Blagam pomocy - list po niemiecku

Temat przeniesiony do archwium.
Temat zamknięty
1-30 z 117
poprzednia |
witam. prosil bym o napsianei takiego litu.

Drogi Piotrze

Dawno co ciebie nie pisalem za co przepraszam. Nigdy nie mowielm ci o moim hobby: o muzyce.
A wiec od roku 2001 poznalem muzyke rock i metal. Od razu pokochalem Gunsow. Uznalem ze ta muzka jest piekna i musze sie w niej zglebic. szuakelm rozne informajce o nich ciekawostki kupiel sobie ich plyty. Ten zespol jest niesamowity. Pozniej chcialem rozszerzyc horyzonty. zaczalem sluchac Metallicy, Hunter'a, Judas Priest itp. Zakochalem sie w tej muzyce. wiedzialem ze to jest to czego szukam. zaczalem ejzdzic na koncerty. Slucham jej do dzis, staram sie w nia zaglebiac. Ona jest fantastyczna. I zawsze na pierwszym miejscy GUNSI.

Prosze o uzycie czasu Perfect .

Pzodrawaim i czkema n aodp
Lieber sadh'ilasdhashd (gość),

Nichtregistrierte Besucher werden gebeten, zunächst einmal selbst zu übersetzen, wir korrigieren hier.

Halo sadh'ilasdhashd (gość)!

Niezarejestrowani goście proszeni są o przedłożenie własnego tłumaczenia. Poprawimy.
blagam pomoz nie ma bolca cienias jest z niemca pomozcie mam to na jutro
Rejestracja trwa jedno minutę...
witam. prosil bym o napsianei takiego litu.

Drogi Piotrze

Dawno co ciebie nie pisalem za co przepraszam. Nigdy nie mowielm ci o moim hobby: o muzyce.
A wiec od roku 2001 poznalem muzyke rock i metal. Od razu pokochalem Gunsow. Uznalem ze ta muzka jest piekna i musze sie w niej zglebic. szuakelm rozne informajce o nich ciekawostki kupiel sobie ich plyty. Ten zespol jest niesamowity. Pozniej chcialem rozszerzyc horyzonty. zaczalem sluchac Metallicy, Hunter'a, Judas Priest itp. Zakochalem sie w tej muzyce. wiedzialem ze to jest to czego szukam. zaczalem ejzdzic na koncerty. Slucham jej do dzis, staram sie w nia zaglebiac. Ona jest fantastyczna. I zawsze na pierwszym miejscy GUNSI.

Prosze o uzycie czasu Perfect .

Pzodrawaim i czkema n aodp

Prosze o pomoic mam to na jutro
Lieber Peter,

ich habe lange nicht geschrieben, entschuldige bitte. Ich habe nie von meinem Hobby gesprochen: der Musik. 2001 habe ich Rock und Metal entdeckt. Die Guns habe ich sofort gemocht. Diese Musik ist schön, ich musste sie näher kennen lernen. Ich habe Informationen über sie gesucht und ihre Platten gekauft. Diese Gruppe ist unwahrscheinlich gut. Dann wollte ich mehr wissen. Ich habe Metallica, Hunter, Judas Priest usw. gehört. Ich habe mich in die Musik verliebt. Das war das, was ich gesucht habe. Ich habe begonnen, die Konzerte zu besuchen. Ich höre die Musik bis heute, ich versuche, mich in sie zu vertiefen. Sie ist fantastisch. Und auf dem ersten Platz sind die Guns.
Wielkie dzieki stary uratowales mnie od kapy.
DZIEKI
Siemka mam prace na jutro z niemka a prosil bym bradzo o pomoc bo dawno nie widzialem dobrej oceny z niemka za cos konkretnego.Prosze o przetlumaczenie jesli tylko możesz bo to dla mnie b.ważne. "Zbliżają się wakacje.Zamierzam je spędzić nad morzem z przyjaciółmi i właśnie próbuję zebrać taką grupę. Mam nadzieje że jestes zainteresowany tym zaproszniem.Wakacje 2007 w słonecznych Międzyzdrojach.Wyruszyli byśmy 30 czerwca busem. Koszty tej podróży wraz z zakfaterowaniem i wyżywieniem na 3 dni to ok.140 zł.Ośrodek jest zadbany, i znajduje sie 500 metrów od plaży.Wakacje w wbornym towarzystwie-ja Kamila Damian Emila Ania i Ty.Gwarantowana dobra zabawa! Powrót 2 lipca NIe przepuść takiej okazji,wszytscy czekam na Ciebie.Odpisz proszę.Twój przyjaciel Michał." z góry dziekuje(zależy mi na czasie)
Seit dem "2 Lut 2005, 19:49" ist viel Zeit ins Land gegangen.

MOKOTOW ÜBERSETZT NICHT MEHR.
HEj wszystkim bardzo proszę o pomoc muszę przetłumaczyć list na niemiecki i nie za bardzo wiem jak.Proszę o szybki kontakt ponieważ to jest pilne, ponieważ potrzebuję tego do szkoły i zależy od oceny końcowej więc bardzo mi na tym zależy z góry dziękuję buźka:*

Droga Paulino!!

Bardzo chciałam Cię przeprosić,ponieważ dawno nie pisałam.W poprzednim liście napisałaś mi że podjęłaś pracę w kawiarni bardzo mi się ten pomysł spodobał i postanowiłam troszkę pieniędzy zarobić na wakacjach, ponieważ chciałam wyjechać nad morze.Zobaczyłam atrakcyjną ofertę w gazecie.Zainteresowani pracownicy musieli posiadać min.14 lat oraz umieć porozumiewać się w zespole. Poszłam na spotkanie w sprawie pracy.Podjęłam pracę w kawiarni w Oławie.Bardzo mi się tam spodobało, ponieważ pracują tam wspaniali ludzie i panuje tam świetna atmosfera.Musiałam sprzątać po klijentach, zmywać naczynia,podawać posiłki i pakować ciasta.Bardzo się cieszę że podjęłam się tej pracy ponieważ mimo że zarobiłam troszkę pieniedzy i pojechałam na wymarzone wakacje zdobyłam dodatkowe wykształcenie.Czekam na odpowiedź

Pa Gosia
witam czy kyos mugłby mi pomoc z niemca,jestem noga a niechce sobie zawalic na początku roku.oto temat.
bierzesz udział w wymianie polsko niemieckiej.wyslij do swojego partnera list w którym:
poinformujesz go jak sie nazywasz i jle masz lat
opiszesz siebie i swoją rodzinę
napiszesz o swoim hobby
poprosisz o odpowiedz i zachęcisz do dalszej korespondencji
proszę pomożcie to jest na jutro.napiszcie w jakim kolwiek przykladzie a ja jusz sobie poradzę
Prosze mi to przetłumaczyc:
Pielęgniarka polka ,mieszkajaca w ...,znam podstawy niemieckiego,zaopiekuje sie starszą panią: pomoże przy toalecie porannej,nakarmi,poda leki,zrobi zakupy,posprząta,wezmie panią na spacer.Bliższe informacje pod numerem telefonu ...
witam...czy moze mi ktoś to przetłumaczyć bardzo ale to bardzo proszę..potrzebuję tego na jutro..
Droga Mario..
Bardzo mi przykro z powodu Twojej przyjaciółki sądze ze zachowuje sie nie własciewie i nieodpowiedzialnie...Ja rozumiem ze jest zazdrosna i boi sie ze moze Cię stracic..ale nie powinna kazać ci wybierać pomiedzy sobą a Daniel.Uwazam ze powinnas z nia szczerze porozmawiac,wyjasnic jej ze nadal ci na niej zalezy,wytłumaczyc kilka spraw i uswiadomic jej ze swoim zachowaniem bardzo cie rani.Mam nadzieje ze to pomoze i dojdziecie do porozumienia.Bede trzymac kciuki.odpisz szybko,czekam niecierpliwie..całuje i sciskam
proszę pomozcie..przetłumaczcie mi to..
Bardzo prosze o przetłumaczenie mi na niemiecki listu bo wogóle nie rozumiem tego jezyka a na wtorek mam napisać...
napisz list do swojego niemieckiego kolegi ktorego miales w czasie wakacji. W swoim liscie: 1) wyjasnij dlaczego nie mozesz odwiedzic go w planowanym terminie 2) napisz gdzie chcielibyscie mieszkac podczas wyjazdu z rodzicami 3) poinformuj o mozliwosciach spedzenia wolnego czasu w miejscowosci do ktorej pojedziesz z rodzicami 4) zapytaj go o mozliwosc zmiany terminu waszego spotkania
BARDZO PROSZE O POMOC
hej bardzo pilnie potrzebuje pomocy potrzeba mi na jutro napisać list z niemieckiego do koleżanki z Niemiec w którym opisze swój pokój :)
proszę o szybka pomoc
proszę o pomoc w napisaniu listu o sobie w jak najprostrzy sposób, piszę do partnera z wymiany polsko-niemieckiej o sobie i rodzinie, prosze o pomoc jeszcze dziś, [gg] , lub email [email]

pilne
ref
Prosze pomóżcie mi ! umiem niemieckiego dobrze a tym bardziej nie umiem pisać listów. napisze mi ktoś ? polecenie:
napisz list do swojego przyjaciela o jednej z ostatnich swoich podróży. skorzystaj z podanego słownictwa:
*eine Reise nach Zurich machen
*nach Bahnverbindungen fragen
*sich doch furs Trampen entscheiden
*die reideroute grundlich planen
*mit dem bus zur autobahn fahren
*an der tankstelle andere Tramper treffen
* Fahrgelegenheiten suchen
*keine Probleme haben
* gut in zurich ankommen
* geld sparen
Pomoże ktoś ?
Mam na jutro napisac list po niemiecku. Proszę o pomoc.

Bierzesz udziałw wymianie polsko-niemieckiej.Wyślij do swojego Niemieckiego partnera list w którym:
*poinformujesz go jak się nazywasz i ile masz lat
*opiszesz siebie oraz rodzinę
*napiszesz o swoim hobby i co robisz w wolnym czasie
*poprosisz o odpowiedź i zachęcisz do dalszej korespondencji

Blagam pomóżcie.
Lieber Hans,
Am anfang möchte ich dir sagen dass ich mich sehr freue dass wir und bald sehen werden.Ich bin Karol.Ich bin 20Jahre alt und wohne in Warszawa.Ich besuche eine Gimnazium.Ich habe 2 schwestern.Die heissen Asia und Kasia.Die sind jünger als ich und gehen noch zur Schule.Meine Eltern sind ärzte von Beruf.Wir haben noch einen Hund, der heisst Max.Der ist sehr nett und beiss nicht.
Ich intersessiere mich für Sport, Musik und Bucher.Wenn ich freizeit habe gehe ich mit meine Freunde schwimmen oder ins Kino.Ich mag auch gerne Fussball spielen wenn das wetter draussen schön ist.Also wenn wir uns treffen, können wir auch gerne was tolles machen.
Ich werde dankbar sein, wenn du mir antwortest, und wenn wir immer weiter schreiben werden.Also ich warte ungeduldig auf deine Antwort.
Schöne Grüsse aus Polen.Karol

*pozdrawiam:)
mógłby.... nie "mugłby"...
Nequi :D a ja myślałam, że to tylko ja walczę z wiatrakami :) i że jestem samotna w tej walce :)

Miło wiedzieć, że kogos to też razi :)

Miłego dnia życzę
pomóżcie mi w zada z niemca potrzebuje przetlumaczyć list na jutro
CZEŚĆ Krzysiu

sory żę tak dlugo niepisalem. Czy mówilem ci o moim Hobby gram w pilke nożną na GKS Andaluzja już o roku . gramy z rużnymi klubami ,raz przegrywamy i wygrywamy.
Hcialbym grać dobrze ale mi nie wychodzi . tak bardzo chcialbym żeby cie spodkać , bo dawno niewidzieliśmy się ,prosze przyjeć kiedyś . do zobaczenia w krutce pozdarwiam ja,siostra i rodzice . pozdrów swojch odnas.
Proszę o pomoc. Pilne. !

Po powrocie z Berlina stwierdziłes że zostawiłeś jedną ze swoich rzeczy w hotelu. Napisz list do właściciela hotelu:
-poinformuj w jakim terminie przebywałeś w hotelu i wyraź zadowolenie ze swojego pobytu.
-napisz jaką rzecz zostawiłeś i czemu zależy ci na jej odzyskaniu
-opisz jak przedniot wygląd i wspomnij gdzie prawdopodobnie go zostawiłeś.
-poproś o przesłanie jej do ciebie i zaoferuj pokrycie przesyłki.

Jeśli ktoś będzie tak miły i mi to napisze? Ja już nie wiej.. nic mi nie wychodzi, a mam to na jutro. Jeśli można to na gg będzie prościej. :) 1[tel]. Jak coś to jestem na niewidocznym, Dziękuję z góry! :*:*

Asiek.
Błagam was pomóżcie MI. grozi mi BANIA i musze oddac list a kompletnie nie kumam Z niemieckiego.oto on KOCHANI Na początku listu chciałbym wam podziekowac za mile spedzone 2 tygodnie wakacji i kupe prezentów które od was dostałem. Wracając od was w pociagu spotkałem bardzo fajna dziewczyne tak sie z nią zagadałem że cała droga do domu mineła mi bardzo szybko. kiedy dojerzdzaliśmy już dO Wrocławia na peronie czekali na mnie moi rodzice. Tak mnie wyściskali że nie mogłem złapac tchu. Bardzo się stensknili. Mam nadziej że w przyszłym roku mnie odwiedzicie i troche PolsKI POZWIEDZACIE Kocham was Czesiek Jeszcze raz proszę was pomóżcie mi
mam prozbe czy ktos moglby pomoc w przetlumaczeniu listu:
Droga Moniko,
na początku mojego listu chce cię przeprosić.Wiem o tym,że powinnam inaczej potraktować opinie twoich rodziców. mieli oni racje nie powinnam sama wychodzić wieczorem. Chciałam bardzo przeprosić ciebie i twoich rodziców.Nie chialam sprawić wam kłopotu. Nasza przyjaźń jest bardzo ważna i nie chciałabym zeby sie skończyła. Mam nadzieje ze do mnie przyjedziesz.
pozdrawiam gosia
Jak ktos umie to napisac niech napisze.bo to niestety na jutro:(
Chciałabys studiowac na uniwersytecie w Lipsku.Napisz list na uczelnie w ktorym:
- poinformujesz o swoim wieku i rodzaju ukonczenia szkoly;
-opiszesz swoje zainteresowania i wymienisz kierunki studiow ktore cie interesuja;
-zapytasz o wymagane przez uczelnie dokumenty i sposob ich przekazania;
-dowiesz sie o mozliwosc uzyskania stypendium i miejsca w akademiku
cześć. czy mógłby ktoś mi pomóc napisać list z niemca do bióra podróży.treśc zadania; w internecie znalazlas szkoly jezykowej w Berlinie. napisz list w którym
-poinformujesz gdzie znalazlas oferte i dlaczego jestes zainteresowana
-zapytasz o cene kursu i mozliwosc zakwaterowania
-zapytasz ile osób jest w grupie i jaki jest poziom zajec
-poprosisz o prospekt i podziekujesz

prosze o pomoc!!! z góry dziękuje;)
bardzo bym Cie prosił byś mi przesłała ten list jeśli masz bo mam do na pisania identyczny
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 117
poprzednia |

« 

Pomoc językowa