Matura ustna poziomn podstawowy

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 326
Prosze przyslij mi zestawy:) zdaje 19 ale prosze wyslij mi dzis pozdr. [email]
tak w odpowiedzi do tych zestawów, to co wam dają te numerki, przecież każda szkoła dostaje inny! Ja mialam egzamin we wtorek i mialam zestaw nr4, który wogole nie pokrywa sie z zamieszczonym na stronie. Dla maturzystów, którzy boją się egzaminu ustnego chciałam dać jedną najważniejsza wskazówkę... Ja powtarzalam sobie, że komisja nie jest po to, by zrobić mi krzywdę! I stało się... mam 19/20 pkt. :) to chyba nie jest zle, prawda? POZDRAWIAM!! p.s. jak tam pisemne??
przykro mi ZAZDROSNICO
daje glowe ze nalezysz do tych kujonow co zawsze wszystko umia i wszystkich kabluja :)
cześć ja też jestem z Częstochowy masz jakieś scenki to wyśli mi na gg proszę 9292557
Czesc !! prosze przeslesz do mnie te zestawy które posiadasz mam ustny 25.maja prosze jednak o szybką odpowiedz mój e-mail [email] Dziex z góry
A) Podczas pobytu w Niemczech rozbolał Cię ząb. Udaj się do przychodni i:
- powiedz w recepcji co Ci dolega
- zapytaj się kiedy możesz przyjść
- zapytaj się ile to będzie kosztować

B) Ostatnio uczestniczyłeś w meczu piłki nożnej. W rozmowie z kolega z Autrii powiedz o tym:
- kto grał
- jaki był wynik
- jakie było zachowanie kibiców

C) Jesteś na obozie językowym w Niemczech. Kierownik kursu chce gdzieś z wami iść wieczorem:
- w imieniu grupy powiedz że chcecie iść sami
- nie zgodź się z argumentami kierownika
- zaproponuj kompromis

Obrazek: Dwie babeczki w kuchni. Jedna starsza być może matka. Ta starsza gotuje a młodsza się przygląda. W tle okno.
- czy Twoim zdaniem te kobiety ze sobą współpracują?
- czy w Twoim domu gotowanie jest zajęciem dla kobiet czy mężczyzn?

Na prawdę nie ma się co bać! Żeby nie było że łatwiej powiedzieć, sama wczoraj sie bałam jak przed żadnym innym egzaminem. Ale jak się już wejdzie do sali do jest juz spoko. Wszyscy się uśmiechają i generalnie sympatycznie
ja mam pytanko do tych co juz zdawali ustny.
Ile pytan zadaj do obrazka??
2 pytania. Pierwsze generalnie dotyczy obrazka, drugie to raczej tematu z jakim jest ten obrazek zwiazany.
iwona(zach. pom. okreg poznan)rnJa mialam zestaw numer 151 :)rnrnObrazek: mężczyzna siedzacy w restauracji z kobieta, obok niego kelnerki. ma urodziny, dostaje kwiaty. pytan nie pamietamrnrnscenki:rnA. Dzwonisz do hotelu rn *pytasz sie czy mozna zarezerwować hotelrn *w jakim terminiern *tego nie pamietam ;/rnrnB. Po powrocie z Berlina dzwonisz do kolegirn *mowisz o podrozy samochodemrn *jak spedzilas wieczorrn *co robilas w niedzielernrnC. Twoj kolega chce isc na miasto, a ty chcesz ogladać telewizjern *niezgodz się z nimrn *przekonaj go argumentamirn *daj kompromisrnrnNawet wdziczny zestaw :) Powodzenia
skad ona sie urwala?? nie chcesz to nie pomagaj bez laski, inni pomagaja i dziekie IM za to
DZIEKI WSZYSTKIM KTORZY WPISUJA TEMATY MATURALNE, JESTESCIE SUUUPER, NAPEWNO KOMUS SIE PRZYDADZA I MAM NADZIEJ ZE MI ROWNIEZ, POLACY SA SPRYTNI, UMIEJA SOBIE W KAZDEJ SPRAWIE PORADZIC I W TRUDNYCH CHWILACH ZJEDNOCZYC I ZA TO ICH KOCHAM!!!!! JESTEM Z TEGO DUMNA!!!!! POZROWIENIA DLA WSZYSKICH KTORZY TWORZA TA STRONE I BUZKA
hej, sluchajcie jestem z warm.mazurkiego wojew. tu s atakie same zestawy ? mam 23ego na 17.00 ustny niemiec;/
Zestaw 10!!!
1.Wygrales konkurs i dostajesz w nagrode pobyt nad Morzem Polnocnym.Zadzwon i zapytaj sie:
-gdzie polozona jest miejscowosc
-warunki pobytu
-jakie sa atrakcje turystyczne tego miejsca

2.Byles chory.Opowiedz koledze:
-co Ci dolegalo
-jak dlugo byles chory
-co robiles podczas choroby

3.Sporty ekstremalne (nie pamietam dokladnie).Kolezanka chce chce sprobowac i zacheca Ciebie
-nie zgodz sie na to
-jakie zagrozenia sa zwiazane ze sportami ekstremalnymi
-zaproponuj cos innego

Obrazek: Facet i kobieta sprzataja w pokoju.Facet odkurza
Pytania:1.Dlaczego to wlasnie mezczyzna odkurza a nie kobieta?
2.Cos o partnerstwie (ale nie pamietam dokladnie)

Wszystkim maturzystom zycze powodzenia.Uwierzcie nie ma sie co bac.Milutka komisja siedzi i sie caly czas usmiecha i naprawde nie trzeba duzo powiedziec a mozna dobry wynik uzyskac.Pozdrawiam!!!
Ludziska oko stresu wszyscy zdaja a na ile to nie wazne a ci co tu wypisuja cos o certyfikatach to niech sie wypchaja bo to ich rodzice zapewnili im to co rowna sie popsutemu dziecinstwu. Jak my bawiliscie sie to oni siedzieli w szkole jak my piliscie pierwsze piwa to oni sie uczyli jak my pierwsze milosci to oni odrabiali lekcje. za 20 lat my bedziemy opowiadac dzieciom jak to w mlodosci bylo fajnie a on co powie swoim ze koledzy sie do niego nie przyznawali bo byl kujonem i nie umial nic poza nauka...... odpowiedzcie sobie sami =D NIECH ŚMOC BEDZIE Z WAMI =D

moj zestaw to 4 mazowsze

dzwonisz do teatru i pytasz sie co graja w i kiedy
jakie sztuki
i ze chcesz sobie zarezerwowac bilet

dzwonisz do kolegi z niemiec zapraszasz go do siebie i na kiedy
on podaje termin ktory tobie nie pasuej doprowadz do konsensusu

trzeciego nie pamietam ale to chyba malo istotne bylo skoro tego nie pamietam =D

obrazeczek byl fajowy kobietki z bawiacymi sie dziecmi( przedszkole)
- dzlaczego one sa przy dzieciach i jakie sa + a jakie- bcia opiekunka
danke schön =D

trzymcie sie i nie srajcie po gaciach=D
siemano !!! mam bardzo ważne pytanie ja jutro zdaje:/...wiem że oytania do obrazka są po niemiecku i zadaje je egzaminator, a jak jest z tym reacjonowaniem itp.? dostaje się jakąś kartke z tymi podpunktami które trzeba ująć ? są one po polsku czy niemiecku napiszcie szybko....rndzięki z góry
dostajesz karteczke na ktorej jest obrazek i sa dialogi - po polsku!!! a pytania do obrazka sa tylko na kartce egzaminatora , wiec ich nie widzisz tylko slyszysz, a co gorsza po niemiecku :P powodzenia!
hej mozesz mi tez napisac zestawy to moj mail [email]
wielkie dzieki:)!!
hej jak mozesz to przeslij mi tez te [email]
Krzysztof (Wielkopolska --> Poznań) Miałem ten sam zestaw co ty :) czyli 151
Pytania do Obrazka co jest ważne w restauracji a drugie to jak obchodzone są urosziny :)
hej. miałam ustny dzisiaj (woj. zachodniopomorskie) . strasznie się stresowałam a zdałam na 90 % hehehe :) ale fajno - jeszcze nie mogę uwierzyć.rnZESTAW NR 143rnnie iwem czy komuś jeszcze się przyda ale miałam taki obrazek: facet leży u masażysty. jak myślsiz dlaczego tam poszedł? jakie jest Twoje zdrowie?rnrozmówki:rnchcesz pojechać do kolegi z Wiedniarn- kiedy mozesz przyjechaćrn- czy możesz wziąść kolegę ze sobąrn- poproś o dokładny adresrnrnbyłeś z rodzicami na nartach w Austrii w zimiern-opowiedz o szczegółach podróżyrn- w jakich okolicznościach poznałeś młodych ludzirn- przebieg uroczystej kolacjirnrnchcesz jechać na ferie zimnowe ze znajomymi z Niemiec. Oni chca na Majorke a Ty do Zakopanegorn- nie zgódź się z ich propozycjąrn- przekonaj o wyjeździe do Zakopanegorn- kompromisrnrnPOWODZENIA!!!
halo a jest ktos z łódzkiego???? pomocy tych zestawów jest tysiące dla każdego wojewudztwa okolo 50 tak słyszalam wiec jest ktos z łódzkiego jesli tak to bardzo prosze jak skączą ze mna to napewno napisze co miałam trzymajcie sie
te arkusze są po prostu do kitu po polsku nieda sę na niektóre odpowiedziec a co dopiero po niemiecku ;)
jak jest kos z makowa podh. lub okolic to niech napisze co miał bąde wdzięczna
siemanko, rnktos ma zestawiki z mazowieckiego?? rnPiszcie pliska (podobno dzisiaj duzo os. mialo) wiec czekam:)
masz racje, na niektóre ja tez nie wiem co po polsku powiedziec a co dopiero po niemiecku
to bylo w ubieglym roku w pomorskim
to nie prawda ze wszedzie sa takie same
widze zestawy z ubieglego roku w innych wiojewodztwach a widzialem wszystkie z tego roku w pomorskim
ma ktos może cos z dolnośląskiego ja mam jutro i może ktos mi pomóc? Jutro wchodze o 14 i jak na razie to mało umiem. odpisz ktoś błagam albo wyślij mi ktoś jakieś materiały [email] Buziaczki
to co ja ostatni piszę i nikt juz nie odwiedza tej strony??rnczekam na jakieś wskazówki z góry wielkie dzięki papa
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 326

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa