Bravo! Na endlich!
Ktoś powiedział prawdę, przecież to forum nie ma sensu.
Mokotow i jego kółko adoracji z Roberciqiem na czele.
Tutaj nic przeciw nim nie można napisać, na pewno zaraz mój wpis zostanie usuniętych, jak już wcześniej...
EOT jest wtedy kiedy nie jest po myśli Mokotowa, nie wtedy kiedy temat został zakończony.
I w ogóle chciałem coś zmienić, pisać o niemieckiej muzyce, artystach, serialach w których używa się łatwych zwrotów itd. Ale nie, to nie przejdzie...
Lepiej patrzeć z dumą na przodownika pracy Mokotowa z listą wpisów: 5377
Brawo! Ciekawe ile z tego to odrabianie pracy domowej za kogoś, (sorry ktoś to musi powiedzieć) : jesteś taki głupi i naiwny czy tylko udajesz, przecież i tak będzie widać że ktoś inny napisał tą prace niż petent oddający ją, przecież każda nauczycielka czy nauczyciel zorientuje się w zasobie słów.
Wolność słowa na tym forum dawno się skończyła, albo nawet nigdy jej nie było.
A teraz parę odnośników:
- Polak w Niemczech: Dobrze ciebie rozumiem, z niektórymi Niemcami ciężko wytrzymać, można zabrzmi do dziwnie, ale znam Niemców, którzy uciekają z Niemiec przed własnym narodem, nie ukrywajmy że nie ma tego problemu, pod Wrocławiem budują często domy, wiem bo mają teraz własną niemiecką parafie z diecezją i czasami zapraszają mnie, ponieważ działam w porozumienie polsko-niemieckim.
Niemcy uciekają przed Niemcami, a ile jest Niemców z zachodniej części która przeniosła się w okolice Szczecina, np. do Pasewalk czy innych opuszczonych miejscowości po byłej NRD.
- Roberciq: mieszkałeś w Niemczech przez pewien określony czas, który był wyznaczony, więc nie gadaj, że uciekłeś ( ta na pewno). Ja wróciłem do Polski bo jako dziewięciolatek nie mogłem sam zostać w Niemczech. Das ist doch offensichtlich.