Olimpiada - etap okręgowy

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 463
Dajmy spokój tym dolinom, zresztą sky_must_die nie sprecyzowała, czy potrzebne jej są do olimpiady.
Moim skromnym zdaniem, i to i to jest równie ważne. Swobodnie to można sobie w wypowiedzi na zadany temat porozmawiać, ale z literatury, historii, geografii itd. musisz przynajmniej mieć jakąś podstawę swoich wywodów.

Pozdrawiam
taaaak... hehehe. Te doliny Vksztaltne to faktycznie nie do Niemiec ino do Austrii. A ku mojemu zdziwieniu sa jednak potrzebne na ta olimpiade, rok temu komisja mnie o to pytala, wtedy bystro powiedzialam, das lässt sich auf die Eiszeit zurückführen, ale wczoraj uznalam, ze sie dowiem wiecej ;)
A co do 19stki to ona znacznie obnizy moje zdolnosci kojarzenia. Ale po rozwazeniu za i przeciw stwierdzilam, ze z olimpiada nigdy nic nie wiadomo i jak nie przejde do finalu i nie pojde na impreze, to sie zdenerwuje. Na 19stce mi zalezy, podobno tylko wodka wyniszcza szaaaare... hm... no najwyzej w szkole beda krzywo patrzec, bo od dwoch tygodni opieprzam sie pod pozorem olimpiady bardziej niz zwykle... :) buuuzka
a w ogóle to wiecie, ile z poszczególnych okręgów dostało się do centala? z wrocławskiego to pewnie kilka osób, hm? :>
im vorigen Jahr, natürlich ;)
m mojego okregu przeszlo chyba 5 osob ;D
a ile jest ogolem tych ludziow na centralnych? bo na rosyjskim jest nas 100 :P
Według regulaminu - 40.

Wychodzi tak po 2, 3 osoby na okręg... ale że statystyki kłamią to pewnie jest tak jak z jednego więcej z drugiego może nikt się nie zakwalifikuje..
najprawdopodobniej do samego finalu z calego kraju przechodzi 40 osob bo ilosc uczestnikow jest ograniczona
Ludzie, ale się nakręcacie nawzajem :)
No, dalej! kto wie mniej z Landeskunde?
Policytujmy się! Ja nie przeczytałam żadnej ksiązki, kto da mniej? :D

Pozdrawiam WLKP!
super, nikogo niema, wszyscy sie ucza, a ja z kazda minuta zamiast coraz wiecej wiem coraz mniej.. ludzie piszcie cos bo mi sie odechciewa wszystkiego ;)
coś :)
Ja jestem!!!(Jeśli Cię to usatysfakcjonuje:)) To niech Ci się zachce;) Wiesz co, chyba się będę zaraz uczyć;D hihi A może nie...
Dziecko, toć Ty masz dopiero 16 lat!!! Daj szansę starszyźnie! :)
A wczym mam Wam dać szansę?:D hehe Mi się nie śpieszy do starości... Ale też muszę się w końcu tego niemieckiego douczyć!;P (Starszyzna zufrieden?;))
Starszyzna plemienna przodem?? ;)
Ja ja!
moj germanista dzisiaj stwierdzil ze z tych co jada na olimpiade okregowa to najczesciej 5/6 nie wie ze trzeba bylo lektury przygotowac i landeskunde sie uczyc :P wiec die ohren steifhalten, potrafie wymienic juz jakies tytuly ;)
To akurat prawda (nie dotyczy mojego okręgu, tam wszyscy przeczytali lektury:), ale jest też druga strona medalu:
Do finału dostają się (z mojego okręgu) średnio 2 osoby :)

Dobra. Startuję akcję "Przygotuj Się W Jeden Dzień Do Olimpiady"
Nein, nein!!! ;) Freiheit, Ebenheit, Bruderschaft!!! Hihihi... Einverstanden?;D
ocho :D wszyscy sie ucza! az milo ;)
ok, ja nie zrobilem NIC. nie przeczytałem lektury, nie uczylem sie niczego o historii ani o literaturze, nie robilem zadnych testów a o geografii wiem hmm.. mało.. i tak uważam że bedzie dobrze... :]
hej karuzella- jak tam ferie? cała wróciłaś?
cala cala :) wypoczeta i zla, ze tak krotko! :D
to co? widzimy sie jutro? :D
nie wszyscy ;>
szszszszsz... a dzisiaj to juz serio inicjacja akcji 'sky sie uczy do olimpiady' ... jest 13.45 ... o 16 mam godzine korepetycji... hm... o 20 wychodze na impreze... ;P zamelduje sie wieczorem... !!!!! ale za to w niedziele jade na narty na gorke do Belhatowa hEhEhE !!!!!! ;)
najprawdopodobniej;) jedziesz sama, czy może dostał się ktoś jeszcze z Twojej szkoły? ciekawa tylko jestem jak ja wstanę o 5 rano ..
do zobaczenia :)
z mojej juz nikt sie nie dostal. a z mojej miesciny z innej szkoly jeszcze jakas dziewczyna. ale nie wiem kompletnie kto :D
jade z sorka od niemca [jejjj, o czym ja z nia bede w podrozy rozmawiac? ;/]
a ty skad jestes, ze tak wczesnie wstajesz? :D
Zawsze jakiś temat do rozmowy się znajdzie;P (hmm...ale jaki...;)) Nie zazdroszczę Ci;) hehe, wiem jak to jest:D
7 nr na tej liście :), u mnie podobna sytuacja z mojej miejscowości dostały się jeszcze 2 osoby, ale ich nie kojarzę..i też jadę z sorką
a mnie tata zawozi do wrocka :P
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 463

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa