Bardzo proszę o przetłumaczenie :)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |
Kilka zdań, które muszę przetłumaczyć. Liczę na pomoc :) Będę bardzo wdzięczna.

Lekarz przyjmuje po południu.
Czy ma pani dla mnie termin w środę?
Od wczoraj boli mnie żołądek.
Dostałam zastrzyk.
Skaleczyłam się.
Jak często muszę brać leki?
Za tydzień muszę przyjść do kontroli.
Boli mnie żołądek, ponieważ zjadłam zbyt dużo.
Śpię osiem godzin dziennie, przy otwartym oknie.

Nie wiem jak zrobić te zdania, jestem kompletnie zielona z niemieckiego. ;
Ja tez jestem zieloniutki. Najgorsze, ze piwem zalalem sobie moj slownik i wszystko sie pozamazywalo. Ale, normalnie to mozna by temu jakos dac rade. Pijesz tez piwo? Tez zalalas slownik? Sch...
Tak, zalałam słownik, ale nie piwem.
Hey, dann sind wir zu Hause! Super!
hm. ale o co chodzi ? Jeśli już piszesz coś po niemiecku(coś co jest chyba troszkę nie na temat) to może mógłbyś przetłumaczyć moje zdania ? Na prawdę byłabym wdzięczna. Próbowałam sama ale nie wszystko jest w słowniku.
Moglbym, ale nie przetlumacze, bo jest dla mnie za proste. W slowniku znajdziesz WSZYSTKO i nie ucz tu Papierza dzieci robic! Jak chcesz okazac twoja wdziecznosc? Juhuuuuu? Czy jak? Rusz wlasna dupke i poszukaj. "Probowalam sama"...gdzie probowalas? Nie widze! Do szuflady naprobowalas? gadanie po scianie. To jest forum a nie sciana placzu!
Niestety w moim słowniku nie ma kilku rzeczy., Czy mówiłam gdzieś, że okażę swoją wdzięczność ? Powiedziałam tylko, że BYŁABYM wdzięczna. Myślałam, że są ludzie, którym wystarczy świadomość, że komuś pomogli...ale cóż, widać nie.
Chociażby proste zdanie-Dostałam zastrzyk. Ich habe eine/die Spritze bekommen.
No i właśnie eine czy die ? Bekommen ? to dobry czasownik ?
A forum nazywa się ,,Pomoc językowa-tłumaczenia'', więc chyba mam prawo zwrócić się o pomoc na tym właśnie forum.
Niestety w moim słowniku nie ma kilku rzeczy., Czy mówiłam gdzieś, że okażę swoją wdzięczność ? Powiedziałam tylko, że BYŁABYM wdzięczna. Myślałam, że są ludzie, którym wystarczy świadomość, że komuś pomogli...ale cóż, widać nie.
A forum nazywa się ,,Pomoc językowa-tłumaczenia'', więc chyba mam prawo zwrócić się o pomoc na tym właśnie forum.
Der Arzt empfängt am Nachmittag.
Haben Sie für mich einen Termin am Mittwoch?
Seit gestern schmerzt mein Magen.
Ich habe eine Spritze bekommen.
Ich habe mich verletzt.
Wie oft muss ich Medikamente einnehmen?
Nächste Woche muss ich zur Kontrolle kommen.
Mein Bauch tut weh, weil ich zu viel gegessen habe.
Ich schlafe acht Stunden am Tag, am offenen Fenster.

Cytat: anett_500
Znaczy nie ma wdziecznosci. Okay.
Pomoc = zdefiniuj to slowo i przedstaw je w konfrontacji do zwrotu "odrabianie lekcji". Pokemonku!
a u diego zoladek, to Bauch.
diego13 dziękuje bardzo ! :)

hammel
pomoc-praca,wysiłek,działanie podjęte dla dobra innej osoby w celu ulżenia w jej działaniu.
Proszę, aż zajrzałam do słownika.
W konfrontacji do zwrotu odrabianie lekcji ? Więc pomocą w tym przypadku byłoby przetłumaczenie tych zdań, ponieważ nie potrafię ich zrobić. Tym samym ''ulżyłbyś mi w odrobieniu pracy domowej''.
edytowany przez anett_500: 04 sty 2011
I nie jestem pokemonem, i prosiłabym cię o to, byś mnie nie obrażał.
Cytat: hammel
a u diego zoladek, to Bauch.

ich habe dich auch lieb

to jest tutaj normalne przychodz czesciej to po pewnym czasie bedziesz miala ubaw bez alkoholu i papierosow pierwsza klasa wierz mi ja bez tego forum nie moge zyc moj maz jak jest w domu to patrzy na mnie krzywo bo siedze czesto i sama sie do siebie smieje
Niemozliwe. Pokemon zajrzal do slownika? Jabadabaduuuu! Weiter so!

Pokemon, który twierdzi, że niej jest pokemonem. Ha, ha, ha.
Oczywiście u diego jest trochę do poprawki, ale to diego.
Mi się nie chciało, das Bier war besser.
Cytat: Tamod

Pokemon, który twierdzi, że niej jest pokemonem. Ha, ha, ha.
Oczywiście u diego jest trochę do poprawki, ale to diego.
Mi się nie chciało, das Bier war besser.

nic tu nie ma do poprawki jak nie napiszesz co ty jestes do poprawki albo do poprawczaka
A na jakiej podstawie twierdzicie, że jestem pokemonem? Dlatego, że nie umiem niemieckiego ? Dlatego, że nie chce mi się zajrzeć do słownika i zrobić tych zdań ?
Jestem leniwa, jestem pokemonem ?
Świetny wniosek.
osly barany zostawcie dziecko w spokoju
Cytat: diego13

pijacy zapomialam dodac
Dzieci o tej porze leżą w łóżeczkach i chrapią smacznie. I nie zamulają Googla swoimi drurnymi wpisami. Za godzine są te bzdury znane na całym świecie i całemu światu. Nawet w Kambodży śmieją się z polskich pokemonów.
Marsz do wyra i zgasić światło!
Nie uważam, aby mój wpis był durny.
Pozdrawiam Kambodżę.
Nadal nie wiem czemu nazywasz mnie pokemonem.
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Pokemon_%28osoba%29
hammel - nie uświadamiaj pokemonów, bo powstanie gorsza odmiana - emo
Na podstawie kilki moich wpisów stwierdziłeś, że jestem pokemonem, ponieważ poprosiłam o pomoc w zadaniu?
Zamiast obrażać mnie na forum, zrób coś pożytecznego. No nie wiem..pomódl się aby twoje dziecko nie było pokemonem na przykład.
Cytat: hammel
Dzieci o tej porze leżą w łóżeczkach i chrapią smacznie. I nie zamulają Googla swoimi drurnymi wpisami. Za godzine są te bzdury znane na całym świecie i całemu światu. Nawet w Kambodży śmieją się z polskich pokemonów.
Marsz do wyra i zgasić światło!

ha ha ha
Shit, habe ich mich wieder verritten...
anetka, wilkommen im Fanclub von bongo-bongo! Und jetzt ab ins Bett.
Imiona pisze się wielką literą.
Na pewno dołączę do tego Fanclubu z przyjemnością. Nie, chyba nie...
Zostaję emo.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego