Cieszę się, że jestem...

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
Cytat: Diego44
Ich freue mich,dass ich ihrer Freundin bin.

mój komentarz tyczył się tego.
Napisz poprawnie. Proszę!
wessen Freundin a tu sa dwa zdania jedno nadrzedne i jedno podrzedne
Nie rozumiem.
Ich freue mich to jest zdanie nadrzedne ciesze sie -dass ich ihrer Freundin bin to podrzedne z czasownikiem na koncu dass ich Freundin bin wessen czyja przyjacolka- ihrer Freundin
Cytat: Diego44
Ich freue mich to jest zdanie nadrzedne ciesze sie -dass ich ihrer Freundin bin to podrzedne z czasownikiem na koncu dass ich Freundin bin wessen czyja przyjacolka- ihrer Freundin
Cytat: piotrek3210
mała wskazówka:
ja jestem w domu (kto?co? - mianownik)
nie ma mnie w domu (kogo? czego? - dopełniacz)
jestem jej przyjacielem (kim? czym? narzędnik)
jeden czasownik - łączy się z wieloma przypadkami. a w j. niemieckim?
Ale, teraz "studiowany" przywalił z gruber rury.
To się nazywa "hint".
Pewnie też nie wie, jak ma być dobrze.
Czasami germanistyka zmięszana z rosyjskim powoduje u Polaków demencyjne Zustandy...

Cytat: krzychu1988r
Ja pie***. Umiecie lepiej to napiszcie! Nie kończyłem germnaistyki, jak szanowni panowie i panie. Ich habe keine Idee, was kann man mit dem machen a co to za czkawa?
Tymitunie pie***. Marsz do podstaw i nie zawracaj głowy. Na takie zdania nie potrzeba studiów.
Ino Deklinejszyn opanować.
Przy pomocy naszej zakładki "Nauka". Haschme?Nie Deflorejszyn, lecz Deklinejszyn!
irciu jeszcze raz ihrer Freundin wessen czyja przyjaciolka az sie prosi przy ihre Genitiv bo ihrer jest w kongruencji z wyrazem Feundin kochanie

twoj kochajacy cie Diego
jak nie wiesz jak bylo pytanie to masz przesrane od poczatku
Ich freue mich, daß ich ihre Freundin bin, Ich freue mich über ihre Freundin zu sein - obydwa są z czasownikiem na końcu.[/i][/i]
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie