Bewerbung

Temat przeniesiony do archwium.
31-59 z 59
| następna
on i tak musi byc, chodi tylko o szybkosc przyswajania sobie nowych rzeczy
chodzi
Na szczęście nie. Jakaś firma zgermanizowanych Polaków. :) Stawki w miarę. Gdybym miał tam żyć to pewnie by się nie opłacało. Ale żyłbym tu i zarabiał tam. Więc nie jest źle. :) A zajecie też mało wymagające.
no to alles Gute und viel Erfolg!
o jeszcze możecie mi pomóc. Pytają o :
Jaka formuła współpracy z punktu widzenia formy prawnej byłaby dla Pani / Pana optymalna? *
wyłącznie zatrudnienie na umowę o pracę

może być umowa o dzieło lub zlecenie

mam zarejestrowaną działalność, mogę wystawiać rachunki za wykonane usługi

Odpowiedz na pytania selekcyjne.
Proszę dokładnie opisać na czym opierają się Pani / Pana doświadczenia z zarządzaniem sprzedażą internetową? (jakie oprogramowanie, jakie zadania, w jakim okresie czasu) *

Czy w przypadku pomyślnego rozpoczęcia współpracy i wzajemnego zadowolenia byłaby Pani / byłby Pan gotów kontynuować współpracę w szerszym zakresie w siedzibie firmy w Austrii (Wiedeń)? *
Z wielką przyjemnością.

Proszę opisać swoją znajomość języka niemieckiego. W jakim zakresie i okolicznościach Pan / Pani praktykowała język? (turystyka, praca czasowa, kontakty handlowe, w ktorym kraju). *

Co radzisz? Znasz Austriaków dobrze :)
czego nie rozumiesz, to przeciez po polsku?
Najlepiej, to napsiz to wsystko po niemiecku, to będzie wiadomo, czy umiesz ten język. Inaczej nie idzie poradzić.
A, czy Autriak, czy nie, to nie ma znaczenia. To są standartowe bzdury, które nic nie mówią. Jeżeli cię zechcą, to zechcą ciebie bez względu na kolor szyi.
no czego oczekują Austriacy :)
Jaka formuła współpracy z punktu widzenia formy prawnej byłaby dla Pani / Pana optymalna? *
wyłącznie zatrudnienie na umowę o pracę

auf selbstständiger Basis (oplacasz sobie szystko)

Proszę dokładnie opisać na czym opierają się Pani / Pana doświadczenia z zarządzaniem sprzedażą internetową? (jakie oprogramowanie, jakie zadania, w jakim okresie czasu) *

-> Java, Webapplikationen, Macrovision, itd.
-> Telefon (w Austrii jest "Telefonwerbung "zabroniony tez per "E-Mail")
-> ubezpiecz sie zanim podejmiesz prace prywatnie "Rechtsschutzversicherung für Selbstständig-Erwerbstätige" na cala Europe, wszystkie sprawy prawne musza byc objete! Spytajk sie w Polsce, jakie maja ubezpieczenia i czytaj dokladnie AGBs. Najlepiej idz do maklera ubezpieczeniowego i on ci poradzi, jemu placisz pozniej niewielka prowizje.

Czy w przypadku pomyślnego rozpoczęcia współpracy i wzajemnego zadowolenia byłaby Pani / byłby Pan gotów kontynuować współpracę w szerszym zakresie w siedzibie firmy w Austrii (Wiedeń)? *

Z wielką przyjemnością. Jezeli warunki sa do przyjecia! Zaplata, idt.

Proszę opisać swoją znajomość języka niemieckiego. W jakim zakresie i okolicznościach Pan / Pani praktykowała język? (turystyka, praca czasowa, kontakty handlowe, w ktorym kraju). *

-> Zakres znajomosci jezyka? A ja skad mam to wiedziec, jaki poziom reprezentujesz?

;)
czego oczekuja? charujesz jak wol i zarobisz tylko na chleb! Nie masz szans na awans. Jak na poczatku sobie uzgodnisz zaplate, to nie dostaniesz juz od nich nic wiecej, tylko to, co prawnie jest wymagane.

Poza tym jedz i przezyj sam!
AT ma racje, jak cie beda chcieli, to cie wezma, obojetnie co, chyba, ze chcesz za duzo zarobic! ;)

Spytaj sie, kiedy dostaniesz decyzje, czy dostniesz te prace czy tez nie. Dokladnie, konkretny termin do xyz. Zebys nie czekal, w Austrii nic nowego, cale zycie, bo u nich jest standart, my do Pana przedzwonimy, bardzo dyplomatycznie, tz. innaczej, my juz Pana nie chcemy!
Mnie to zalatuje jakimś domowym ćwiczeniem z niemieckiego, albo Poster ma 12 lat. Wszystko jest dla mnie zbyt naiwne, a podobno ma się doświadczenie w tej branży (dotyczy Euzebiooooo). Takie poradnictwo w forum można ciągnąć miesiącami, jak widzę.
...a muszę mieć samochód, czy też tramwaj wystarczy?
Chłopaki, obudźta się! Life is brutal and full of zasadzkas...
ok już wielkie dzięki za pomoc
a nie mówiłem? Mięczak! ostryga.
... and full of traps
widzę że i tak źle i tak niedobrze :D
Migasz się po prostu. Pytali cię, prosili o odpowiedź a ty tylko puszczasz jakieś "naładowane emocjami" SMSowe informacje. Sicher Artikulierungsprobleme bei den IT-Fachkraeften.
...and kopas w dupas...
pytałem Japończyka a ty prezentujesz jakieś nieuzasadnione formy agresji :D
a ty prezentujesz kłótliwą, polską babę!
To jest normana końcówka autora posta w forum. Chciał się coś dowiedzieć. Ale chciał być cwany, żeby nie powiedzieć wszystkiego. A teraz się rzuca, wie ein Furz in der Laterne.
ja podejrzewam ze bongo jest zalezny tylko od czego
Panowie nie zamierzam wdawać się z Wami w głupie pyskówki. Rzuciliście się że sam się tym powinienem zająć to podziękowałem ładnie za współpracę. Naprawdę nie ma co szukać wokoło konfliktów. Pozdrawiam
:-)
ja nie jestem pewna czy to sa panowie
Tak wnioskuję po nikach. :) Hiszpański Diego, Warszawski Mokotow :)
diego to moj kot a ja jestem rodzaju zenskiego moko jest rodzaju meskiego a tamod nie jestem pewna
Byłem, widziałem i za przejazd oddali :)
A Tamod nie ma oporów krytykować dziewczynek ;)

Poster albo chce, żeby go Austriacy OSTRO wyruchali (nie słucha cennych rad), lub to tylko zabawa (praca domowa).

Pytania odnośnie szczegółów dotyczą tylko i wyłącznie chęci pomocy (im więcej wiadomo, tym lepiej można pomóc).

Praca zdalna jest fajna, ale w takim wypadku trzeba podpisać naprawdę dobrą umowę zabezpieczającą twoje prawa, uwzględniając twoją obecną sytuację.
Temat przeniesiony do archwium.
31-59 z 59
| następna

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa