Olimpiada - etap okręgowy

Temat przeniesiony do archwium.
391-420 z 463
Mam prosbe! Czy moglby mi ktos wyslac tegoroczna olimp. okreg. na adres:
[email]
Z gory dzieki!
Przejrzyj ten wątek dokłądnie , zresztą pod inny topikiem (olimpiada-test) test został skopiowany
Dobrze, ale ja chcialbym caly w pliku i bez bledow!
jaki wymagający... mamy go wyczarować??
nie umiesz ?:> nie zdasz matury! :> juz na kurs czarnej magii w hoghwarcie! :>
Robercik, TY MUGOLU!! hogwart a nie hoghwart :P
Ok sorry!
Jak ktos wyczaruje ten test to niech wysle.
bon voyage;)
eeeej... nie zgadzam sie co do tego zadania drugiego, bo tam bylo napisane, ze zdania stanowia calosc... a jak ktos czytal polecenia od konca ewentualnie ich nie doczytal, to juz jego sprawa, nie komitetu glownego i sponsorow i reszty swiata
z tym ze to srednio przejrzyste bylo, ale juz mniejsza o to :P

tak sobie dzisiaj przetlumaczylem to zadanie na polski

Panska decyzja o bezwzglednym opublikowaniu powiesci.....

Panska decyzja (cena, opublikowac)......

ja chyba jakis naprawde im rueckstand jestem, po polsku tez bym nei wymyslil jak to zrobic :]

ide do sonderschule :]
jakby mi podali:

(cena, opublokować, każdy, za) to jeszcze:]

(Preis, veroeffentlichen, jeder, um) :P

no ale widocznie olimpiada jest dla inteligentniejszych :]
idziemy razem ;)
nom..... do lopat, a nie mature zdawac.....:P
szkoda aksy na zmarnowane arkusze ;)
ufff, ja na to od razu jakos wpadlam :D tak mi akurat podpasowalo :D
beda mi sie teraz te lopaty po nocach snily :P
ewentualnie moga byc kilofy ;)
ej... w moim okregu bronili mi dostepu do jakichkolwiek informacji, albo moze nie postaralam sie ich zdobyc ... mowili cos u kogos, kiedy sa wyniki ustnego?? wrrr...
bleh jak beda to beda ;) to jest Polska ;)

mojej szkole pewnie nie ebdzie sie chcialo wysylac zadnych wnioskow wiec raczej sie nie doiwiem ile mialem pkt z pisemnego :P
hm... Roberciq... chyba masz racje...
a ja wpadlam na to ze ma byc um jeden Preis i co z tego i tak chyba dostalam 0 punktow juz na wstepie moge sobie odliczyc 30 pkt
Jestem z okręgu śląskiego. Jako jedna z 9 osób na 95 dostałam się do części ustnej, w co zupełnie nie wierzyłam i nie umiałam uwierzyć. Byłam przygotowana tylko z literatury, bo nie liczyłam poważnie na to, że przejde dalej. Z pisemnego miałam 86 pkt. U nas każdy mógł pójść do sekretariatu i zapytać o wyniki, jak również zakupić test wraz z odpowiedziami za jedyną złotówkę :P. Ogólnie rzecz biorąc wszyscy wyłożyli sie na zadaniu drugim i być może wcale nie dlatego, że go nie rozumieli, tylko dlatego, że sie przestraszyli - jak każdy. Kiedy ja zobaczyłam to zadanie, ominęłam je i zrobiłam na końcu. Nie mam żadnych korzeni niemieckich. Moja babcia mieszkała przez jakiś czas w Niemczech i to od niej nauczyłam się niemieckiego jako tako. Gdybym sie dostała do finału, byłabym w siódmym niebie. Niestety kiepsko poszedł mi ustny. Nie mam też żądnych zanjomości, gdyby ktoś sie czepiał. Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam gdzieś, że finaliści to są ci, którzy dostają się do ustnego w finale, a w ustnym wyłania się 15 laureatów. Hmm... Może jeszcze mam szanse. Tym razem na pewno lepiej sie przygotuje
Mogłabyś napisać, o co Cię pytali?
bardzo ciekawa stronka:)
Mogłam sobie wybrać czy chce Landeskunde czy Geshichte. Wybrałam Landeskunde i pani dała mi kartki z pytaniami i mogłam sobie wybrać temat... W śląskim okręgu wogóle jest łatwiej. Z literatury pani kazała mi po prostu mówić na 2 tematy które wybrałam. A na praktycznej znajomości panie już same wybrały mi temat, ale strasznie dukałam.. :P Ogólnie była bardzo miła atmosfera i egzaminatorzy byli świetni.
Piszcie czy dostaliście się do finału! Ja wciąż nic nie wiem
W moim okręgu pytali kolegę:
1) Dlaczego warto zwiedzić Austrię.
2) Wybierz utwór przed '45 i omów problematykę
3) Wolny temat... zwykła rozmowa :P
ja też nic nie wiem... znając życie dowiemy się w przyszly piątek...
No ładnie :) to u nas (w Poznaniu) było trudniej :/
Losuje się pytania jedno związane z historią, drugie chyba z Landeskunde, trzeba omówić dwie książki, i losować dwa tematy do rozmowy ogólnej.
dlaczego w przyszły piątek ? (myślę, że później)
Mi germanistka mówiła, że na wyniki się czeka 3 tygodnie, więc na początku marca powinny już przyjść (wg moich i jej obliczeń :P)
Temat przeniesiony do archwium.
391-420 z 463

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa