studia germanistyczne- gdzie?

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 154
Wenn kasiulaczek so gut ist wie sie denkt, dann sollte sie es beweisen.
nie uważam, że jestem dobra, tylko że kolegia są lepsze od uś, moja osoba nie ma tu nic do rzeczy, czy umiem wybornie, średnio czy beznadziejnie niemiecki. Aber vielleicht verstehen Sie nicht, was ich sagen wollte. Es tut mir Leid meine kleine Kinder, aber was kann ich noch machen? Ich sagte, was ich sagen wollte, das wäre alles ;) Gruß und Kuss
edytowany przez kasiulaczek: 07 cze 2012
Du bist einfach sehr schwach, unser sehr großes Kind. Und du kannst jetzt wirklich nichts dafür. Es ist für dich einfach zu spät, da du nichts gelernt hast. Du hast ganz simpel nur Sch... geklappert und nichts mehr. Und deine Person hat sehr viel zu Sache, weil, wenn du nichts weisst, dann schaue einfach zu, befor du deine Klappe aufreisst.
btw. Gruß und Kuss = sagt keine Sau in DE nicht. Lerne es auswendig! Letztens.
Jesteś cienka z niemca, jak nie wiem co. Myślisz, że sklecisz kilka prostych zdań z jeszcze prostszym słownictwem, które sobie tłumaczysz na translatorze, to jesteś dobra z niemieckiego. Żałosne. Dobra rada na przyszłość, korzystaj z dobrych słowników, to Ci się wzbogaci zasób słownictwa. Napisałam po polsku, żebyś nie musiała siedzieć ze słownikiem i tłumaczyć :) Miałam napisać tylko na temat kolegiów, więc to już wszystko z mojej strony. Żegnam
edytowany przez kasiulaczek: 07 cze 2012
Chcesz skomplikowaniej?
Cytat: kasiulaczek
Jesteś cienka z niemca, jak nie wiem co. Myślisz, że sklecisz kilka prostych zdań z jeszcze prostszym słownictwem, które sobie tłumaczysz na translatorze, to jesteś dobra z niemieckiego. Żałosne. Dobra rada na przyszłość, korzystaj z dobrych słowników, to Ci się wzbogaci zasób słownictwa. Napisałam po polsku, żebyś nie musiała siedzieć ze słownikiem i tłumaczyć :) Miałam napisać tylko na temat kolegiów, więc to już wszystko z mojej strony. Żegnam

Kleine, spreizt die Beine, vielleicht darin bist du gut genug.
Moja baba mi mówiła, że słyszała na własne ucho, jak to wykładowcy z germanistyki na UŚ nie potrafią rozróżnić między Textfragment a Textauszug mieszając jedno z drugim, więc nic nie dziwi, że praktyczna nauka u nich leży. Ale to naukowcy, przecież języka znać nie muszą, choć są po filologii. Ponoć...

studenci uś mają rzekomo sporo nauki, tylko ciekawej jakiej nauki, bo raczej nie praktycznej nauki języka niemieckiego. nie potrafią swobodnie wypowiadać się w tym języku, w tym studenci, którzy już prawie kończą studia, a poziom przeprowadzanych zajęć w 5-letnim okresie jest śmieszny, jak i wykładowcy, którzy te zajęcia prowadzą. natomiast w kolegiach na kierunku niemieckim jest kładziony nacisk na język praktyczny
Cytat: beobachter
Moja baba mi mówiła, że słyszała na własne ucho, jak to wykładowcy z germanistyki na UŚ nie potrafią rozróżnić między Textfragment a Textauszug mieszając jedno z drugim, więc nic nie dziwi, że praktyczna nauka u nich leży. Ale to naukowcy, przecież języka znać nie muszą, choć są po filologii. Ponoć...

Twoja baba za dużo mówi, a jak wiesz baby i ryby głosu nie mają :)
Cytat: beobachter

studenci uś mają rzekomo sporo nauki, tylko ciekawej jakiej nauki, bo raczej nie praktycznej nauki języka niemieckiego. nie potrafią swobodnie wypowiadać się w tym języku, w tym studenci, którzy już prawie kończą studia, a poziom przeprowadzanych zajęć w 5-letnim okresie jest śmieszny, jak i wykładowcy, którzy te zajęcia prowadzą. natomiast w kolegiach na kierunku niemieckim jest kładziony nacisk na język praktyczny

powiedz swojej babie ze nie ma czegos takiego jak Textfragment w niemieckim
Cytat: irkamozna
pnjn należy do zajęć obowiązkowych, bo jak prowadzić konwersacje, gdy się nie jest obecnym. Obowiązkowe, nieobowiązkowe, chodzi o poziom nauczania, a obecność to inna sprawa. Artykuł na temat kolegiów
http://wyborcza.pl/1,95892,7186095,Wyzsze_szkoly_zawodowe_sa_konieczne__Przypadek_kolegiow.html

letztens to znaczy ostatnio, wystarczy sprawdzić obojętnie w jakim słowniku
Eben nicht. Ein Wörterbuch ist hier zu wenig, Frau Lizentiat! To nie wystarczy. Złapali Kościuszkiego! Też się tak samo uczyłaś, jak i inni!

letztens nie znaczy ostatnio tak podaje pons i to jest zle
przecie od lat to cholerstwo powtarzam...
ale kochanie polecasz ponsa biednym dzieciom
Hej, kartonie! Licencjat, to już nie dzieci! To srale.madrale na wyzszych uczelniach tylko oni uzywaja tego słowa i nie udawaj ze o tym nagle nie wiesz
irciu przepraszam padam na kolana i blagam o przebaczenie
przebaczam podnies sie z kolan grzeszna duszo!
A licencjaty niech opanuja calego ponsa poza "letztens". Letztens kann es ihnen nur zur Güte kommen.
edytowany przez irkamozna: 08 cze 2012
Cytat: Diego44
letztens nie znaczy ostatnio tak podaje pons i to jest zle

sprawdź pierw co mówi Pons
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=ostatnio&l=depl&in=ac_pl&lf=de
Diego musi oszczędzać peniondze, bo Hannes ma za krótki Stick.

jak ma stick za krótki to niech dokupi niebieską tabletkę
Cytat: Tamod
I, co wtedy? Wsmarować we włosy? W tym wieku ten cały seks odbywa się tylko w głowie!
I, co wtedy? Wsmarować we włosy? W tym wieku ten cały seks odbywa się tylko w głowie!

nie dyskutuję, nie potrzebuję wspomagaczy (może dlatego, że nie widzialem Diego :)
Nizza sehen... und sterben.
Im Forum gibt es kilometerlange Ausführungen plus Links dazu. Einfach, ein hässlicher Krabb...
no i nasi sexexperci sie odezwali letzten oznacza niedawno tak jest w dudenie niemieckim jezeli umiecie po niemiecku to powinniscie to wiedziec pons podaje letzten ostatnio i to jest zle
chlopcy ja tez bylam mloda i wiezcie mi po 50 wszystkim sie nie chce
poniewaz jestem stara i brzydka i 0 sexu wiec w letztens opuscilam s sorry

piszesz z wlasnego doswiadczenia ?
diego, to wiemy od lat, nie przesadzaj.

nie dyskutuję, nie potrzebuję wspomagaczy (może dlatego, że nie widzialem Diego :)

CHYBA TA RADOSC JEST OBUSTRONNA
diego, to wiemy od lat, nie przesadzaj.

NIE PRZESADZAM WSZYSTKIE LUSTRA WYRZUCILAM
Diego, ogórek i cebula. Ogórek, jako Dildo, a cebula, aby popłakać nad tobą.
NIE TEGO NIE BEDE ROBIC RZUCE SIE W WIR PRACY I BEDE ROBIC NADGODZINY
po 50 zycie jeszcze sie nie skonczylo
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 154

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa