czesc,
ja wlasnie tez wlasnie wrocilem z wroclawia. roberciq, z jakiego jestes miasta? pisales na uw na dole czy na gorze? bo ja na gorze i mozliwe ze ciebie widzialem. Serio napisali nauczyciele te petycje? Ja tylko slyszalem, ale nie wiedzialem ze to po tej czesci. Faktycznie, 2 zadanie bylo niedorzeczne jak je zobaczylem od razu je ominalem. tez nie wiem ile uzyskalem punktow, ale za to cholerne 2 zadanie bylo ich az 30...tak wiec na poczatku nic nie mialem a potem napisalem same bzdury. naprawde nie mam pojecia kto uklada takie zadania, opowiem po kolei, zeby inni wiedzieli :)
teil 1 to uzupełnienie tekstu, tradycyjnie anegdoty na cala strone, w sumie prosta, pod tytulem Die funf Freunde o gospodzie jak zawsze, tylko 16 punktow, ale trudno bylo odgadnac co robila kelnerka z zawiazanymi oczami pod koniec (skad mialem wiedziec ze walnela w sciane a potem potknela sie o krzeslo....;0 ) teil 2 pozostaje bez komentarza - to chore zadanie zajmowalo pol strony i bylo za 30 pkt dalej nie wiem co to jest
no comments (moze inni to wyjasnia) teil 3 to uzupelnianie luk w 42 zdaniach, to tez bylo latwe w sumie jak ten anegdota, tym razem profesorowie polubieli czasowniki modalne w funkcji subiektywnej ;) oraz czasowniki raz rozdzielnie i raz nierozdzielnie zlozone...teil 4 to reakcje językowe i aż 12 pkt do zdobycia, b. proste.. Nie bylo kompletnie zadnego tlumaczenia. Aha no i oczywiscie dzieki 2 zadaniu nie przeszedlem dalej...musialem czekac do w pol do trzeciej na wyniki. wiedzialem ze nie ma szans zebym przeszedl, to 2 zadanie bylo nienormalne, ale sie zrobil o to zadanie rozgardiasz na uniwerku ;) podobno poraz pierwszy takie cos sie pojawilo na ojn...piszcie jak bylo!! pozdr.