Olimpiada - etap okręgowy

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 463
to i tak dobra jestes, bo mnie sie nigdy zadnej przeczytac nie udalo i jakos sie obywalam do tej pory, wiec mysle, ze i w tym roku len bedzie mial szczescie ;p heheeh, nadzieja matka glupich ??
przygotowując sie do olimpiady napewno rozwaizujecie testy. w internecie nie moge sie ich zbyt wielu doszukac, owszem mam juz rozwiazane te wszystkie z ojn, ale moze zna ktos jeszcze inne ciekawe testy, niekoniecznie z olimpiady i niekoniecznie gramatyczne ? bardzo prosze o linki w miare mozliwosci
ja te testy z ojn wydrukowalem, ale jeszcze nawet nie obejrzalem :]
Pytanie w kwestii formalnej- czy wasi nauczyciele pojadą z wami na etap okręgowy?
nie mam pojecia:P chyba tak
nie prztpuszczam, w ogóle jeżeli miałem 93 pkt to przeszedłem? bo żadna informacja oficjalna do szkoły nie przyszła:/
Do mojej szkoły też jeszcze nic nie dotarło ;) Ale jestem na liście w internecie, także jakby co to jest się czego podczepić. Trochę to mało poważne i niesprawiedliwe z ich strony- nierówny czas na przygotowanie się do okręgówki.
Jeszcze jedno pytanie ;) - jak wasi nauczyciele podchodzą do tego etapu?- w stylu: przeszedłeś fajnie, ale radź sobie sam, czy też macie jakieś dodatkowe zajęcie , rady, wskazówki itd.?

Pozdrawiam
hej hej... oo... do mnie do szkoly pismo oficjalne doszlo dopiero wczoraj.....
a co do przygotowania, to ja chyba bede miala cos w ferie!! ;)
"przeszedłeś fajnie, ale radź sobie sam" - dokladnie tak :]
dlaczego nauczyciele nie chca pomagac swoim uczniom i maje gdzies te olimpiade? Przeciez to uczniowie promuja szkole.
u mnie ejst problem z dwiema olimpiadami, rosyjski tez :P abstrachujac od tego ze sam osobiscie musialem te olimpiady zalatwiac bo u nas nic nie organizuja z zasady - i tak sie nikt nie dostanie :P

no a tu nagle dostalem sie. i to z dwoch przedmiotow :P i co? i NIC. Wychowawczyni dalej ma do mnie bzdurne pretensje ze sie spozniam na lekcje :] Nikt sie tymi olimpiadami nei przejmuje. Pewnei nie bedzie komu ze mna pojechac, sam se pojade :]
a nie, sorry, sa u nas dwie olimpiady :P

Wiedzy Teologicznej i Wiedzy o Misjach w Afryce czy cos :P
ja tez sobie sam pojade i mam nadzieje , ze sobie poradze!
Mam chyba male szanse, ale sprobowac zawsze warto. Mam gdzies moich nauczycieli, ktorzy popadli w frustracje
Jeszcze to wypada w sobote! kurwa!!
rosyjski tez lol ;) chcesz sie wyzalic na gg?;)
hej...gdzie mozna znalesc liste osob ktore pzrechodza dalej..chodiz mi o okreg rzeszowski??bo do mojej szkoly nic nie dotarlo...kur.....nie bede konczyc...szkoda gadac..ale pzreciez to nasza piekna biurokracja....i POlska;)a moze ktos wie od ilu pkt sie pzrechodzi dalej...czy jeszcze w calym okregu rzeszowskim nic nie wiadomo??....
w calej Polsce sie przechodzi od 80,5 pkt
quote: Das neujahr (gość) 6 Sty 2006, 17:42 odpowiedz
wysłano z: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
dlaczego nauczyciele nie chca pomagac swoim uczniom i maje gdzies te olimpiade? Przeciez to uczniowie promuja szkole.

Bo sądzą, że poziom, jaki wymaga się na tej olimpiadzie jest nieadekwatny do możliwości ucznia liceum i tu zacytuję: "... nie jesteście studentami germanistyki, żeby umieć takie rzeczy (...) może licealistom z wrocławia się udaje (...)" U mnie nauczyciel przygotowuje uczniów wyłącznie pod kątem matury (podst+rozsz) oraz certyfikatu (dsdII) Moim zdaniem maturka z niemca jest dla przedszkolaków, tzn. owszem rozszerzona jest na pewno trudna, ale nie wymaga się tam konkretnych sensownych rzeczy jak na olimpiadzie..sądzę, że stara matura była sto razy lepsza.
k... k... k... nie dosc ze w sobote to jeszcze po moich feriach... nawet jakbym byla troche bardziej ambitna, to i tak w ferie nigdy by mi sie nic nie udalo zrobic... z drugiej strony mi zalezy i zamierzam przeczytac pare ksiazek... ino jak cos schrzanie na pisamnym, bede zla... i widzicie... mam dylemtat... ino jedno pewne... to w sobote jest k...
mam to już za sobą...ja niestety nie widziałem rożnicy między podstawową i rozszerzoną maturą...:) ale naturalnie może być dla niektórych kłopotliwa..co do starej matury...też uważam że była 100 razy lepsza..tzn. wymagała o wiele wiecej myślenia od ucznia..no ale cóz... aha..mam takie pytanie? ma ktos na kompie olimpiadę z tego roku..w sensie że etap I szkolny..:P? chciałbym sobie rozwiązać ...:) pozdrawiam
zapodaję link z poprzedniego tematu o ojn: http://www.niemiecki.maczek.glt.pl/
Pozdrawiam
Dziękuję!
Witam!

Chciałam was zapytać jak przygotowujecie się do części ustnej, zakres:historia, geografia itd. Jest tego tyle, że nie wiem czy zdążę te wszystkie informacje odszukać, nie mówiąc już o nauczeniu się. Macie jakiś patent na tą część?

Pozdrawiam
śmieszą mnie takie posty troche, wyluzuj... po prostu wyluzuj :D
A mnie śmieszą tacy chłopcy twojego pokroju. Cel główny: kreowanie się na wielkiego luuuzaka, jedno wielkie joł(op) ;)
Zaakceptuj, że każdy będzie miał swoje podejście do tej olimpiady , tak jak każdy różni się też pod wieloma innymi względami. -nawet jeśli Cię to śmieszy, to tak już jest.
musze sie pochwalic :D

dzisiaj mialem okregowa olimpiade z rosyjskiego :D 89/100, w zeszlym roku na centralne brali od 82, takze jestem pelen nadziei :)
Czy jest ktoś z Poznania, kto bierze udział w eliminacjach okręgowych???? Jeśli tak to odezwijcię się, por plissss .... :)
Ja wiem tylko tyle że od jutra mam ferie i nie uśmiecha mi sie nauka tego wszystkiego :/ Najchetniej to bym to olała, bo mi sie po prostu nie chce, ale wiem że potem bym żalowala :P
a ja oleje :D
bo tez zaczynaja mi sie wlasnie ferie, jade na snowboard i postaram sie nie myslec o moich brakach jezykowych :D
a potem do lublina :P tak tylko zeby zobaczyc jak to tam wyglada :D
hej krakowianie a gdzie dokladnie odbywa sie nasz etap okregowy ? bo ze w krakowie to raczej pewne :) no i wlasnie kiedy to jest dokladnie ??
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 463

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa