Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie/Germanistyka.

Temat przeniesiony do archwium.
61-77 z 77
| następna
Cytat: beobachter
Tutaj sama sobie odpowiedziałaś. A nie zastanawiałaś się, dlaczego nie jest odwrotnie. Znasz wykładowców UP wykładających na UJ?

Cytat: fairyyytale
Ciekawie sobie tutaj poczynacie. A UP to zła uczelnia, lepiej wybrać UJ. To renoma.

Owszem

Dlaczego w każdym wątku piszesz, ze UP to zła uczelnia?
Ja ją skończyłam i mam świetną pracę. Poza tym wielu wykładowców z UJ wykłada także na UP.
a kręcenie lodów pozostawiam Tobie.
Rozumiem, że Uniwersytet Jagielloński nie może równać się z Uniwersytetem Pedagogicznym. Może masz rację. Przemyślę to. Thx!

Tutaj sama sobie odpowiedziałaś. A nie zastanawiałaś się, dlaczego nie jest odwrotnie. Znasz wykładowców UP wykładających na UJ?

Ciekawie sobie tutaj poczynacie. A UP to zła uczelnia, lepiej wybrać UJ. To renoma.

Owszem

Dlaczego w każdym wątku piszesz, ze UP to zła uczelnia?
Ja ją skończyłam i mam świetną pracę. Poza tym wielu wykładowców z UJ wykłada także na UP.
Ja robisz to lepiej, to nie mam ale. Lepiej być dobrą kosmetyczką, bo ma wzięcie, niż bylejaką germanistką, co później pracy szuka miesiącami. Wybór zawsze jest.

Chciałabym usłyszeć Twój niemiecki, germanisto idealny. Ja nie muszę leczyć kompleksów na forach, w przeciwieństwie do Ciebie.
Fakt, leczysz je sobie inaczej... Poprawna forma: idealny germanisto.

Chciałabym usłyszeć Twój niemiecki, germanisto idealny. Ja nie muszę leczyć kompleksów na forach, w przeciwieństwie do Ciebie.

Du bist wahrscheinlich eine von denen: http://piekielni.pl/12867
Statt deine Komplexe hier offen zu legen, solltest du dich weiter in Blasen und Ficken weiterbilden.
Denn von uns kennst du nur dich in "kręcenie lodów". Wir können das nur genießen (das tun wir auch :).
Tym razem nie o lodach, a o UJ. Polecam link:
Ot, naczytał się durnych linków i teraz tylko powtarza, jak papla.
Pleć, pleciugo, byle długo...
A zwrot "Chciałabym usłyszeć Twój niemiecki, germanisto idealny" jest poprawnie, abowiem pozycja przymiotnika w polskim nie jest "zamurowana". W tym przypadku oznacza to: germanisto od siedmiu boleści.
Wg twojego przepisu powinno być: od siedmiu boleści germanisto, und so spricht keine Sau in Polen nicht!
ja dzisiaj złożyłam dokumenty... uff... teraz poczekamy do 15 lipca....
Oh, Gott, es ist bloß eine Woche?
....już mam tremę...
edytowany przez zochama: 08 lip 2011
Cytat: zochama
Oh, Gott, es ist bloß eine Woche?
....już mam tremę...

"już mam tremę"? ty też składałeś?
To dobra decyzja. Pogratulować wypada! Jak rozumiem, to drugie podjeście. Czyli łatwo wcale tam nie ma ;)

Cytat: Anczi87
ja dzisiaj złożyłam dokumenty... uff... teraz poczekamy do 15 lipca....
Cytat: Anczi87
ty też składałeś?
E-e... Es ist Lampenfieber davor, was danach kommt, wenn man dich "umgottswilla" annimmt. Du darfst schon heute lernen: ostatnio = letztens!
Solches Deutsch wird dir beigebrungen! Ja składam ręce do niebios.
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
- Beobachter
Fajrytalo, jesteś w transie, czy co? Pokićkały ci się posty? Alkohol ist keine Lösung!
Es ist ein Destillat!
Temat przeniesiony do archwium.
61-77 z 77
| następna

»

Życie, praca, nauka