Pytanie o zawodówke w Niemczech.

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 89
Cytat: hammel
yes-yes-yes! Olej wszystko! Jedź! Nic się nie ucz. Po kiego? Pierwsze wskazówki językowe i to bardzo pomocne: Jedzenie po niemiecku oznacza: miam-miam albo, ham-ham. Picie oznacza: gluk-gluk, a gadanie znaczy: bla-bla. To ci na pierwsze miesiące wystarczy. W burdelu nie musisz nic mówić, tylko bulić. Resztę zrobią Aboriginals. Uważaj na radary!

hammel pobaw sie ze swoim kotem to kot na tym skorzysta
http://www.transnational-dual.de/
http://pleszew.starostwo.gov.pl/pliki_do_pobrania/22/Information_Transnational_Dual_pol..pdf
jesteście śmieszni jak może to być szkoła tylko po LO jak to jest szkoła średnie to tak jakbym miał skończyć technikum by iść do liceum. Hammel w prywatnych firmach choć wątpię że masz taką firme bo pewnie masz z 11lat się dużo zarabia nawet jako robol a zwłaszcza w niemczech ;)
Cytat: hammel
yes-yes-yes! Olej wszystko! Jedź! Nic się nie ucz. Po kiego? Pierwsze wskazówki językowe i to bardzo pomocne: Jedzenie po niemiecku oznacza: miam-miam albo, ham-ham (koniecznie przez samo"ha" - nigdy cham-cham!!!). Picie oznacza: gluk-gluk, a gadanie znaczy: bla-bla. To ci na pierwsze miesiące wystarczy. Dogadasz się na pewno. W burdelu nie musisz nic mówić, tylko bulić. Resztę zrobią Aboriginals. Uważaj na radary!

Wiesz ja też się nie ucze niemca a wiem że jedzenie- essen, picie-trinken, gadanie-sprechen(chyba) i to nie dzięki google translator ;)
Cytat: Oleczny
w prywatnych firmach choć wątpię że masz taką firme bo pewnie masz z 11lat się dużo zarabia nawet jako robol a zwłaszcza w niemczech ;)

pokemon ma nierówno pod sufitem
poznasz życie to będziesz gadał, bo na razie to same głupoty pleciesz
Powiem tak wy nic prawie o tym niewiecie a mowicie. Bylem w urzedzie pracy pytalem czy mozna jechac do niemiec po gimnazjum i powiedzieli ze najchetniej przyjmoja tych po gimnazjum. Jak nikt niewiezy to niech idzie sam sprawdzi. Wielcy znawcy nic niewiedza a pierdziela
Cytat: romek45
Powiem tak wy nic prawie o tym niewiecie a mowicie. Bylem w urzedzie pracy pytalem czy mozna jechac do niemiec po gimnazjum i powiedzieli ze najchetniej przyjmoja tych po gimnazjum. Jak nikt niewiezy to niech idzie sam sprawdzi. Wielcy znawcy nic niewiedza a pierdziela

i masz racje romeczku oni sie tylko na znawcow pozuja a sa tym kim sa poczytaj ich posty a przekonasz sie
Wiem czytalem i takie pierdoly pisza ze mi sie zyc odechcialo:D. Bo pisza ze niby trzeba tutaj skonczyc szkole a to jest gowno prawda. Oni najchetniej przyjmoja tych ktozy sie ucza bo maja okazje zobaczyc kto jaki jest a nie ze skonczyles szkole i jedziesz na takzwany krzywy ryj. Powtazam sprawdzcie dobrze a nie pierdzielcie:)
romek, ale ty to tez potrafisz pierdzielic. Koncertowo. Sprawdz sam. Potem wpadnij do mnie. Jestem w bawarii. Zaplace ci podroz. Koniu!
Sprawdź jak się przyjmuje pisze a nie pierdziel.
I nie uzależniaj swojej chęci życia od jakiegoś forum. Szkoda życia, Romek!
Ludzie o czym wgl wy gadacie. Po 1 nieuzalezniam sie od tego forum i bylem sie dowiedziec w urzedzie miasta i mowia ze mozna normalnie legalnie jechac do niemiec do nauki po gimnazjum. Ja niejestem w gimnazjum jestem w szkole sredniej 2 klasa i mam zamiar zrezygnowac z nauki tutaj i jechac tam mowie jeszcze raz i to juz ostatni ze sprawdzcie a nie mowcie normalnie sie mozna zapisac. Mam kolego sa w gimnazjum zlozyli juz wnioski zrezygnowali z liceow i technikum i normalnie moga jechac juz w maju ale jada najprawdopodobniej we wrzesniu. Wiec niegadajcie mi co mam robic bo bym sie nieodzywal jakbym sie niedowiadywal a tu pierd.. farmazony ze niema wyjazdow po gimnazjum.
takie pierdoly pisza ze mi sie zyc odechcialo:D

Dlatego napisałam, żebyś życia od forum nie uzależniał.
Dobrze, że szykujesz się do Niemiec. W szkole musi być ci ciężko z takim polskim.
@diego:
Cytat: diego13
skoncz gimnazjum w polsce

naucz się polskiego, to już sama podstawa :))) o niemieckim i zawodzie nie wspomnę :)))
Cytat: Tamod
romek45 - jesteś głupim śmieciem, jak tego nie rozumiesz, to cię życie nauczy :)

zostaw dziecko w spokoju lobuzie
Cytat: diego13
skoncz gimnazjum w polsce

naucz się polskiego, to już sama podstawa :))) o niemieckim i zawodzie nie wspomnę :)))

nauczy sie nauczy nie musisz go tak poganiac dobrze ze nie jestes nauczycielem
to z Cb

co za Cb?
pieprzysz, życia nie znasz, mały smark w jednych majtkach miesiąc łazi
Diego troche sie dziwnie pisze do kobiety Diego. Ja niejestem w gimnazjum tylko w szkole sredniej elektrykiem 2 klasa:D
to z Cb

co za Cb?
pieprzysz, życia nie znasz, mały smark w jednych majtkach miesiąc łazi

nie badz obrzydliwy
Diego troche sie dziwnie pisze do kobiety Diego. Ja niejestem w gimnazjum tylko w szkole sredniej elektrykiem 2 klasa:D

skoncz szkole w polsce w niemczech elektrycy dobrze zarabiaja i maja duzo pracy
@diego: zadanie życiowe spełniłaś - wyszłaś za mąż. Gratulacje.
Wciągaj beret i do paciorka!
@Romek: kannst du Deutsch?
Cytat: white-apple

Jeszcze lepiej, za Niemca i to rodowitego, a nie przyszywanego.
Hamel jestes zwykla cipka zle sie odzywasz zberezniku jak ty siedzisz calymi dniami w swoim kurwidolku i trzepiesz sobie ta kuzie to sie niedziwie ze sie wyzywasz na innych:D

nie obrazaj hammelka on jest ciezko dotkniety tylko jeszcze nie wiem czym
A co wy myslicie ze ja musze jechac do tych niemczech wcale niemusze ale ja sie chce zycia nauczyc a nie siedziec i grzebac w smietnikach jak tutaj niektozy:D

Na temat rodowitości się nie wypowiem - blondyn o niebieskich oczach to to nie jest :D:D:D

i z pieniedzmi
verpisst dich, du blöde Wanze!
kazda normalna kobieta chce posiadac rodzne tzn meza i dzieci podkreslam normalna kobieta
a ja jeszcze do tego skonczylam studia i mam dwa wspaniale zawody finansowo jestem niezalezna od meza was will man mehr
Dobra, kobieta nie kobieta, mąż czy nie mąż mniejsza o to.

Otóż mam pytanie.
Wraz z kolegą z klasy postanowiliśmy się nieco więcej dowiedzieć jak to jest z tym wyjazdem do tych zawodówek. Czy może ktoś udzielić rzetelnym informacji ?
Gdzie składać i JAKIE papiery ?
Gdzie się dowiadywać o cokolwiek więcej niż " zawodówki w niemczech, tak coś o tym było" i inne pierdoły a zero szczegołów.
Chodzi mi o wszystkie rzeczy, które pozwolą Nam się " zapisać " ( ? ) do tych szkół ( wybranej)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 89

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie