie 2 tematy z literatury przed 1945 r i 3 po 45'. Poza tym to pytają Cię o coś z geografii, polityki,historii i jakis wybrany temat jak np Freundschaft. Zalezy tez na jaką komisje trafisz. Nie musza zadac Ci wszystkich tych pytan.
Aaaa to już jutro;0 mam tylko nadzieję że zdążę bo moja nauczycielka optymistycznie załozyla ze zdązymy dojechac w taka pogode i przez korki w Warszawie z miasta oddalonego od Wawy o 100 km w półtorej godziny:)
Prosze prześlijcie mi pytania jakie były na tym 2 etapie olimiady niemieckiej ja juz w tym 1 byłem bez szans
Sory zapomniałem e-mail [email]
a może ktoś ma klucz do tej olimpiady chciałabym dowiedzieć się ile mniej więcej miałam punktów. Jeśli ktoś ma to proszę niech opublikuje na forum:)
Nie mam niestety klucza ani nie widziałem swojej pracy :( Może i lepiej.
U nas w Toruniu do ustnego przeszlo czternascie osob.Skąd jesteś i jak poszlo?
ja z mazowieckiego, na podobno 86 osób przeszlo 13:( jak wyszlam to wydawalo mi sie że nawe dobrze mi poszlo ale widocznie 85% nie uzyskalam. Jak znajdziesz gdzieś klucz to podziel sie.:)
a najśmieszniejsze bylo to ze bylo ze mną 2 Niemców którzy 14 lat mieszkali w Niemczech i nie przeszli:/. No to jak Niemcy nie przechodza takiej olimpiady to co dopiero ja:). Tylko szkoda ze w przyszlym roku nie bede mogla startowac bo w tym roku maturka:(
Ja też pisałam w Toruniu :) Ale nie czekałam na wyniki, bo i tak nie miałąm szans na dostanie się. A nawet gdyby to nie przygotowąłam żadnego tematu, bo nawet po polsku nie wiedziałabym co mówić, wieć wolałam oszczędzić sobie wstydu :) Może za rok się bardziej przyłożę :P A nie wiesz czy wszyscy którzy się dostali przystąpili do ustnego? :P Bo mój nauczyciel jeszce nie dzwonił do nich żeby zapytać jak nam poszło :D
Nie wiem,czy wszyscy podeszli do ustnego,ale pewnie tak.
Czy naprawde nie ma nikt tego testu z soboty u siebie na kompie??
Bo chetnie bym sie dowiedziala co mialam zle:D
I w ogole jak wam poszlo? Ktos sie dostal do ustnego?trudne pytanka byly?
Ja zatrzymalam sie niestety na pisemnym, ale byl trudny:/ nawet niemcy nie byli w stanie tego przejsc no ale cos olimpiada jest w koncu dla najlepszych:)
pozdr;)
Ja też pisałam w Toruniu. Dopiero dziś się dowiedziałam ile miałam punktów. 66. Cieszę się, myślałam, że będę miała mniej. Za rok będę musiała się bardziej przyłożyć, bo w tym roku to się prawie nic nie uczyłam :P A jak Wam poszło? Może już ktoś ma test i klucz?
Ja ciągle czekam na klucz:) jak już bedziecie mieli to piszcie;) Dobrze Ci ze możesz startowac za rok ja juz nie moge, szkoda. Fajnie tez ze wiesz ile miałas punktów. 66 to całkiem ładnie:)
Temat przeniesiony do archwium.
121-134 z 134
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie