Blagam pomocy - list po niemiecku

Temat przeniesiony do archwium.
Temat zamknięty
61-90 z 117
Offensichtlich will es niemand mit dir aufnehmen, das wäre ja Selbstmord und noch dazu sinnlos.
edytowany przez Japanese: 15 paź 2010
Cytat: Japanese
Letzte Hilfe:

http://www.lehrerasm.it/angebote/lehrmaterialien/Montessori%20Deutsch/lehrgang_adjektiv.pdf

Seite 4

Widze, ze mowimy o rzeczach, o ktorych nie slyszales nawet :-)
Ok: Ostatni raz ci pomagam. Patrz nowy watek.
edytowany przez dociekliwy19: 15 paź 2010
Mam do napisania list... pomóżcie!!
Chcesz zaprosić swoja niemiecka kolezanke do wspolnego spedzenia ferii zimowych w twojej miejscowosci. napisz do niej list.
1. zapros ja do siebie i podaj dokladny czas trwania ferii zimowych
2. Przedstaw polozenie i atrakcje turystyczne w twoim miescie
3. Objsnij mozliwosci dojazdu do niej roznymi srodkamy lokomocji
4. opisz sposob spedzania czasu i towarzystwo w jakim bedziecie przebywac.

POMOCY!!
Bardzo proszę o pomoc!!:))
paulinka, idź do Moko. On siedzi na Elbie i uwielbia odrabianie lekcji za nieletnie dziewice. Jeszcze tego nie załapujesz? Uruchom własną żaróweczkę!
Dziekuje;)
Cytat: bongo-bongo
Uruchom własną żaróweczkę!

Masz jakis problem z zarowkami, ze ciagle o nich mowisz? Czy skonczyl ci sie zasob powiedzonek, pajacu?
Liebe ...,

wie geht es dir? Ich habe lange nichts mehr von dir gehört. In ein paar Wochen fangen bei uns die Winterferien an. Vielleicht hättest du Lust, zu mir zu kommen. Die Winterferien dauern vom 20.01 bis zum 14.02. Die erste Woche könnten wir bei mir zu Hause verbringen. Ich wohne im Zentrum Warschaus. Da gibt es viele Sehenswürdigkeiten, Museen und Kinos. Wir könnten uns auch mit meinen Bekannten treffen und etwas gemeinsam unternehmen. Du kannst direkt mit dem Zug hier herkommen. Die Reise würde nicht mehr als 2 Stunden dauern. Du müsstest am Hauptbahnhof aussteigen und meine Eltern würden dich da abholen. Sag uns aber bitte vorher Bescheid! In der zweiten Ferienwoche könnten wir vielleicht für ein paar Tage ins Gebirge fahren. Ich hoffe, du kommst mich besuchen. Ich freue mich auf dich.
viele Grüße,
...
Dziękuję!:))
Zasób powiedzonek mi się nie kończy, ale w zw. z tym, że Neo's i tak nie czytają innych postów (w przeciwieństwie do ciebie = lobenswert!), tylko swoje, to moja "żarówa" ma za każdym razem na nowo piorunujące działanie. No, nie wspomnę o dupce. Szok jest taki wielki, że nic więcej nie widzą. A, co mam się dla nich wysilać? Dla nich tut es. Aber, es ist zu schwer fuer dich. Gib auf!
Proszę po raz drugi o POMOC!!:)
List prywatny
jestes na wakacjach i zwiedzalas interesujaca ekspozycje w muzeum. napisz do kolezanki z niemiec
1. poinformuj w jakim kraju jestes i dlaczego piszesz
2. napisz w jakim muzeum bylas i jaki rodzaj sztuki ogladalas
3. okresl tematyke wystawy i przedst. nazwiska dziel autorow prezentowanych na wystawe
4. opisz swoje wrazenia z nia zwiazane i zachec do obejrzenia ekspozycji

Notatka:
Mieszkasz u niemieckiej rodziny i zepsułaś jeden z mebli, a musisz wyjsc. zostaw gospodarzowi inf o tym co sie stało:
1. napisz co zostalo zepsute
2. wyjasnij dlaczego nie naprawilas uszkodzenia od razu
3 okresl kiedy naprawisz
4. przepros za wyrzadzona krzywde

:) Z gory bardzo dziekuje:*
No, i patrz, ni czorta nikt nie chce za ciebie tego zrobić. Dlaczego? Po chcesz gotowca. Wszyscy się wymandrzają, ale nie lubią robić gotowców. Ot, może za setnym razem załapiesz bluesa. Nic nie kapujesz?
Hej , pilnie potrzebuję dokończyć napisać list po niemiecku .

Byłabym wdzięczna gdyby ktoś sprawdził i poprawił ten list a to w nawiasie przetłumaczył na niemiecki , ale bez użycia translatora, bo takie tłumaczenie nie uwzględnia czasów z których ja niestety leżę.

Liebe Kasia,
danke für deinen Brief. Ich habe mich darüber sehr gefreut. Sei bitte nicht böse, dass ich so lange nicht geschrieben habe. Leider habe ich viel zu lernen. Ich habe Dich sehr vermisst. Wie geht's dir? Was geht in der Schule? Ich habe schlechter Noten und argumentieren mit ihren Eltern. Anlage regnet immer noch und es ist kalt . (W sobotę moja kuzynka miała urodziny. Na przyjęciu wszyscy świetnie się bawili , poznałam tam swoją nową koleżankę Ewę . Jest bardzo miła i wesoła . ) So, das war's für dieses Mal. Herzlich GruBen .
Liebe Kasia!

Danke für deinen Brief.
Ich habe mich darüber sehr gefreut.
Sei bitte mir nicht böse, dass ich so lange nicht geschrieben habe.
Aber habe ich leider viel zu lernen gehabt.
Ich habe dich so sehr vermisst.
Wie geht's dir? Wie geht es dir in der Schule?
Ich habe jetzt leider schlechte Noten, deshalb habe ich auch Probleme meinen Eltern.
Bei uns regnet es immer noch und es ist kalt .
Am Samstag hat meine Kusine ihren Geburtstag gehabt.
Auf der Party haben sich alle sehr gut unterhalten, und ich habe dort eine neue Freundin Eva kennen gelernt.
Sie ist sehr freundlich und lustig/fröhlich.
So, das war's für dieses Mal!

Liebe Grüße!
Hej, muszę pilnie napisać list ..
Korespondujesz z koleżanką z Niemiec, którą poznałeś podczas wymiany międzyszkolnej. W ostatnim liście zapytała o twoje upodobania literackie. Napisz do niej list, w którym:
-przeprosisz, że długo nie pisałaś i podasz powód,
-poinformujesz ją, jakie książki chętnie czytasz i dlaczego,
-wspomnisz o swojej ostatniej lekturze i zachęcisz do jej przeczytania,
-zapytasz o jej upodobania literackie i ulubionego pisarza.
Z góry bardzo dziękuje ;)
Może ktoś sprawdzić ? ( z góry dziękuje ;)

Hey Anne,
es tut mir leid, dass ich nicht schrieb lange, aber ich war beschäftigt. Die Eltern halfen mit Umzug. Kürzlich fragte ein Jake Ich mag Bücher so fortgeführten lesen. Meine Lieblings-Bücher sind Abenteuer Bücher. Die meisten gerne lesen "Harry Potter". Nicht lange ist die Premiere des letzten Teils. Dieses Buch ist großartig. Bewegt mich eine neue Welt verzaubert. Kürzlich habe ich gern gelesen Lesung Schule. Gestern las ich "Przedwiośnie" ist eine großartige empfehlen. Und Sie wollen das Buch lesen? Vielleicht haben Sie einen Lieblingsautor? Ich freue mich auf die Antwort. Gib mein Bruder, Schwester und Eltern.
Mit freundlichen Grüßen Natalia
Oszustko! Pogadaj o tym z Dr. Gugle! Ja Guglego nie poprawiam!
bongo z ciebie bylby wspnialy "nauczyciel"
czy natalia byla juz u moka? zaraz sprawdze
Oszustów nie znoszę. Oni sobie tylko z nas jaja robią. I to bez przerwy, uparte cudaki.
bongo tam jest chaos jeden przez drugiego poprawia a co jeden to jeszcze gorszy poprawiacz u ciebie czuje sie przynajmniej pewnie i spokojnie biedni
...nie rozbieraj się jeszcze. Natychmiast nałóż stanik i dolej kleju! A w międzyczasie popraw Guglego. Kobieta powinna umieć robić 70 rzeczy na raz!
No pewnie że napisałam to w google. Żeby mniej więcej wiadomo było o co mi chodzi.
Piszę tutaj żeeby ktoś życzliwy mi to napisał poprawnie tak ?
Mam też ten list do napisania pomożecie ? ;)

Korespondujesz z koleżanką z Niemiec, którą poznałeś podczas wymiany międzyszkolnej. W ostatnim liście zapytała o twoje upodobania literackie. Napisz do niej list, w którym:

Cytat: Natkaaa18
Mam też ten list do napisania pomożecie ? ;)

Liebe Anna,
sei mir bitte nicht böse, dass ich so lange nicht geantwortet habe. Ich war letztens beschäftigt, weil ich seit ein paar Monaten regelmäßig auf den Strich gehe. Das ist auch der Grund, warum ich wenig Zeit habe und daher relativ selten Bücher lese. In meiner Freizeit, die mir noch übrig bleibt, greife ich gerne zu einem Buch mit obszönen Inhalten, das meinen Geschlechtstrieb steigert und für meine richtige Stimmung bei der Arbeit sorgt. Ich habe letztens das Buch "Nacktbaden" gelesen. Es ist wirklich empfehlenswert, weil es auf das Vorstellungsvermögen einwirkt und sich sehr flüssig liest. Es ist aber leider nur ein literarisches Vorspiel. Wenn du dich für eine solche Thematik interessierst und sofort ins kalte Wasser springen möchtest, würde ich dir eine aussagekräftigere Lektüre empfehlen.

liebe Grüße!
dociek ty prosiaku zaraz prztlumacze ten list na polski

Anna Szanowni Państwo,
nie był na mnie zły, że mam tak długo na odpowiedź. Byłem niedawno zatrudniony, bo regularnie od kilku miesięcy sie protytulje. Jest to również powód, dla którego mam mało czasu, a zatem stosunkowo rzadkie książki czytać. W wolnym czasie będę miał w lewo, lubię używać książka z treści obsceniczne, co zwiększa mój popęd płciowy i przewiduje mój nastrój w pracy. Niedawno przeczytałem książkę "nagie kąpiele. To jest bardzo zalecane, gdyż działa na wyobraźnię i jest bardzo płynna czytać. Jest to niestety tylko literackim gry wstępnej. Jeśli się na taki temat bezpośrednio zainteresowani i chcą skoczyć na głęboką wodę, polecam bardziej znaczące czytania.

to mniej wiecej napisal dociek w tym liscie ta dziewczyna nic ci zlego dociek nie zrobila juz do reszty upadles na glowe
dociek a moze ty jestes moko i sabotujesz to forum skandal
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 117

« 

Pomoc językowa