germanistyka umcs! kto sie wybiera?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |
tak jak w temacie :) kto sie decyduje na germanistyke w lublinie? moze sie poznamy wczesniej, co Wy na to ? ja zaczynam , mam na imie Anka i oto moj numer [gg] . Wpisujcie sie :)
czesc ja chyba tam pojde.
Hej! takze wybieram sie na germanistyke na UMCS, zastanawiam sie jeszcze nad KUl, jak mi doradzacie?
Jesli masz wybor to radzilbym UMCS. Kiedys tez postawilem sobie tekie pytanie, ale po tym jak uslyszalem opinie kobiety tam studiujacej zrezygnowalem. KUL jest piekny, ale tylko z wygladu:))
Czy ty czasem nie skladalas na szwedzka do Krakowa?
hmm...zastanawiam sie ale chyab wybiore UMCS w koncu jest to bardzo dobra uczelnia... a orientujesz sie moze o studiach na tych obu uczelniach???
Na UMCS tak, ale wiem tez,ze na KuLu mialabys dodatkowe przedmioty religijne, nie wiem jak dlugo, ale na pewno sa. Jesli chodzi o Maryske to calkiem ciekawie to wyglada. Przez 4 semestry jest obowiazkowo angielski mozna tez wziasc sobie szwedzki. No i duzo literatury na obu uczelniach, zreszta wszedziejej pelno. Nie odpowiedzialas na moje pytanie!!!
juz odpowiadam:) nie skladalam na szwedzka, hmm... no mowisz ze umcs lepszy, ja sie nad kulem zastanawialam, gdyz slyszalam, ze jets tam lepszy stosunek do studenta itp..tylko wiadomo kazdy am swoja subiektywna ocene..i w takie"mowienie" nie mozna calkowicie wierzyc.a slyszales o jakis specjalizacjach na tych uniwersytetach??/
http://www.umcs.lublin.pl/d/program_germanistyka.doc

Tutaj znajdziesz wszystko
Hejka! takze wybieram sie na germanistyke na UMCS, wpis dokonany, kasa na indeks wplacona:):) takze do zobaczenia w pazdzierniku:)Pozdrawiam
ja dziś byłam w Lublinie :D dokonałam wpisu, kase też wpłacilam kobitka w pokoju się ucieszyła, że w końcu ktoś przyszedł sie wpisać na germanistykę, bo podobno niewiele osób potwierdziło wybór :) ale jest jeszcze czas do 4 :) takze przyszli germaniści z umcs łączcie się :P
ps. także uważam ze germanistyka na umcsie jest duzo lepsza niz na KUlu :)pozdrawiam :)
hejka! znajac zycie to kazdy czeka na ostatnia chwile wiec moze w te ostatnie dni wszyscy sie rzuca na dokonywanie wpisów:) ja tez wybrałam UMCS i mysle, iz nie bede zalowac...oby:D pozdrawiam mam jeszcze pytanko tak z ciekawosci:) jak sie wpisywałas to ile tak mniej wiecej było juz wpisów..bo ja jestem na poczatku alfabetu tak wiec tylko pierwsza strone widziałam:D aha i babka dawała ci jakies papiery?
Hej wszystkim :)rnrnMam pytanie co do germanistyki na Uni A.Mickiewicza w Poznaniu. Jakie przedmioty biora pod uwage, od ilu pkt przyjmuja. Ucze sie w Niemczech ,ale niestety nie zdaje matury z DE,tylko z polskiego jako j.obcy(rozszerzony),matma(rozsrnzerzona),rnpedagogika i j.ang,tak wiec jesli nie zdaje niemca to nie mam nawet co myslec o tym?jak to w koncu jest, pomozcie !!!
hej. nie mam pojecia jak to dokladnie jest, ale wg mnie bez zdawanego na maturze niemieckiego an zadna germanistyke Cie nie przyjma, sam fakt, iz mieszkaszw niemczech o niczym nie swiadczy. Jednak mysle, iz moze bedziesz mogla zdawac po rpostu egzamin na uczelni z niemca tak jak stara matura..ale radziłabym Ci jak juz minie ta goraczka rekrutacji zadzwonic do instytutu germy na UAM i po prostu sie spytac jak to jest. Pozdro
do le peone----hej i co zdecydowałes wybierasz sie na UMCS? ja w koncu poszłam gdzie indziej na UR..blizej domku bede miała...
Hej! No jestem troche zdziwiony,ale to twoja decyzja:)
Rzeszow jest na ostatnim miejscu;(( A UMCS na 4. Ja tez mialbym blizej do Rzeszowa niz do Lublina i to o wiele. Ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze:) Powodzenia!
moze ktos wie od ilu pkt (lub %) przyjmowali na lingwistyke stosowana na UMCS na kombinacje niemiecki z angielskim???
hejka! no ja tez mam zdecydowanie blizej do rzeszowa niz do lublina, ale i tak wybrałam bez wachania umcs!!Le peone wybierasz sie moze rowniez do lublina?i o jakich rankingach mowisz..tych ogolnych czy o samym niemieckim..Pozdrawiam
:) juz sama odpowiedziałam sobie na moje pytanie:D Znalazłam w innym watku link do rankingu filologii germanskiej, wiec zapewne o niego Ci chodziło. Ja musze przyznac zazwyczaj jakos tak sceptycznie jestem nastawiona do wszelakiego rodzaju rankingów no ale ten moze byc:D hehehhe pozdrawiam i zapewne jak zdecydujesz sie na UMCS do zobaczenia w pazdzierniku:)
do "kolezanki" pamietaj ze wszystko i tak od Ciebie zalezy! od tego czego pragniesz w zyciu i jakie cele sobie postawisz na swojej drodze, takze powodzenia zycze!
do l19! i nie tylko:P, na poczatku przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalam na Twoje pytanie, ale jestem jakoś ostatnio bardzo zajęta ( m. in. poszukiwaniem mieszkanka w lublinie :P), a wiec teraz to zrobie :) Moje nazwisko zaczyna sie na literke R, i na tej kartce byla tlyko jedna osoba, która wyrazila wole podjecia studiow na germanistyce:) Slyszalam tez ze we wtorek juz bylo 17 rezygnacji, ale to raczej nic pewnego:) a na pierwszej stronie l19 ile bylo osob ? aha i babka nie dawala mi zadnych papierkow:)
ps. ja tez mam duzo blizej do rzeszowa, a wybralam lublin :) jest to z pewnoscia duzo lepsza uczelnia:)
hejka!!jak nie dawała Ci zadnych papierkow to ok, tak sie o to pytałam, gdyz przede mna byly jakies dwie dziewczyny z polonistyki i wychodzily z jakimis papierami...moze odwolanie pisały albo jakis juz spis lektur:/ a kto to wie:D mysle, iz oczywiscie prog jak wszedzie obnizy sie o pare pkt, ale tez zpewnoscią wiele osob dzis czy jutro sie wpisze, nawet mi babka jak bylam mowila , ze zawsze wszyscy pod koniec terminu sie rzucaja na wpisywanie , zamiast elegancko bez kolejeczki w pierwszym tygodniu przyjsc;) no ale cóz takie zycie:D równiez w duzej mierze spowodowane jest to tez tym, ze wyniki na roznych uczelniach sie nie pokrywaja, i na niektore było trzeba czekac az do konca lipca...ja sama, choc byłam zdecydowana na lublin, to i tak z ciekawoscia czekałam na inne wyniki i tak mi zeszło z tym wpisem:)pomijajac juz fakt, ze moj lekarz rodzinny miał akurat urlop a ja potrzebowałam zaswiadczenia...no ale to juz inna bajka;)pozdrawiam
hmm...wszyscy mamy blizej do rzeszowa niz do lublina....:D moze jakas wspolna okolica;D z reszta jak czekałam w kolejce na UR zeby wybrac papiery kobieta mowiła, ze juz 5 osob zrezygnowało na rzecz UMCS, wiec moze moze..;)
17 osoba na bank nie zrezygnowało, gdzies 7 gora, bo sam dzis tam bylem i sie pytałem. prog obnizy sie o zaledwie pare pkt, jak z reszta na kazdej uczelni...
do ZYCZLIWEJrnrnnapisalas:rn>Jednak mysle, izrn>moze bedziesz mogla zdawac po rpostu egzamin na uczelni z niemca takrn>jak stara matura..rnwiem,ze ZMP zwalnia z egz wstepnych na niektorych uczelniach a ZOP na wszystkich..wiec konieczne bedzie przeze mnie pisanie takiego egz (wg twoich domyslow) albo 2ga opcja -nie przyjma mnie bo nie zdawalam matury z de?rndzieki za odzew z Twojej strony, zadryndam i sie dowiem, pzdr
mam ZMP,ale czy on w tym wypadku mnie do czegos uprawnia i jest pomocny jesli chodzi o wstep na uni?:|
hejka nie mam dokladnei pojecia jak to jest....powinnas poprostu tam zadzwonic zorientowac sie co i jak..pozdro!!!
Hallo Leute:) Juz mam wszystko pieknie pozalatwiane... ach jak przyjemnie :D wpis jest i mieszkanko tez juz jest :) teraz sie dopiero zaczna prawdziwe wakacje :P
ludzie!!!!
dajcie sobie spokój z umcs-em!!!!szkoda zycia,czasu.pieniędzy i nerwów!korupcja ,korupcja i jeszcze raz korupcja!najgorzej jest na germanistyce,wiem cos o tym bo doswiadczyłam tej dobroci i zapłaciłam a to wysoką cenę!
do doświadczona--> wiesz mam znajomego ktory w tym roku skonczyl germanistyke na umcs i nic o korupcji mi nie mowil, takze jezeli Ciebie to spotkalo to nie znaczy, ze spotka wszystkich :) pozdrawiam! ps. w jakich okolicznosciach sie spotkalals z ta korupcja?
no witam niestety rowniez naleze do grupy zakwalifikowanych na fg umcs, tak jak "doswiadczona" slyszalam ze germany na umcsie to wcale nie taka rewelka a wy sie podniecacie jak renifer na wiosne. co prawda to prawda ze to dobre uni, ale germanistyka to jest zarzniecie sie na wlasne zyczenie. jak juz sam kierunek wskazuje - ucza tam sadysci, hitlerowcy i inne goebbelsy. wiem co mowie, bylam na dniach otwartych i ciesze sie, ze mam jeszcze wybor na inne studia. ale pozdrawiam i trzymam za was kciuki.
do "doswiadczona" mozesz mi jakos blizej naswietlic sprawe tej nieszczesnej germanistyki na umcsku? a moze ktos na porownanie z innymi uczelniami? moje [gg] . bede bardzo dzwieczna :*
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |

« 

Studia językowe

»

Życie, praca, nauka